АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета і завд управл. інвест

Читайте также:
  1. Залежно від рез-ту д-ті корпорат. форми інвест. виокремл. наст. її види.

Тема 7 Управління інвестиціями.

Управління інвестиціями – це с-ма розробки і реаліз. УР на основі оцінки стану і прогнозув. розвитку інвест. ринку з метою забезпеч. найбільш ефект. напрямів реаліз. інвест. стратегії п-ва на окремих етапах його розвитку.

Осн. завд. управл. інвест. п-в полягають у:

1. забезпеч. високих темпів розвитку операц. д-ті.

2. оптимізації дохідності і ризику окремих реальних і фін. інвест.

3. забезпеч. оптим. ліквідності інвест.

4. забезпеч. формув. достатнього обсягу інвест. проектів.

5. пошуку осн. напрямів прискор. реаліз. інвест. програми.

6. забезпеч. фін. рівноваги п-ва у процесі здійсн. інвест. д-ті.

Осн. завд. управл. інвест. реаліз. за такими напрямками:

1. визнач. потреби в обсягах інвестування для виріш. стратег. мети розвитку опер. д-ті п-ва на окремих етапах його життєвого циклу.

2. забезпеч. високих темпів розшир. відтвор. необ. операц. активів.

3. формув. ефект. інвестиц. програми на плановий період.

Підвищ. рівня дохідності інвест. повинно забезпеч. у межах прийнятного інвест. ризику, рівень якого встан. власники або фін. менеджери п-ва. Прогнозований вплив інвест. ризиків на дохідність, платоспром. та фін. стійкість п-ва розробл. фін. менеджерами.

Для підтрим. високого рівня дохідності інвест. важливого знач. набуває своєчасне реінвест. капіталу у найбільш прибуткові об’єкти інвестув.

Необхідною умовою забезпеч. можливостей такого реінвест. капіталу є оптимізація рівня ліквідності сформованої п-ом інвест. програми у розрізі складових її інвест. проектів.

Необхідність швидкої реаліз. інвест. програми полягає у:

1) інвест. програма прискорює екон. розвиток п-ва за рах. додатк. чистого ГП у вигляді чистого інвест. прибутку та амортизац. відрах.

2) інвест. програма скорочує терміни використ. позичкового капіталу.

3) інвест. програма сприяє зниженню рівня інвест. ризиків генерованих змінами кон’юнктури інвест. ринку, інфляцією та ін. чинниками.

Інвест. д-ть(ІД) – це процес організ. інвестув. в реально існуючих умовах. Головною метою ІД є підвищ. варт. п-ва.

Залежно від суб’єктів ІД джерел інвест. та форм власності виокремлюють наст. види ІД:

1. ІД, яка здійсн. громадянами, п-ми, господ. об’єднаннями, спілками та товариствами та ін. юр. ос. заснованими на прив. або колект. формі власності.

2. ІД, що здійсн. органами влади та упрвліннями У. та АРК за рах. коштів бюджетів, позабюдж. фондів та позичкових коштів, а також держ. п-ми, об’єднаннями та установами за рах. власних та позичкових коштів.

3. ІД, яка здійсн. органами місцевого самовряд. та їх виконкомами за рах. бюдж. та позабюдж. коштів, а також комун. п-ми, об’єднаннями та установами за рах. власних та позичкових коштів.

4. іноземне інвест., що здійсн. громадянами ін. країн, юр. ос. та державами.

5. спільне інвест., що здійсн. громадянами та юр. ос. У. та ін. держав.

Залежно від об’єктів інвест. виокремл. наст. форми ІД:

1.інновац. д-ть – це форма ІД, що здійсн. з метою впровадж. досягнень НТП у в-во та соц. сферу.

2.капіт. буд-во – це вид ІД, що здійсн. з метою створ. нових і відтворення діючих ОЗ в які вклад. кошти.

3.лізинг – це довгострок. оренда устаткув., машин, споруд виробн. признач.

4.капіт. форма інвест (корпорат) – це вклад. коштів в акції п-ва, що мають форму АТ та в стат. фонд ін. п-в та організ. корпорат. типу.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)