АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Збереження документів

Читайте также:
  1. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  2. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  3. V. Порядок прийому заяв та документів для участі у конкурсному відборі до Ровеньківського техніко-економічного коледжу
  4. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  5. Аналіз документів як метод соц.аналізу
  6. Аналіз документів: поняття, види, особливості застосування
  7. Архівне зберігання та подальше використання документів, які знаходяться на зберіганні
  8. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  9. Береги документів це...
  10. В чому фіксуються попередній розгляд документів керівництвом
  11. В чому фіксуються результати попереднього розгляду документів керівництвом?
  12. В чому фіксуються результати попереднього розгляду документів керівництвом?

Документи, створені в середовищі Microsoft Excel, зберігаються на зовнішніх носіях інформації у файлах спеціального формату. Цей формат має назву «Файл Microsoft Excel», його файли мають розширення.xls.

Крім того, Microsoft Excel може працювати з документами форматів, створених за допомогою інших електронних таблиць.

Для збереження книги можна скористатися пунктом меню Файл-Зберегти або кнопкою на Стандартній панелі інструментів. Збереження книг, які вже мають ім'я та зберігались раніше, виконується автоматично після обрання вказаного пункту меню. Для книг, які зберігаються вперше, на екрані з'явиться діалогове вікно Збереження документа, в якому треба вказати тип документа (формат), його місце-знаходження та ім'я.

Книгу можна скопіювати шляхом надання їй нового імені. Для цього необхідно скористатися пунктом меню Файл -> Зберегти як. Після вибору цього пункту на екрані з'явиться те саме діалогове вікно Збереження документа, в якому треба аналогічно вказати тип документа, його місцезнаходження та ім'я.

 

Робота з аркушами

Після відкриття книги в робочому полі вікна Microsoft Excel відображається ліва верхня частина першого аркуша книги. Для пересування в межах аркуша можна використовувати смуги прокручування (рис.) або клавіші клавіатури. Для швидкого переміщення до краю листа можна скористатися комбінаціями клавіш [Ctrl+] (вгору), [Ctrl+—>] (вправо), [Ctrl+<—] (вліво), [Ctrl+^] (вниз).

Робоче поле вікна Microsoft Excel

 

Перейти на інший аркуш можна, просто клацнувши на його вкладинці. Вкладинки з іменами аркушів знаходяться в лівому нижньому куті робочого поля. Якщо аркушів багато і не всі їх назви вміщаються, то перейти до них можна за допомогою кнопок прокручування аркушів.

Контекстне меню вкладинки

Аркуші можна поміняти місцями. Для цього треба просто перетягнути мишею вкладинку з іменем аркуша на нове місце.

За замовчуванням аркуші носять імена Аркуші, Аркуш 2, Аркуш 3 і так далі. Назву аркуша можна змінити, скориставшись пунктом Перейменувати його контекстного меню (рис. 36.2). Воно викликається шляхом натиснення правою кнопкою миші імені відповідного аркуша.

Крім того, за допомогою контекстного меню можна додавати, вилучати, переміщувати, копіювати аркуші. При видаленні аркушів треба пам'ятати, що відновити їх буде неможливо (єдиний спосіб — вийти з Excel без збереження змін, якщо файл не було збережено).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)