АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА: НАУКОВО-ТЕХНІЧНА ТА ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА

Читайте также:
  1. Вопрос №19 Экономическая система: сущность, элементы, теоретические концепции.
  2. Дата:__________ Урок 2. Тема: Формирование навыков чтения, говорения.
  3. Диффузная эндокринная система: АПУДоциты
  4. Европейская валютная система: проблемы
  5. Економічна безпека як багаторівнева система: поняття та базові елементи
  6. ЗАДАНИЕ N 1 Тема: Нелинейные цепи переменного тока
  7. ЗАДАНИЕ N 24 Тема: Методы анализа нелинейных резистивных цепей постоянного тока
  8. ЗАДАНИЕ N 25 Тема: Нелинейные цепи переменного тока
  9. Закон и Система: Добро и Зло
  10. ІІ. ПОНЯТТЯ ПРО ДОКУМЕНТ. ДОКУМЕНТ ЯК СИСТЕМА: ВЛАСТИВОСТІ ОЗНАКИ ФУНКЦІЇ ДОКУМЕНТА. ІНФОРМАЦІЙНА ТА МАТЕРІАЛЬНА СКЛАДОВА ДОКУМЕНТА. СТРУКТУРА ДОКУМЕНТА.
  11. ІІІ. Інноваційна складова статистики
  12. ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА ФІРМИ

ТЕМА: СТРУКТУРНА ТА ІНВЕСТИЦІЙНА ПОЛІТИКА

1. Структура та структурні зрушення в розвитку економіки. Поняття «структура економіки». Роль структурних зрушень в економічному розвитку. Характеристика структури економіки України. Види структури економіки. Відтворювальні пропорції. Галузева структура. Регіональна структура.

2. Структурний ефект і його вимірювання. Сутність структурного ефекту. Коефіцієнт абсолютних структурних зрушень. Коефіцієнт відносних структурних зрушень. Вплив структурних зрушень на динаміку виробничої функції.

3. Державне регулювання структурних зрушень в економіці. Концепція пріоритетів соціально-економічного розвитку. Критерії визначення державних пріоритетів. Активна структурна політика. Пасивна структурна політика. Методи реалізації структурної політики. Стратегія і тактика структурної політики України.

4. Державне регулювання інвестиційної діяльності. Інвестиції як фактор структурних зрушень в економіці. Сутність понять: «інвестиції» та «інвестиційна діяльність». Суб’єкти і об’єкти інвестиційної діяльності. Класифікація форм та видів інвестицій. Визначення пріоритетних сфер і державних інвестиційних проектів. Методи аналізу інвестиційної привабливості сегментів ринку. Фактор часу в оцінці витрат і результатів інвестиційної діяльності. Оцінка інфляції та ризиків при прийнятті інвестиційних рішень. Показники економічної ефективності інвестицій. Пряме управління державними інвестиціями. Державні капітальні вкладення та державне замовлення в капітальному будівництві. Податкове регулювання інвестиційної діяльності. Фінансово-кредитне регулювання інвестиційної діяльності. Амортизаційна політика. Регулювання участі інвесторів у приватизації. Державне регулювання ринку цінних паперів. Експертиза інвестиційних проектів. Захист інвестицій. Завдання інвестиційної стратегії в Україні.

 

ТЕМА: НАУКОВО-ТЕХНІЧНА ТА ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА.

1. Науково технічний прогрес та економічне зростання. Сутність НТП. Вплив НТП на економічний та соціальний розвиток, криву виробничих можливостей, рівноважне економічне зростання. Концепція науково-технічного прогресу.

2. Необхідність і сутність науково-технічної політики. Розвиток науки як складова економічної політики. Цілі, принципи, завдання та напрями науково-технічної політики. Організаційні засади науково-технічної політики України. Форми та методи реалізації науково-технічної політики. Прямі та опосередковані методи науково-технічної політики.

3. Державне регулювання інноваційних процесів. Інновації як специфічна форма НТП. Етапи інноваційного процесу. Класифікація інновацій. Фази поширення інновацій. Суб’єкти та об’єкти інноваційної діяльності. Ефективність державної підтримки інноваційних процесів. Витрати на виробництво інноваційного продукту. Ефект інноваційної діяльності. Методи державного регулювання інноваційного процесу в промисловості.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)