АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Показники акціонерного капіталу

Читайте также:
  1. Аналіз ефективності використання оборотного капіталу.
  2. Аналіз структури позикового капіталу, ефективності його використання
  3. Аналітичні показники та середні характеристики рядів динаміки. Трендові моделі
  4. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  5. Асортимент, показники якості і умови зберігання соняшникової та кукурудзяної рослинних олій
  6. БАКТЕРІОЛОГІЧНІ ПОКАЗНИКИ
  7. Безробіття, його показники і види. Допомога до безробіттю.
  8. Біоелектричні показники серця (ЕКГ)
  9. БУХГАЛТЕРСЬКІ ВІДОБРАЖЕННЯ ОБЛІКУ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ.
  10. В яких відповідях названі показники (характеристики) злочинності?
  11. Валютний ризик – це наявний або потенційний ризик для надходжень і капіталу, який виникає через несприятливі коливання курсів іноземних валют та цін на банківські метали.
  12. Вивіз капіталу. Світовий ринок капіталів
7.1 Прибутковість акцій Дивіденди власників акцій / Ринкова ціна акцій х 100%
7.2 Дохід на звичайну акцію Прибуток після сплати податків та дивідендів на привілейовані акції / К-сть звичайних акцій.
7.3 Цінність акції Ринкова ціна акції / Дохід на акцію
7.4 Дивідендний дохід Дивідендний дохід на одну акцію / Середній дохід на одну акцію.
7.5 Рентабельність акції Дивіденд на одну акцію / Ринкова ціна акції.
7.6 Коефіцієнт котирування акції Ринкова ціна акції / Облікова ціна акції.

 

 

В цілому вищенаведені 7 таблиць включають 65 показників, призначених для детальної та всебічної оцінки фінансового стану підприємства.

 

Система інформативних показників цих груп показників широко використовується як зовнішніми, так і внутрішніми користувачами. Вона застосовується в процесі фінансового аналізу, планування, розробки фінансової стратегії і політики по основним аспектам фінансової діяльності, дає найбільш агреговане уявлення про результати фінансової діяльності підприємства. Формування системи показників цієї групи засноване на даних фінансового обліку підприємства.

Перевагами показників цієї групи є їх уніфікованість, тому що вони базуються на загальноприйнятих стандартизованих принципах обліку (що дозволяє використовувати типові технології і алгоритми фінансових розрахунків по окремим аспектам формування і розподілу фінансових ресурсів, а також порівнювати ці показники з іншими аналогічними підприємствами).

В той же час, інформаційна база, яка формується на основі фінансового обліку, має і окремі недоліки, основними з яких є: відображення інформативних показників лише по визначенню в цілому (що не дозволяє використовувати її при прийнятті управлінських рішень за окремими сферами фінансової діяльності); низька періодичність розробки (як правило, один раз у квартал, або в рік); використання тільки вартісних показників (це утруднює аналіз впливу зміни цін на формування фінансових ресурсів).

До складу цієї групи показників входять:

а) показники, які обов'язково відображаються в балансі підприємства (;

б) показники, які відображаються в звіті про фінансові результати;

в) показники, які відображаються в звіті про власний капітал і в звіті про рух грошових коштів.

3. Показники, що характеризують фінансові результати діяльності окремих структурних підрозділів підприємства. Формування системи показників цієї групи будується на даних управлінського обліку, що має бути організований на підприємстві.

Цей вид обліку отримав розвиток у зв’язку з переходом підприємств нашої країни до загальноприйнятої в міжнародній практиці системи бухгалтерського обліку, який дозволяє суттєво доповнити облік фінансовий. Він представляє собою систему обліку всіх необхідних показників, які формують інформаційну базу оперативних управлінських рішень і планування діяльності підприємства в наступному періоді.

В порівнянні з фінансовим управлінський облік має наступні переваги: він відображає не тільки вартісні, але й натуральні значення показників (а тому і тенденції змін цін на сировину, продукцію); періодичність надання результатів управлінського обліку повністю відповідає потребі в інформації для прийняття оперативних управлінських рішень; цей облік може бути структурований в будь-якому розрізі – за центрами відповідальності, видами фінансової діяльності та ін. Результати цього обліку є комерційною таємницею підприємства і не повинні надаватись зовнішнім користувачам.

Показники, які відображають фінансову діяльність підприємства, групуються за такими ознаками:

а) за сферою діяльності підприємства (операційна, інвестиційна, фінансова);

б) за центрами відповідальності;

в) за географічним розташуванням;

г) за видом кінцевої продукції тощо.

3. Нормативно-планові показники, які пов'язані з фінансовим розвитком підприємства. Ці показники формуються безпосередньо на підприємстві по таким двом блокам:

а) система внутрішніх нормативів, що регулюють фінансовий розвиток підприємства. В цю систему включаються нормативи окремих видів активів підприємства, нормативи співвідношення окремих видів активів і структури капіталу, нормативи питомих витрат фінансових ресурсів і витрат та ін.;

б) система планових показників фінансового розвитку підприємства. До складу показників цього блоку включається вся сукупність показників поточних і оперативних фінансових планів усіх видів.

Використання всіх представлених показників, що походять із зовнішніх і внутрішніх джерел, дозволяє створити на підприємстві цілеспрямовану систему інформаційного забезпечення фінансового менеджменту, орієнтовану як на прийняття стратегічних фінансових рішень, так і на ефективне поточне управління фінансами підприємства.

 

Для вирішення проблеми "господар - агент" важливою проблемою є інформаційна асиметрія. Менеджери, як інсайдери, тобто особи, що володіють конфіденційною інформацією в силу свого службового становища, обізнані значно краще від акціонерів про стан справ з прибутками. З іншого боку, із суто економічних міркувань, дрібні акціонери систематично позбавляються інформації. В принципі вони могли би проконтролювати роботу менеджерів, отримати дані для оцінки їх роботи і т.д. Але потенційний ріст ринкової вартості їх дрібних часток, завдяки жорсткості дисципліни щодо менеджерів, не виправдовує більш високих вкладень в інформаційне забезпечення. Можна було б скористатися послугами спеціального, оплачуваного акціонера, який займався би питаннями захисту своїх колег. Однак не всі акціонери згодні витрачати гроші на такі цілі. Тому захист інтересів акціонерів є типовою громадською справою.

У системі відносин «банк-підприємство» використовуються сучасні електронні технології. Законодавство України використовує поняття електронного документа переважно у вузькій сфері фінансових розрахункових відносин. Закон України “Про електронні документи та електронний документообіг” у ст. 5 визначає електронний документ як документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа. Internet-Банкінг для корпоративних клієнтів — це послуги з управління рахунками організацій через Інтернет і Web-браузер. Рішення реалізовано з урахуванням усіх вимог Національного Банку України та дозволяє корпоративним клієнтам відправляти в банк такі фінансові документи:

  • платіжне доручення;
  • платіжна вимога;
  • платіжне доручення в іноземній валюті заява про купівлю іноземної валюти;
  • заява про продаж іноземної валюти;
  • заява про конвертацію іноземної валюти.

В Internet-Банкінгу передбачено можливість обміну між клієнтами та банком інформаційними повідомленнями з прикріпленими файлами. Рішення містить довідники кореспондентів і бенефіціарів, дозволяючи клієнтові досить швидко і просто створювати нові документи. Є можливість копіювання існуючих документів у нові. Передбачені функції обміну документами з бухгалтерськими програмами клієнтів, підтримуються імпорт і експорт усіх типів документів і звітів через обмін файлами в текстовому і XML-форматі, вбудована підтримка «1С-Бухгалтерії». Internet-Банкінг забезпечує гарантований рівень безпеки, містить механізм ЕЦП (електронний цифровий підпис) під фінансовими документами.

Статистична звітність була і залишається основною інформаційною базою. За її допомогою отримують такі основні дані: обсяг виробництва, реалізації товарів, робіт і послуг та затрати на них за видами економічної діяльності; фінансово-господарська діяльність підприємств та ін..

Перелік форм статистичної звітності та фінансової звітності, які можуть подаватись в електронному вигляді у 2013 році, подано на сайті


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)