АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4 Протиепідемічні заходи в осередках інфекцій з фекально-оральним механізмом передачі

Читайте также:
  1. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  2. E. циліндр з годинниковим механізмом.
  3. VI. Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  4. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  5. АНТИІНФЛЯЦІЙНІ ЗАХОДИ
  6. В. Виявлення наявності серед населення гострозаразних кишкових інфекцій та епізоотій серед свійських і диких тварин
  7. Визначте неформальні групи (колективи) підприємства, ефективність взаємодії формальних і неформальних груп та розробіть заходи щодо її підвищення (5 балів).
  8. Відмінності між післявакцинальною і інфекційною алергіями
  9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА ЗАХОДИ ВПЛИВУ ЗА ВЧИНЕНІ ПОРУШЕННЯ БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА
  10. Вкажіть принципову відмінність харчових токсикоінфекцій від інфекційних захворювань?
  11. Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Зростання захворюваності на які інфекційні хвороби слід очікувати?
  12. Вода як джерело неінфекційних захворювань

Епідеміологічна характеристика групи кишкових інфекцій. Механізми, чинники та шляхи передачі конкретних нозологічних форм. Прояви епідемічного процесу (рівень захворюваності, прояви захворюваності в часі, по території, серед різних груп населення та по колективам). Профілактичні та протиепідемічні заходи в осередках.

Тема 5 Протиепідемічні заходи в осередках інфекцій з аерозольним механізмом передач.

Епідеміологічна характеристика групи дихальних інфекцій. Механізми, чинники та шляхи передачі конкретних нозологічних форм. Прояви епідемічного процесу (рівень захворюваності, прояви захворюваності в часі, по території, серед різних груп населення та по колективам). Профілактичні та протиепідемічні заходи в осередках.

Тема 6 Протиепідемічні заходи в осередках інфекцій з трансмісивним механізмом передачі.

Епідеміологічна характеристика групи інфекцій з трансмісивним механізмом передачі (висипний тиф, малярія і т.д.). Механізми, чинники та шляхи передачі конкретних нозологічних форм.. Прояви епідемічного процесу (рівень захворюваності, прояви захворюваності в часі, по території, серед різних груп населення та по колективам). Профілактичні та протиепідемічні заходи в осередках.

Тема 7 Особливо небезпечні інфекції.

Поняття про особливо небезпечні (карантинні) інфекції: чума, холера, жовта лихоманка, геморагічні лихоманки Ласа, Ебола, Марбурга. Особливості профілактичних та протиепідемічних заходів при особливо небезпечних інфекціях.

Тема 8 Особливості проведення протиепідемічних заходів у випадках виникнення надзвичайних ситуацій в мирний час за умов занесення карантинних інфекцій.

Чинники, що впливають на розповсюдження інфекційних хвороб у районах надзвичайних ситуацій. Особливості епідемічного процесу та протиепідемічної роботи при надзвичайних ситуаціях. Протиепідемічні заходи при виявленні карантинної інфекції. Захист населення при надзвичайних ситуаціях. Препарати для імунопрофілактики при надзвичайних ситуаціях. Режимно-обмежувальні заходи при обсервації та карантині. Колективні та індивідуальні засоби захисту населення.

Тема 9 протиепідемічний захист військ, бактеріологічна розвідка

Протиепідемічні заходи серед особового складу військ. Критерії оцінки санітарно-епідемічного стану військ і району їх розміщення. Визначення та завдання бактеріологічної розвідки. Правила відбору матеріалу для індикації бактеріологічної зброї. Індикація бактеріологічної зброї (специфічна та неспецифічна). Індикація бак. зброї у скороченому та розширеному обсягах.

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ МОДУЛЬ 1. Основи епідеміології

№ з.п. ТЕМА Кількість годин Вид контролю  
1. Імунопрофілактика інфекційних хвороб. Організація та проведення щеплень. Оцінка ефективності імунопрофілактики.   Поточний контроль на практичних заняттях  
2.   Основні методичні підходи епідеміологічного методу. Епідеміологічна діагностика. Прогнозування проявів епідемічного процесу. Планування протиепідемічних та профілактичних заходів.   Поточний контроль на практичних заняттях  
   
3. Загальна характеристика гемоконтактних інфекцій (вірусні гепатити В, С, Д,). Епідеміо-логія ВІЛ/СНІДу. Шляхи подолання стигми. Правила проведення передтестового та післятестовогоконсультування.   Поточний контроль на практичних заняттях  
4. Теоретичні та методологічні основи епідеміо-логії надзвичайних ситуацій. Протиепідеміч-ний захист військ, бактеріологічна розвідка.   Поточний контроль на практичних заняттях  
РАЗОМ      

Оцінювання модуля

Оцінка за модуль визначається на підставі суми оцінок поточної навчальної діяльності (у балах) та оцінки підсумкового модульного контролю (ПМК) (у балах), яка виставляється при оцінюванні теоретичних знань та практичних навичок відповідно до переліків, визначених програмою дисципліни.

Максимальна кількість балів, яку студент може набрати під час вивчення кожного модуля, становить 200, у тому числі за поточну навчальну діяльність – 120 балів, за результатами підсумкового модульного контролю – 80 балів. Таким чином, частки результатів оцінювання поточної навчальної діяльності і підсумкового модульного контролю становлять відповідно 60% та 40%.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)