АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз рядів розподілу

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  6. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  7. А. Макроаналіз по виду зламів.
  8. Абсолютна та умовна збіжність рядів.
  9. Алонж аналіз
  10. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  11. Аналіз алгоритмів
  12. Аналіз асортименту і структури продукції.

ЗМІСТ

Стр

Вступ……………………………………………………….3

Методичні вказівки до виконання

окремих розділів курсової роботи……………….…………...4

1.1 Аналіз рядів розподілу…………………………..…..5

Аналітичні характеристики рядів динаміки.

Трендові моделі……………………………………….…...……7

Використання індексного методу для аналізу

впливу окремих факторів на показники……………….....12

Статистичні методи виявлення наявності

кореляційних зв'язків………………………………………..14

2 Вказівки до оформлення курсової роботи…………18

Порядок організації, виконання і захисту

курсової роботи……………………………………………….18

Перелік рекомендованих джерел……………………..19

Додаток А……………………………………………...…21

Додаток Б………………………………………………...22

Додаток В………………………………………………...24

Додаток Г……………………………………………...…28

Додаток Д……………………………………………...…33

Додаток Е………………………………..……………….38


ВСТУП

Основним завданням курсової роботи з курсу "Статистика" є: поглиблення знань основних категорій статистичної науки, закріплення практичних навичок обчислення основних статистичних показників, оволодіння статистичними методами аналізу структури, виявлення тенденцій розвитку, причинно-наслідкових зв'язків в економіці промислових підприємств[1].

Курсова робота на тему "Статистичні методи в економічних дослідженнях" /за матеріалами статистичних звітів промислових підприємств/ складається з таких розділів:

Вступ

1 Аналіз рядів розподілу

2 Аналітичні показники та середні характеристики рядів
динаміки. Трендові моделі

3 Використання індексного методу для аналізу впливу окремих факторів на показники

4 Статистичні методи виявлення наявності кореляційних

зв'язків
Висновки

Список рекомендованих джерел

Додатки

 

Методичні вказівки до виконання окремих розділів курсової роботи

Курсову роботу студенти виконують використовуючи дані статистичних звітів промислових підприємств, які розміщені на Інтернет порталі www.smida.gov.ua., а зокрема дані про майновий стан та фінансово-господарську діяльність: інформацію про основні засоби, баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал, примітки до річної фінансової звітності.

Вступ

У вступній частині курсової роботи, використовуючи дані Інтернет порталу www.smida.gov.ua, вказати основні відомості про обране підприємство - інформацію про державну реєстрацію, основні види діяльності, дати опис бізнесу.

Будь-який розділ курсової роботи необхідно розпочинати з висвітлення основних теоретичних положень статистичної науки. Об­числені статистичні показники необхідно подати у вигляді таблиць та зобразити графічним методом. Аналіз одержаних результатів необхідно здійснювати в контексті загальної економічної ситуації в Україні, опрацьовуючи щорічні повідомлення Держкомстату про економіку України [1]. В кінці кожного розділу курсової роботи дати короткий висновок.

Аналіз рядів розподілу

Використовуючи основні відомості обраного студентом на Інтернет порталі www.smida.gov.ua підприємства, а зокрема інформацію про чисельність працівників та оплату їх праці, дослідити статистичний ряд розподілу працівників за розміром заробітної плати(межі груп нарахованої заробітної плати встановлює викладач), визначивши: середній розмір нарахованої заробітної плати працівникам, моду, медіану, середнє лінійне відхилення, дисперсію, середнє квадратичне відхилення, коефіцієнти варіації, асиметрію та ексцес. Здійснити вирівнювання цього ряду розподілу за нормальною кривою і при допомозі критеріїв узгодження оцінити ступінь розходження емпіричного і теоретичного розподілів.

Ряд розподілу слід побудувати, виходячи з даних фонду оплати праці та чисельності працівників обраного підприємства і подати у вигляді таблиці [1].

Таблиця 1.1 – Розподіл працівників підприємства за розмірами заробітної плати

 

Нарахована заробітна плата в розмірі, грн. Чисельність працівників
Від ……..до  
Від………до  
Від………до  
Від………до  
Від ………до  
Разом  

Дані для визначення характеристик центру розподілу та варіації: середньої арифметичної, моди, медіани, розмаху варіації, середнього лінійного відхилення, дисперсії, середнього квадратичного відхилення, коефіцієнтів варіації подати в вигляді таблиці 1.2.

 

 

Таблиця 1.2 -Дані для визначення характеристик центру розподілу та варіації ряду розподілу

1Межі інтер-валу Середи-на інтерва лу (варіант) x Чисель ність працівників (частота) f Добуток варіант на частоти x f Нагромаджена частота (кумуля тивна) S Відхи-лення варіант від серед ньої - Добуток відхилен ня варіант від середньої на частоти   Квад-рат відхи лень варіант від серед- ньої Добуток квадратів відхи лень на частоти
                 
                 
                 
                 
                 
Ра зом     х х   х  

 

Моду і медіану визначити графічним методом.

Дані для визначення характеристик форми розподілу: стандартизованого відхилення, асиметрії та ексцесу подати у вигляді таблиці 1.3.

Таблиця 1.3 Дані для розрахунку характеристик форми розподілу

Межі інтервалу Середина інтервалу (варіант) x Чисельність працівників(частота) f
         

Для оцінки істотності коефіцієнтів асиметрії та ексцесу визначити середню квадратичну похибку за формулою

>3-це означає, що асиметрія суттєва (1.1)

(1.2)

де n- обсяг сукупності.

> 3 - це означає, що ексцес є властивим для розподілу ознаки в генеральній сукупності. (1.3)

(1.4)

Перевірити гіпотезу про відповідність емпіричного розподілу нормальному розподілу. Дані для розрахунку та встановлення відповідності емпіричного ряду розподілу нормальному подати у вигляді таблиць Б-1, Б-2, які представленні в додатку Б. Значення функції подані в додатку Г.

Для оцінки істотності відхилення між теоретичними та емпіричними частотами використати критерій узгодженості Пірсона. Дані для розрахунку критерію узгодженості Пірсона подати у вигляді таблиці 1.4.

Таблиця 1.4 - Розрахунок значення критерія узгодженості Пірсона

  f    
         
         
         
         
Разом        

Фактичне значення критерію Пірсона порівнюємо з критичним (критичні значення критерію Пірсона представлені в продовженні додатку Г). Для імовірності 1- а і числа вільності к = т-r-1, де т -число груп; r - число параметрів функції знаходимо критичне значення χ2, порівнюємо фактичне та критичне значення критерія Пірсона. Якщо фактичне значення критерію менше за критичне то можна стверджувати, що розподіл працюючих за заробітною платою підпорядковується нормальному закону. Побудувати діаграму теоретичних та емпіричних частот.

Висновок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)