АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

С.в.№ 10 Операції за платежами, що підлягають розподілу

Читайте также:
  1. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  2. Агент генеральний агентські операції
  3. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  4. Аналіз рядів розподілу
  5. Арифметичні операції
  6. Банківські операції на міжнародних ринках.
  7. Безготівкові операції банків
  8. Біржові операції
  9. Біржові операції з цінними паперами
  10. В Конституції України принципів народного суверенітету і розподілу державної влади
  11. Валютний кліринг валютні операції
  12. Валютні операції на умовах спот

Платежі, що формують доходи державного і місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством чи рішеннями органів місцевого самоврядування можуть розподілятися між загальним і спеціальним фондами державного бюджету, можуть розмежовуватися між державним та місцевими бюджетами і рівнями місцевих бюджетів і, нарешті, можуть тимчасово відноситись на доходи державного бюджету з подальшим перерозподілом.

Платежі, які відповідно до закону України про Державний бюджет України на відповідний бюджетний період або рішень місцевих рад підлягають розподілу між загальним і спеціальним фондами, обліковуються на балансових рахунках, відповідно, 3131 і 3161 “Надходження коштів, що розподіляються між загальним і спеціальним фондами державного (місцевого) бюджету”.

Після проведення операцій із повернення зайво або помилково сплачених платежів (додаток 10) управліннями Державного казначейства ці кошти переховують на рахунок 3132 (державний бюджет) із наступним розподілом їх на рахунки 3121 і 3111 “Надходження коштів до спеціального (загального) фонду державного бюджету”, а для місцевих бюджетів на рахунок 3141 “Надходження коштів до загального фонду місцевих бюджетів” і 3151 “Надходження коштів спеціального фонду місцевих бюджетів, які направляються на спеціальні видатки”.

Платежі до бюджету, які згідно з законом України про Державний бюджет України на відповідний рік розподіляються між державним бюджетом і бюджетами АРК, обласними, міста Києва і Севастополя зараховуються на аналітичні рахунки, відкриті в обласному управлінні Державного казначейства за балансовим рахунком 3311 “Кошти, які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами”. У кінці операційного дня кошти за допомогою програмного забезпечення розподіляються у відповідних пропорціях і перераховуються, після повернення зайво або помилково сплачених платежів, до державного бюджету на рахунок 3111, а кошти які належать місцевим бюджетам перераховуються на відповідні доходні рахунки місцевих бюджетів аналогічно попередньому випадку.

Платежі, що тимчасово відносяться на рахунки місцевих бюджетів і підлягають розподілу, зараховуються на аналітичні рахунки відкриті за балансовим рахунком 3421 “Кошти тимчасово віднесені на доходи місцевого бюджету, що підлягають розподілу”. Після повернення зайво внесених платежів кошти за допомогою програмного забезпечення в кінці операційного дня перераховуються на відповідні аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3141 “Надходження до загального фонду місцевих бюджетів” і 3151 “Надходження коштів до спеціального фонду місцевих бюджетів”.

Платежі, які тимчасово віднесені на доходи державного бюджету і підлягають розподілу зараховуються на аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3411 “Кошти, тимчасово віднесені на доходи державного бюджету і підлягають розподілу”. Інформація щодо надходження і повернення коштів обліковується одночасно за балансовим рахунком 6411 “Кошти тимчасово віднесені на доходи державного бюджету”.

Кошти, зараховані на рахунок 3411, по закінченні операційного дня розмежовуються за встановленими законодавством нормативами розмежування за визначеними напрямками. Так, частина коштів єдиного податку зараховується на рахунок 3111 загального фонду і перераховується далі на рахунок 3112; частина коштів, належна фонду сприяння зайнятості населення – на рахунок 3121 і далі на рахунок 3122; кошти, які належать місцевому бюджету і пенсійному фонду платіжними дорученнями перераховуються на рахунки власників.

Аналогічно проводяться операції по зарахуванню і розмежуванню збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, фіксованого сільськогосподарського податку. За цими операціями формується звітна “Відомість № 2м“, а також складається реєстр платників, які ведуть облік за спрощеною системою оподаткування.

С.в. № 11


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)