АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

В СТАДІЇ ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ

Читайте также:
  1. D. Діти з хронічними захворюваннями у стадії субкомпенсації
  2. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. Алгоритм виконання курсової роботи
  5. Алгоритм виконання маніпуляції
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання роботи
  8. Алгоритми виконання команд
  9. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  12. Аналіз виконання кошторису видатків Криворізької бібліотеки № 24

39. У травні 2006 р. ЗАТ КБ “ПриватБанк” в порядку розділу VII ЦПК звернулось до Червонозаводського районного суду м. Харкова зі скаргою на неправомірні дії державного виконавця Державної виконавчої служби у Червонозаводському районі м. Харкова Іванова. Заявник просив визнати неправомірною та скасувати постанову державного виконавця від 07.05.2006 р. про відкриття виконавчого провадження по примусовому виконанню постанови № 14 від 21.04.2006 р. Управління Національного банку України в Харківській області про стягнення з банку штрафу в дохід держави в розмірі 2300 грн за порушення валютного законодавства.

За правилами якого виду судочинства підлягає розгляду зазначена скарга на дії державного виконавця? Складіть відповідну ухвалу суду.

 

Додаткові запитання

 

1. Що собою представляє виконавче провадження?

2. Хто є державними виконавцями?

40. Мащенко в січні 2006 р. пред’явила позов до Мащенка про розірвання шлюбу та стягнення аліментів на дітей: сина Михайла (12.01.2003 р. народження) та дочку Анастасію (23.02.2005 р. народження). Рішенням Ленінського районного суду м. Харкова від 03.03.2006 р. позов задоволено в повному обсязі, зокрема з відповідача на утримання двох дітей стягнуто аліменти в розмірі 2/3 частини всіх видів його заробітку.

Складіть проект виконавчого листа за рішенням суду про стягнення аліментів.

Додаткові запитання

 

1. Хто є стягувачем за рішенням суду про стягнення з відповідача по вказаній справі судового збору на користь держави?

2. Який порядок звернення судових рішень до виконання?

41. Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 05.04.2006 р. з Панченка на користь Самохвалової стягнуто 34 000 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої злочином (убивством її сина). У порядку виконання рішення суду державний виконавець державної виконавчої служби у Дзержинському районі м. Харкова наклав арешт на майно, яке знаходилось в квартирі за місцем проживання засудженого. Мати засудженого, Півень, звернулася до суду з позовом про виключення майна з акта опису і арешту, посилаючись на те, що все описане майно належить лише їй, а її неповнолітній син не мав свого власного майна в квартирі, де він жив. Про подання позову до суду вона повідомила державного виконавця.

Які дії державного виконавця? Складіть відповідну постанову.

 

Додаткові запитання

 

1. Які можливі ускладнення у виконавчому провадженні?

42. При виконанні рішення Ленінського районного суду м. Харкова від 21.04.2006 р. про відшкодування збитків, заподіяних Шаровим заводу “Агросервіс”, його директор Громов звернувся із заявою про відвід державного виконавця державної виконавчої служби у Фрунзенському районі м. Харкова Суворова, посилаючись на те, що Шаров та Суворов є друзями, тому не виключена можливість зникнення найбільш коштовних речей, після чого реальне виконання рішення стане неможливим.

Хто розглядає заяву про відвід державному виконавцю? Складіть відповідну постанову.

 

Додаткові запитання

 

1. Що таке відомчий та судовий контроль в стадії виконання судових рішень?

43. Державним виконавцем державної виконавчої служби в Ленінському районі м. Харкова 07.04.2006 р. було відкрито виконавче провадження про стягнення на користь Трофименка з ВАТ “Мрія” 34 000 грн. У зв’язку з тим, що 01.04.2006 р. ВАТ “Мрія” було реорганізовано шляхом поділу на ТОВ “Мрія” і ТОВ “Мрія-союз”, у державного виконавця виникли труднощі з виконанням судового рішення. З урахуванням наведеного, державний виконавець звернувся до суду із заявою про роз’яснення рішення.

Складіть відповідний документ.

44. У лютому 2006 р. державним виконавцем Державної виконавчої служби у Фрунзенському районі м. Харкова Петровим відкрито виконавче провадження з виконання рішення суду цього ж району від 12.12.2005 р. про стягнення з ТОВ “Продукти” на користь Іванченка 2390 грн, а на користь держави – 51 грн судового збору. Станом на 15.06.2006 р. виконавчі дії здійснені в повному обсязі: стягувачам – Іванченку і державі – перераховані відповідні кошти.

Який документ у зв’язку з цим має постановити державний виконавець? Складіть відповідну постанову.

 

Додаткові запитання

 

1. У яких справах суд повинен допустити судові рішення до негайного виконання?

45. 03.10.2005 р. Бобров звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця. Заявник зазначав, що у провадженні державного виконавця державної виконавчої служби у Московському районі м. Харкова Писаренка знаходиться виконавчий лист про стягнення з нього на користь КП „Харківські теплові мережі” заборгованості за комунальні послуги. Незважаючи на те, що ним добровільно виконано рішення суду, державний виконавець направив до відділення ПФУ вимогу про утримання з його пенсії грошових коштів на виконання вже виконаного рішення суду.

Судом встановлено, що на виконанні у державного виконавця знаходився виконавчий лист, виданий на підставі рішення суду від 10.06.2004 р., про стягнення з Боброва на користь КП „Харківські теплові мережі” заборгованості за теплопостачання. 25.08.2005 р. державний виконавець Писаренко відкрив виконавче провадження, визначив строк для добровільного виконання до 10.09.2005 р., а 30.09.2005 р. направив до Московського районного відділення ПФУ розпорядження про утримання 20% грошових коштів з пенсії Боброва на виконання рішення суду. Державний виконавець посилався на те, що в нього не було даних про добровільне виконання рішення суду.

Яке судове рішення повинен прийняти суд? Складіть відповідний процесуальний документ.

 

Додаткові запитання

 

1. Яка процедура розгляду скарг на дії державного виконавця?

2. Які дії, бездіяльність та постанови державного виконавця згідно із Законом України “Про виконавче провадження” можуть бути оскаржені в суді?

46. Рішенням Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 15.09.2005 р. задоволено позовну заяву КП “Харківські теплові мережі” та на користь підприємства з Костенко Ірини та Костенка Михайла солідарно стягнуто заборгованість у розмірі 945 грн.

Ухвалою апеляційного суду Харківської області від 14.12.2005 р. рішення суду було скасоване, а справа направлена на новий судовий розгляд. Ухвалою районного суду від 15.04.2006 р. провадження по справі закрито у зв’язку з відмовою позивача від позову.

Подружжя Костенків 02.06.2006 р. звернулося до суду із заявою про поворот виконання рішення суду від 15.09.2005 р. Заявники посилалися на те, що вказане рішення суду було ними виконано 01.11.2005 р. за вимогою державного виконавця на підставі відкритого виконавчого провадження; оскільки суд розглянув справу за їх відсутності, рішення суду було звернуто до виконання, а потім вже за їх клопотанням був поновлений пропущений строк на апеляційне оскарження та скасовано рішення з направленням справи на новий судовий розгляд. До заявленого клопотання подружжя Костенків надало відповідні документи.

Як повинен поступити районний суд? Складіть відповідний процесуальний документ.

 

Додаткові запитання

 

1. У яких випадках та за якими категоріями справ поворот виконання не допускається?

2. Які суди розглядають та яка процедура розгляду заяв про поворот виконання?

47. Рішенням Ленінського районного суду м. Саратова (РФ) від 10.03.2005 р. з Гудкова на користь Гудкової стягнуті аліменти в розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку на утримання дочки Ксенії, 09.06.2002 р. народження, починаючи з 22.02.2005 р. і до дня її повноліття.

Рішення, що набрало чинності, на території РФ не виконувалось. Відповідачу Гудкову, який проживає по вул. Гір-шмана, 5 кв. 35 м. Харкова (Київський район), про розгляд справи в суді РФ було повідомлено належним чином.

У листопаді 2005 р. Гудкова звернулася до компетентного суду України з клопотанням про визнання рішення іноземного суду та надання дозволу на примусове виконання.

З урахуванням норм ЦПК України та Конвенції про правову допомогу та правові відносини по цивільних, сімейних і кримінальних справах, ратифікованої Постановою Верховної Ради України від 10.11.1994 р., складіть відповідний процесуальний документ.

 

Додаткові запитання

 

1. Які вимоги пред’являються до змісту клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду?

2. Який процесуальний порядок розгляду таких клопотань?

 

Додаток 1

 

____________ районному суду м. ___________

Позивач: ________________________________

(п. і. п., місце проживання)

Відповідач: ______________________________

(п. і. п, місце проживання)

Ціна позову ______ грн

П О З О В Н А З А Я В А

_____________________________________________________

(викласти зміст позовних вимог, обставини, що обґрунтовують

_____________________________________________________

позов, а також зазначити докази, що підтверджують кожну обставину)

 

На підставі статей _________ ЦК України (ЖК, СК, ЗК і т.п.), керуючись статтями 3, 119 ЦПК України,

 

П Р О Ш У:

1._____________________________________________ (чітко та зрозуміло викласти зміст вимог)

2. Викликати свідків: ____________________________

_____________________________________________________

(зазначити прізвища, адреси)

3. Витребувати _________________________________

_____________________________________________________

(найменування письмових, речових доказів та зазначити,

чому ці докази позивач не може надати)

 

До позовної заяви додаю:

1. _____________________________________________

_____________________________________________________

(найменування засобів доказування)

2. Квитанції про сплату судового збору та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

3. Копію позовної заяви для відповідача.

 

Дата Підпис

 

Додаток 2

 

_______________ районному суду м. ___________

___________________________________________

(п.і.п., адреса)

­­­­­­­­­___________________________________________

(процесуальне положення у справі:

___________________________________________

позивач, відповідач, 3-я особа і т.п)

К Л О П О Т А Н Н Я


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)