АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Приклад формулювання розширеного запиту в пошуковій машині Google

Читайте также:
  1. III. Прикладные исследования
  2. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  3. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  4. Баланс матеріальних ресурсів на 2011 р (приклад умовний)
  5. В приложениях курсовой работы необходимо поместить экранные формы прикладных программ, упомянутых в тексте курсовой работы.
  6. Вектор електричного зміщення. Диференціальне формулювання теореми Остроградського-Гаусса для поля в діелектриках.
  7. Виды прикладных социологических исследований
  8. Визначення проблеми, формулювання ідеї проекту
  9. Визначення ролей і відповідальності учасників інноваційного процесу розглядаються на прикладі програми реалізації інноваційного проекту.
  10. Використовувати підручники: (як приклад)
  11. Вирішення прикладу 1
  12. Вирішення прикладу 2

Для того щоб потрапити на веб-форму розширеного пошуку, досить на стартовій сторінці Google знайти «Розширений пошук» і перейти по ній. На стартовій сторінці можна виділити окремі блоки, кожний із яких складається з кількох рядків.

1. Перший блок на сторінці розширеного пошуку Google складається з чотирьох рядків для введення пошукових запитів.

Рядок 1. Знайти результати з усіма словами (аналогічно звичайному пошуковому рядку Google на головній сторінці).

Рядок 2. Знайти результати з точною фразою (аналогічно використанню синтаксичного виразу «лапки», тобто взяття словосполучення в лапки).

Рядок 3. Знайти результати з будь-яким зі слів (аналогічно застосуванню оператора АБО (OR).)

Рядок 4. Знайти результати без заданих у цьому рядку слів (аналогічно використанню оператора НЕ (NOТ).)

Приклад використання цих чотирьох рядків пошуку:

Ряд. 1: рецепт кулінарія

Ряд. 2: бісквітне тісто

Ряд. 3: торт тістечко

Ряд. 4: стаття

Зміст такого запиту: знайти сторінки зі словами «рецепт» і «кулінарія» (порядок розташування слів на сторінці будь-який), з точним словосполученням «бісквітне тісто», з будь-яким зі слів «торт» або «тістечко», але без слова «стаття».

2. Наступний блок на сторінці розширеного пошуку регулює

різні налаштування пошуку.

Рядок 1. Мова (вибір мови пошуку — російська, українська, англійська або ін.).

Рядок 2. Формат файла (шукати або не шукати результати у файлах таких типів: будь-який доступний формат, PDF, Postscript, MS-Word, MS-Excel, MSPowerpoint, RTF тощо).

Рядок 3. Дата (шукати сторінки, створені або змінені не пізніше певного терміну (доби, тижнів, місяців або року), або шукати сторінки, створені в будь-який проміжок часу).

Рядок 4. Згадування (визначається місце на сторінці, де буде відбуватися пошук ключових слів,— у будь-якому місці сторінки, в адресі, у заголовку, в основній

частині, у посиланнях).

Рядок 5. Домен (можливість пошуку в заданому домені).

3. В останньому блоці перебувають два елементи.

Рядок 1. Схожі (шукати сторінки, подібні за змістом із зазначеною в рядку пошуку).

Рядок 2. Посилання (шукати сторінки, які посилаються на зазначену сторінку в рядку пошуку).

Контекстний пошук

Контекстний пошук буде корисний у тому випадку, якщо не відомо, які ключові слова треба вибирати для пошуку. Цей дуже цікавий пошуковий інструмент працює за таким алгоритмом:

1) на відкритій у браузері сторінці слід виокремити фрагмент тексту (або навіть повністю всю сторінку);

2) система проаналізує виокремлений текст, виділить ключові слова й сама складе пошуковий запит. Теоретично система дозволяє знайти безліч різноманітної додаткової інформації на тему, що вас цікавить;

3) результати пошуку при використанні виглядають так само, як звичайні результати. Угорі й унизу на сторінці виводиться список пошукових слів і фраз, які можна скорегувати, а сторінка при цьому автоматично обновлюється.

Спеціальний пошук

Спеціальний пошук дозволяє виконувати пошук документів:

а) за датами;

б) посиланнями на певну адресу;

в) заголовками веб-сторінок;

г) іншими параметрами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)