АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про організацію роботи з охорони праці

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  5. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  6. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  7. III. Основний зміст роботи
  8. III. Основні правила та обов’язки працівників
  9. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  11. VI. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ЗДОРОВ'Я
  12. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ

З метою забезпечення нормативних показників з охорони праці покращення роботи по створенню безпечних умов праці та навчання, попередження нещасних випадків та організації роботи з охорони праці відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 01.01.2001 року №563 (зі змінами від 20 листопада 2006 року №782)

НАКАЗУЮ:

1 Відповідальність за створення безпечних умов навчально-виховного процесу згідно з чинним законодавством, міжгалузевими і галузевими нормативними, інструктивними та іншими документами з охорони праці, безпеки життєдіяльності залишаю за собою.

2. Покласти відповідальність за організацію роботи з охорони праці у закладі на заступника директора з навчально-виховної, (навчальної, виховної роботи) ________________.[1]

2.1.Відповідальному організувати та проводити роботу з ОП відповідно до вимог чинного законодавства та Положення про службу охорони праці закладу, затвердженого наказом від ______ року №____.

2.2. До ____.20____ року розробити та затвердити в установленому порядку план роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності, графік обстеження структурних підрозділів, комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, у тому числі розділу «Охорона праці» у колективному договорі.

2.3. Вести облік, аналіз нещасних випадків, професійних захворювань і аварій та брати участь у їх розслідуванні згідно з Положенням та своєчасно інформувати органи вищих інстанцій.

2.4. Визначати необхідну кількість інструкцій з охорони праці, організацію їх розробки, облік та забезпечення ними структурних підрозділів.

2.5. Організовувати підвищення кваліфікації та перевірку знань посадових осіб з питань охорони праці.

2.6. Організовувати паспортизацію робочих місць щодо відповідності їх до вимог охорони праці, підготовку статистичних звітів.

2.7. Проводити консультації, бесіди, лекції з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності з працівниками закладу

2.8. Брати участь в оформленні стендів, куточків і кабінету з охорони праці, безпеки життєдіяльності.

2.9. Здійснювати контроль за своєчасним проведенням навчання та інструктажів з охорони праці співробітників установи, медичних оглядів, додержанням працівниками правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці, виконанням приписів органів державного нагляду, наказів роботодавця з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності.

2.10. Своєчасно інформувати керівництво закладу про виявлені недоліки.

2.11. Організовувати слухання на зборах трудового колективу звітів керівників структурних підрозділів щодо створення здорових і безпечних умов проведення навчально-виховного процесу, здійснення заходів, передбачених колективною угодою з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

2.12. Підтримувати постійний зв’язок з державними органами з метою запобігання виробничого та побутового травматизму.

3. Призначити відповідальним за охорону праці[2]:

3.1. В майстерні по обробці металу

3.2. В майстерні по обробці деревини

3.3. У швейній майстерні

3.4. В майстерні обслуговуючої праці

3.5. В малому спортивному залі

З.6. В спортивному залі Прізвища, ім’я

3.7. В спортивному комплексі та по батькові

3.8. В кабінеті біології конкретних осіб

3.9. В кабінеті хімії

3.10. В кабінеті фізики

3.11. В кабінеті інформатики

3.12. По господарській частині

3.13. В медпункті

3.14. В їдальні

4. Відповідальним за охорону праці (пункт 3):

4.1. Забезпечити закріплені структурні підрозділи інструкціями з охорони праці.

4.2. Своєчасно оформити акт-дозвіл на проведення навчальних занять в закріплених майстернях, кабінетах, спортивних приміщеннях.

4.3. Забезпечити своєчасне проведення інструктажів з охорони праці з учнями та реєстрацію їх в журналі встановленої форми.

4.4. Забезпечити виконання вимог пожежної безпеки та електробезпеки.

4.5.Підтримувати належний санітарний стан.

4.6.Забезпечити безпечні умови праці та навчання на робочих місцях.

4.7.Своєчасно повідомляти адміністрацію школи про нещасні випадки, які стались з учнями та працівниками.

4.8. Не допускати до роботи осіб, які не пройшли навчання, інструктажу з охорони праці, медичного огляду; осіб, працюючих за професією з підвищеною небезпекою, без посвідчення на право використання цих робіт.

4.9. Забезпечити функціонування оперативного контролю за станом охорони праці.

5. Призначити відповідальними за охорону праці, дотримання санітарно-гігієнічних вимог та пожежну безпеку в структурних підрозділах їх керівників:

Заступник директора з НР_______________________________;

Заступник директора з ВР________________________________;

Заступник директора з НВР по початкових класах____________;

Заступник директора з АГЧ________________________________;

6. Відповідальним за охорону праці в структурних підрозділах:

6.1. Проводити інструктажі з охорони праці на робочому місці (первинний, повторний, цільовий і позаплановий) з працівниками, які їм підпорядковані.

6.2. Відповідальним за проведення інструктажів з охорони праці:

• Забезпечити наявність розроблених та затверджених у встановленому порядку інструкцій.

• Своєчасно проводити інструктажі у відповідності до встановленої періодичності та реєструвати їх у журналі реєстрації інструктажів встановленої форми.

6.3. Не допускати до роботи осіб, які не пройшли інструктаж з охорони праці, та осіб, працюючих на роботах з підвищеною небезпекою, без посвідчення на право виконання цих робіт.

6.4. Своєчасно інформувати адміністрацію закладу про нещасні випадки, які сталися з працівниками структурних підрозділів.

7. Проведення вступного інструктажу з працівниками залишаю за собою (спеціаліст з охорони праці).

7.1.Проводити вступний інструктаж з питань охорони праці з працівниками:

• які приймаються на постійну або тимчасову роботу незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади;

• які прибули до установи і беруть безпосередню участь у навчально-виховному та виробничому процесі або виконують інші роботи для цієї установи чи закладу освіти.

7.2. Вступний інструктаж проводити за програмою, розробленою службою охорони праці та затвердженою керівником установи.

7.3. Тривалість інструктажу визначити в межах двох годин.

7.4. Запис про проведення вступного інструктажу робити в журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці та в наказі про прийняття працівника на роботу.

8. Відповідальним за пожежну безпеку в закладі призначити заступника директора з адміністративно-господарської роботи____________________________________________ та покласти в обов’язок:

8.1 Проводити інструктаж з пожежної безпеки з працівниками установи відповідно до вимог чинного законодавства з реєстрацією в журналі встановленого зразка. Відповідно до нормативних актів з пожежної безпеки розробляти та подавати на затвердження керівнику закладу положення, інструкції, здійснювати постійний контроль за їх дотриманням.

8.2 Роз’яснювати заходи щодо забезпечення пожежної безпеки в закладі керівникам структурних підрозділів.

8.3. Проводити службове розслідування у випадку пожежі.

8.4. Контролювати дотримання пожежної безпеки при проведенні масових заходів (збори, наради, конференції тощо).

8.5. Брати участь в організації навчання працівників правилам пожежної безпеки.

8.6. Підтримувати зв’язок по роботі з органами пожежного нагляду.

8.7. Надавати інформацію щодо стану пожежної безпеки закладу до вищестоящих органів.

8.8. Своєчасно інформувати адміністрацію закладу про виявлені недоліки.

8.9. Утримувати в належному стані протипожежний інвентар, обладнання та не допускати їх використання не за призначенням.

9.Відповідальним за електрогосподарство призначити заступника директора з адміністративно-господарської роботи______________________________________ та покласти в обов’язок:

9.1. Проводити інструктаж на І групу допуску з електробезпеки з працівниками установи відповідно до вимог чинного законодавства з реєстрацією в журналі встановленого зразка.

9.2. Контролювати стан електромережі (електророзетки, вимикачі, розподільчі коробки).

9.3. Контролювати своєчасне проведення перевірки опору контуру заземлення та опору ізоляції електромережі. Організовувати перевірку опору контуру заземлення та опору ізоляції електромережі.

9.4. Підтримувати постійний зв’язок з питань електробезпеки з Держнаглядохоронпраці(місцевою інспекцією).

9.5. Організовувати та проводити цільові інструктажі з питань електробезпеки.

9.6. Доповідати керівництву закладу про аварійні ситуації, виявлені недоліки.

9.7. Організовувати та проводити щорічно спеціальне навчання з питань ОП для працівників, що виконують роботи з підвищеною небезпекою.

9.8.Слідкувати за раціональним використанням електроенергії в приміщеннях, кабінетах. 9.9.Звітувати перед адміністрацією закладу про стан електробезпеки.

10. Відповідальним за безпечну експлуатацію, збереження та своєчасний ремонт будівель, споруд території призначити заступника директора з адміністративно-господарської роботи та покласти в обов’язок:

10.1. Організовувати експлуатацію будівель, споруд і території відповідно до вимог, правил і норм з охорони праці та догляд за ними.

10.2. Проводити планово-попереджувальні роботи під час експлуатації виробничих будівель, споруд з метою запобігання, виникненню аварійних ситуацій відповідно до «Положення про безпечну та надійну експлуатацію виробничих будівель і споруд» (НПАОП 45.2 - 4.01-98).

10.3. Дотримуватись норм безпеки під час експлуатації виробничого, енергетичного, вентиляційного обладнання.

10.4. Складувати та зберігати матеріальні цінності відповідно до вимог.

10.5. Підтримувати належний санітарно-гігієнічний стан побутових і допоміжних приміщень.

10.6. Проводити інструктаж з охорони праці під час виконання конкретних робіт.

11. Відповідальним за безпечну експлуатацію електромеханічного обладнання призначити і покласти йому в обов’язки:

11.1. Контроль за безпечною експлуатацією електромеханічного обладнання в приміщеннях школи.

11.2. Складає та затверджує у директора школи заходи з безпечної експлуатації електромеханічного обладнання.

11.3. Складає та затверджує у директора школи графік планово-попереджувального ремонту обладнання.

11.4. Організовує проведення ремонтів обладнання згідно з графіком планово-попереджувального ремонту (разом із завідуючими майстернями, заступником директора по господарству).

11.5. Контролює наявність з’єднання корпусів обладнання із заземлюючим контуром.

11.6. Контролює наявність планів розташування обладнання у відповідності до діючих вимог(планування). Надає практичну допомогу в розробці планування.

11.7. Слідкує за відповідним санітарним станом в приміщеннях, де використовується верстатне обладнання.

11.8. Ставить до відома адміністрацію про виявлені порушення та недоліки.

11.9. Звітує перед адміністрацією про стан безпечної експлуатації верстатного обладнання.

11.10. Контролює технічний стан верстатного обладнання, вентиляційних установок.

11.11. Контролює наявність кнопок аварійного відключення верстатів у майстерні (робоче місце вчителя, по периметру приміщення).

12. Всім керівникам структурних підрозділів та відповідальним, призначеним цим наказом, свою роботу з питань охорони праці організовувати і проводити у відповідності до вимог «Системи управління охорони праці» в закладі.

13. Секретарю_______________ ознайомити з наказом під розпис усіх працівників.

14. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Директор ________________________ ____________________

підпис П.І.Пб. директора

Примітка: При наявності відповідних структурних підрозділів – котельні, автотранспортного парку, гаражів, газового господарства та інше – визначається відповідальна посадова особа з покладанням на неї визначених обов’язків.

Наказ щорічно, терміном на початок навчального року, поновлюється.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)