АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Звітність про виконання державного бюджету

Читайте также:
  1. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. Алгоритм виконання курсової роботи
  4. Алгоритм виконання маніпуляції
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання роботи
  7. Алгоритми виконання команд
  8. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  9. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  11. Аналіз виконання кошторису видатків Криворізької бібліотеки № 24
  12. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.

Звітність про виконання бюджетів поділяється на періодичну (місячна і квартальна) та річну і формується органами ДКУ.

Зведені місячні звіти про виконання державного бюджету подаються територіальними управліннями ДКУ до ДКУ в термін з 8 до 25-го числа місяця, наступного за звітним. Звіти про виконання Державного бюджету складаються за показниками бюджетної класифікації наростаючим підсумком з початку року, в тисячах гривень (додаток 34).

Місячна звітність про виконання державного бюджету включає наступні форми:

- № Імдб „Сальдовий баланс рахунків”;

- № 2мдб „Звіт про виконання державного бюджету”;

- № 2-валюта „Звіт про використання коштів державного бюджету з міжнародної діяльності України”;

- № 7мдб „Звіт про бюджетну заборгованість”;

- Довідка про повернення кредитів, наданих з державного бюджету;

- Інформація про виконання захищених статей видатків Державного бюджету України;

- Звіт про використання коштів з резервного фонду Державного бюджету України;

- Довідка про суми залишків коштів, перерахованих у поточному році.

Сальдовий баланс рахунків складається на підставі даних обліку за всіма рахунками Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів.

Звіт про виконання державного бюджету (ф. № 2мдб) складається з трьох розділів: доходи, видатки та погашення кредитів, наданих з Державного бюджету в минулі роки.

Доходи державного бюджету (перший розділ ф. № 2мдб) відображаються окремо за загальним та спеціальним фондами відповідно до кодів бюджетної класифікації за даними аналітичного обліку доходів (додаток 34), попередньо звіреними з органами ДПА та Держмитслужбою.

Видатки (другий розділ) показують у розрізі кодів програмної та економічної класифікації видатків за даними аналітичного обліку і перевірених звітів бюджетних установ (форми № 2мд, № 4-1мд, № 4-2мд, № 4-Змд), з виділенням видатків за загальним та спеціальним фондами бюджету.

Третій розділ відображає залишок непогашених кредитів на 1 січня року, наступного за звітним, загальну суму погашених кредитів з початку року та залишок непогашених кредитів на звітну дату.

За звітами головних розпорядників коштів, про отримані бюджетні асигнування в іноземній валюті, складається звіт про використання коштів Державного бюджету з міжнародної діяльності України (ф. № 2-валюта).

Місячний звіт за формою „Звіт про заборгованість бюджетних установ” (ф. № 7мдб) складається за звітами бюджетних установ (ф.№ 7мд та ф. № 8мд) у розрізі кодів програмної та економічної класифікації і має два розділи: Дані про наявність дебіторської та кредиторської заборгованості розпорядників коштів (обсяги на початок року, на звітну дату та також обсяг зареєстрованої і простроченої кредиторської заборгованості) та дані про фінансові зобов'язання розпорядників бюджетних коштів (обсяги невиконаних фінансових зобов'язань розпорядників бюджетних коштів).

За даними аналітичного обліку коштів, що надійшли на повернення бюджетних кредитів складається Довідка про повернення кредитів, наданих з державного бюджету окремо за загальним та спеціальним фондами.

Інформацію про виконання захищених статей видатків та Звіт про використання коштів з резервного фонду Державного бюджету готуються на рівні ДКУ за даними обліку в розрізі кодів програмної та економічної класифікації видатків.

Територіальні управління ДКУ за звітами відділень ДКУ та даними власного обліку складають зведені місячні звіти про виконання Державного бюджету і подають їх до ДКУ, яке остаточно перевіряє та уточнює звітність, консолідує її і не пізніше 15 числа місяця наступного за звітним подає їх до Міністерства фінансів, Рахункової палати, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. У ці ж інстанції подають зведену місячну звітність про надходження до державного бюджету податків, зборів та інших обов’язкових платежів органи стягнення.

Річна звітність про виконання Державного бюджету включає:

- № 1 „Звіт про фінансовий стан Державного бюджету України (баланс)”;

- № 1-1 „Сальдовий баланс рахунків”;

- № 2дб „Звіт про виконання державного бюджету” (додаток 34);

- № 2 „Звіт про результат виконання державного бюджету”;

- № 2-валюта „Звіт про використання асигнувань із державного бюджету з міжнародної діяльності України”;

- № 3 „Звіт про рух грошових коштів”;

- № 7 „Звіт про бюджетну заборгованість”.

Разом із вищезазначеними формами звітності готується:

- звіт про виконання Закону України про Державний бюджет України;

- інформація про виконання захищених статей видатків Державного бюджету України;

- звіт про використання коштів з резервного фонду Державного бюджету України;

- інформація про стан державного боргу;

- звіт про кредити та операції, що стосуються державних гарантійних зобов'язань;

- зведені показники звітів про виконання бюджетів;

- інформація про виконання місцевих бюджетів;

- інша інформація, визначену Кабінетом Міністрів України.

Річний звіт про виконання Закону України про Державний бюджет України подається Кабінетом Міністрів до Верховної Ради не пізніше 1-го травня року, наступного за звітним. Рахункова палата до 15 травня готує і подає Верховній Раді висновки щодо використання коштів державного бюджету. Верховна Рада розглядає звіт у двотижневий термін з дня отримання висновків Рахункової палати. Із доповіддю про Звіт виступає Міністр фінансів, співдоповіддю - голова бюджетного комітету та голова Рахункової палати.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)