АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ФОРМАТУВАННЯ КОМІРОК І ДІАПАЗОНІВ

Читайте также:
  1. АВТОЗАПОВНЕННЯ ДІАПАЗОНІВ ДАНИМИ
  2. Введення заних за допомогою форматування
  3. Виконання дій з комірками (діапазонами комірок)
  4. Властивості та формат комірок. Використання математичних формул
  5. Елементи форматування тексту
  6. За допомогою миші змініть розміри комірок.
  7. Лабораторна робота № 8. Уведення формул. Відносна й абсолютна адресація комірок. Захист формул
  8. Основи роботи з Excel. Введення та форматування даних
  9. Розширення діапазонів відтворення кодокерованих мір ємності
  10. Середньоомні імітатори опору. Автоматизований вибір піддіапазонів відтворення
  11. Створення, редагування та форматування малюнків
  12. Створення, редагування та форматування фігурних написів

Теоретична довідка

 

Форматуванням комірки називають встановлення вигляду відображення вмісту комірки. Для форматування комірки або виділеного діапазону комірок використовують команду "Формат" або кнопки панелі інструментів "Форматирование".

Поняття формату включає такі параметри: шрифт (тип, розмір, накреслення, колір); формат чисел; спосіб вирівнювання; розміри (ширина і висота) комірок; обрамлення комірок; візерунок фону.

 
 

Все форматування даних у виділених комірках можна здійснювати в діалоговому вікні "Формат ячеек", яке відкривається за допомогою запускача діалогових вікон на вкладці Главная абокомандою Формат в групі Ячейки на вкладці Главная. Окремо можна виконати форматування числа, шрифту, вирівнювання тексту на вкладці Главная у відповідних групах вкладки.

 

Тип і розмір шрифта. Для встановлення типу і розмірів шрифту використовують закладку "Шрифты". На цій закладці можна вибрати тип шрифту, його накреслення і розмір, колір символів. У полі "Образец" відображається вигляд символів для встановлених параметрів. Відповідні параметри можна встановити і кнопками групи Выравнивание на вкладці Главная.

Формат чисел. Існує можливість встановити для виділеного діапазону формати чисел. Їх можна вибрати зі списку "Числовые форматы" закладки "Число". Залежно від вибраного формату числа у правій частині закладки виводиться ряд опцій, які дозволяють встановити параметри для вибраного формату. У полі "Образец" наведено вигляд числа активної комірки для вибраного формату. Ряд форматів чисел можна вибрати за допомогою групи Число на вкладці Главная.

Вирівнювання даних у комірках. За замовчуванням Excel вирівнює вміст комірки по нижньому краю, при цьому текст по лівій межі колонки, число по правій. Користувач може змінити ці установки, використовуючи закладку "Выравнивание" або відповідні кнопки групи Выравнивание на вкладці Главная. Крім опцій горизонтального і вертикального вирівнювання ця вкладка дозволяє встановити переноси слів у комірках (прапорець "Переносить по словам" ), поєднувати комірки у суміжному діапазоні (прапорець "Объединение ячеек" ), а також встановити орієнтацію тексту (одна з чотирьох опцій у полі "Ориентация").

Обрамлення виділеного діапазону. Обрамлення виділеного діапазону комірок здійснюється встановленням параметрів вкладки "Граница". Вкладка дозволяє встановити форму рамки (кругом, зліва, справа, зверху, знизу), тип і колір лінії рамки. Встановити обрамлення можна також за допомогою відповідної кнопки панелі інструментів "Форматирование".

Встановлення фону. Для зміни кольору або візерунка виділеного діапазону комірок слід на вкладці "Вид" вибрати візерунок і колір. Excel дозволяє використовувати графічне зображення як фон для листа. Для встановлення фону листа слід виконати команду " Формат"/"Лист"/"Подложка". При цьому відкривається діалогове вікно, яке дозволяє вибрати файл формату графіки. Графіка цього файла і буде використовуватись як фоновий візерунок.

– Закладка "Защита" використовується для захисту змісту комірок у діапазоні (спрацьовує тільки після захисту аркуша).

Автоформат. Excel може автоматично встановити найдоцільніший формат для активної комірки або виділеного діапазону. Для цього слід виконати команду "Форматировать как таблицу" вгрупі Стили на вкладці Главная..

Стиль форматування. Поняття стилю включає всі атрибути форматування: формат даних, шрифт, вирівнювання, обрамлення, візерунки, захист. За замовчуванням усі комірки мають стиль "Обычный".


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)