АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність і необхідність обліку державних боргів

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. V. Особливості обліку деяких запасів
  3. Автоматизація обліку праці та заробітної плати
  4. Амортизація в управлінському обліку
  5. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст, класифікація
  6. Біржовий механізм ціноутворення. Формування цін на біржі. Структура елементів біржової ціни. Сутність та правила біржового котирування.
  7. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  8. Бухгалтерський баланс як елемент методу бухгалтерського обліку
  9. БУХГАЛТЕРСЬКІ ВІДОБРАЖЕННЯ ОБЛІКУ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ.
  10. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  11. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  12. Бухгалтерському обліку витрат банку

 

Мета обліку державного боргу – відобразити рух потоків фінан­сових ресурсів, боргових зобов’язань та здійснення взаємозаліків для формування повної інформаційної бази.

Облік державного боргу:

- розпочинається з реєстрації випущених державних боргових зобов’язань;

- здійснюється одночасно з проведенням розрахунків;

- залежить від того, внутрішній чи зовнішній це борг, а також від джерел запозичення;

- ………………………………………………………………………...

 

 


Бухгалтерський облік – система виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність держави, пов’язану з рухом фінансових потоків та боргових зобов’язань, що виникли внаслідок діяльності як позичальника, так і кредитора (відображає всі етапи кругообороту коштів та зобов’язань).

Статистичний облік – облік державних боргів спеціальними установами відповідно до затверджених форм.

Аналітичний облік – використовує дані бухгалтерського обліку для виявлення загального стану державного боргу та тенденцій його розвитку.

Депозитарний облік – це облік цінних паперів на рахунках власни­ків цінних паперів у зберігачів або облік на рахунках у цінних паперах, який здійснює депозитарій для зберігачів та емітентів.

 

 
 

 

 


 

 

Поточну заборгованість за неоплаченими зобов’язаннями не враховують у складі державного боргу до того часу, доки дані зобов’язання не будуть визнані як борг із фіксованим терміном погашення.

 

 

На розмір непогашеного боргу впливають:

- наявність дисконту чи премії відповідно до умов формування боргу;

- погашення боргу;

- застосування різних методів управління державним боргом;

- __________________________________________________________________________________________________________________

 

Непогашений борг обчислюється незалежно від потоків, внаслідок яких він виникає. Зміна розмірів непогашеного боргу не завжди відповідає розмірам потоків запозичення.

 

 
 


 

 
 

 


 

 

Обслуговування боргів суб’єктів господарювання здійснюється не за рахунок коштів державного бюджету, тому вони обліковуються фінансо­вими агентами позичальника.

 

 

 


 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)