АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Безповоротні витрати і витрати минулого періоду

Читайте также:
  1. III. Витрати діяльності
  2. IM4.1. Виявити сумарні витрати й вигоди
  3. V. Сукупні витрати і валовий внутрішній продукт
  4. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  5. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до
  6. Аналіз системи «витрати-випупуск-прибуток» як інструмент обгрунтування виробничо-маркетингових рішень
  7. Архітектура Стародавньої Греції Гомерівського періоду
  8. Бухгалтерські проводки за рахунком 91 «Загальновиробничі витрати»
  9. В яких межах може бути віднесена на валові витрати вартість розданих зразків товарів, безплатно наданих послуг (при відрядженні за кордон)?
  10. Валові витрати та ціна на продукцію (послуги).
  11. Вибір турбіни і визначення витрати пари на турбіну

Під цими витратами розуміється вартість вже придбаних ресурсів, коли вибір на користь якої-небудь альтернативи не може вплинути на суму даних витрат. Це витрати, які виникли в результаті раніше ухваленого рішення і не можуть бути змінений ніяким рішенням в майбутньому. Витрати в сумі 100 000 крб. на матеріали, потреба в яких відпала (див. попередній приклад), якраз і є прикладом безповоротних витрат. До даної категорії витрат відноситься також залишкова вартість раніше придбаного майна.

Якщо верстат (машина, механізм) був куплений чотири роки тому за 100 000 крб. з передбачуваним терміном служби 5 років і нульовою вартістю лому, то залишкова вартість складе 20 000 крб. при рівномірному нарахуванні зносу. Ця залишкова вартість надалі повинна бути списаний з рахунку незалежно від того, який альтернативний варіант буде прийнятий в майбутньому. Якби верстат був перетворений на лом, то як і раніше з рахунку повинні бути списано ці 20 000 крб. Дана величина витрат не може бути змінений ніяким майбутнім рішенням, тому витрати в даному випадку класифікуються як безповоротні.

Безповоротні витрати не враховуються при ухваленні рішення, але між цією категорією і категорією що не враховуються витрат є відмінність, оскільки не всі що не враховуються витрати є безповоротними.

Наприклад, при порівнянні двох альтернативних методів виробництва може виявитися, що суми витрат на основні матеріали однакові для обох способів і, таким чином, витрати на основні матеріали можна віднести до категорії не враховуються затрат, але витрати на матеріали не будуть безповоротними в даному випадку, оскільки матимуть місце в майбутньому.

Уявні (Поставлені) витрати

Існують витрати, які необхідно враховувати при ухваленні рішення і дані про які звичайно неможливо зібрати в системі бухгалтерського обліку. Інформація про витрати, накопичувана в бухгалтерському обліку, як правило, грунтується на відомостях про минулі платежі або зобов'язання по платежах в певний час в майбутньому. Іноді для ухвалення рішення необхідно умовно нараховувати або приписувати витрати, які, можливо, не представлятимуть реальних грошових витрат в майбутньому, і ці витрати називаються поставленими (уявними). Поставлені витрати характеризуються можливістю, яка втрачена або якій жертвують, коли вибір якогось альтернативного курсу дії вимагає відмови від іншої.

Приклад. Компанія має нагоду укласти контракт на виробництво виробу (деталі). Виготовлення деталі вимагає 100-годинної обробки на верстаті. Верстат працює з повним навантаженням (на повну потужність) на виробництві продукту А, тому контракт може бути виконаний тільки за рахунок зменшення випуску продукту А. Это означатиме втрату доходу у розмірі 200 000 крб. Контракт також зажадає додаткові змінні витрати на суму 1 млн крб.

Якщо компанія укладе контракт, вона зазнає збиток в доходах на суму 200 000 крб. через зниження випуску продукту А. Эта сума є поставленими витратами і повинна бути врахований як частина витрат при обговоренні умов контракту. Ціна контракту повинна бути призначений такою, щоб, принаймні, покрити додаткові витрати на суму 1 млн крб. плюс 200 000 крб. поставлених витрат, що у разі укладення контракту компанією принесе їй вигоду в короткий термін.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)