АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Усі відповіді вірні. 8. Припускає істотно невисокий ризик, придатна для компаній, здатних завоювати значущу частку ринку і підтримувати норму прибутку в умовах конкуренції:

Читайте также:
  1. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст.66 Кримінального Кодексу?
  2. В якій відповіді (відповідях) правильно вказані необов’язкові (факультативні) види звільнення особи від кримінальної відповідальності, передбачені чинним КК України?
  3. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?
  4. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  5. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  6. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?
  7. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  8. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання.
  9. В якій відповіді названа ознака множинності злочину?
  10. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?
  11. В якій відповіді названий злочин, що не відноситься до військових?
  12. В якій відповіді названий один із предметів злочину «Вимагання»?

8. Припускає істотно невисокий ризик, придатна для компаній, здатних завоювати значущу частку ринку і підтримувати норму прибутку в умовах конкуренції:

1) захисна стратегія;

2) локальна стратегія;

3) Розбійницька;

4) проміжна стратегія.

9. Ринкові критерії передбачають:

1) відповідність проекту потребам ринку; комерційний успіх від провадження проекту; рівень реклами для просування запропонованого продукту на ринок; конкурентоспроможність продукції за ціною та якістю, захищеністю від старіння тощо;

2) відповідність проекту потребам ринку; комерційний успіх від провадження проекту; рівень реклами для просування запропонованого продукту на ринок; конкурентоспроможність продукції за ціною;

3) відповідність проекту потребам ринку; рівень реклами для просування запропонованого продукту на ринок; конкурентоспроможність продукції за ціною та якістю, захищеністю від старіння тощо;

4) відповідність проекту потребам ринку; комерційний успіх від провадження проекту; рівень реклами для просування запропонованого продукту на ринок.

10. Визначальними складовими інноваційного розвитку є:

1) Інтеграція науки та виробництва;

2) Об'єднання промислового, банківського та торговельного капіталу з метою отримання надприбутків;

3) Контроль держави за рівнем цін на продукцію промисловості;

4) Усі відповіді вірні.

 


Завдання № 13

Завдання 1.

1. Охарактеризуйте види фінансування інноваційних процесів.

Існує кілька основних засад проектного фінансування.

1. Фінансування, яке ґрунтується тільки на привабливості проекту без урахування платоспроможності його учасників, їхніх гарантій і гарантій третіх осіб щодо погашення кредиту.

2. Фінансування, за якого джерелом погашення заборгованості стають грошові потоки, котрі генеруються в процесі реалізації проекту.

3. Фінансування, забезпечене економічною й технічною життєздатністю самих учасників проекту.

4. Фінансування, забезпечене економічною і технічною життєздатністю самого підприємства.

Отже, проектне фінансування здебільшого характеризується особливим способом забезпечення, в основі якого лежить підтвердження реальності отримання сторонами, що беруть участь у його реалізації (підрядні органи, постачальники сировини, споживачі кінцевої продукції), запланованих потоків коштів (прибутків).

Якщо основним інвестором інноваційного проекту стає банк, то можуть використовуватися три основні форми проектного фінансування:

1. Без будь-якого регресу на позичальника. Банк-кредитор бере на себе увесь ризик, пов'язаний з реалізацією проекту, й оцінює лише потоки коштів, які генеруються проектом і спрямовуються на погашення кредитів.

2. Без регресу на позичальника в період, що настає за введенням проекту в експлуатацію. Підрядчики гарантують освоєння капіталовкладень, уведення об'єкта кредитування в експлуатацію, дотримання кошторисної вартості і за певних умов беруть на себе відшкодування збитків, пов'язаних із затримкою введення об'єкта в експлуатацію.

3. З повним регресом на позичальника. Кредитор у такому разі не бере на себе жодних ризиків, пов'язаних з проектом, обмежуючи свою участь наданням коштів під гарантії організаторів проекту або третіх осіб.

Найбільш поширеною формою проектного фінансування є фінансування з повним регресом на позичальника, оскільки забезпечує швидке отримання необхідних інвестору коштів, а також дешевший кредит. У зарубіжній практиці ця форма використовується для надання коштів для фінансування проектів, які пов'язані з державним замовленням, бездохідних проектів, коли кредити погашатимуться за рахунок інших доходів позичальника, для надання експортного кредиту, для кредитування дрібних проектів, які чутливі навіть до невеликого непередбаченого збільшення кошторисних витрат.

 

2.Визначте зовнішні та внутрішні чинники, що впливають на життєвий цикл інновацій.

Життєвий цикл інновацій — це період від зародження ідеї, створення і поширення нововведення до його використання. Але ми розглядаємо життєвий цикл інновацій не враховуючи зовнішні чинники, що впливають на інноваційний процес, такі як конкуренція, інфляція, попит та ін.

Зміна стадій життєвого циклу зумовлена певними закономірностями: завжди максимальне зростання прибутку досягається на стадії початку виробництва за рахунок монопольно високої ціни на ринку. Ціна перекриває збитки, пов'язані з розробкою нового продукту. Після безприбуткової реалізації (низькі обсяги продажу) крива прибутків сягає вгору, випереджаючи обсяги продажу. Насичення ринку призводить до зниження норми прибутковості, проте за рахунок великих обсягів продажу прибутковість залишається високою. У фазі зрілості різко зростає конкуренція, оскільки відбувається дифузія (поширення) нововведення, попит падає, починається фаза занепаду, прибуток стрімко падає до нуля, після чого продукція виводиться зі стадії реалізації.

Тривалість життєвого циклу інновації залежить від внутрішніх факторів, що обумовлюють спроможність фірми-інноватора прискорити процес перетворення ідеї на матеріалізований продукт, придатний для комерційного впровадження, і зовнішніх, які формуються співвідношенням попиту та пропозиції і впливають на тривалість комерційного використання інновації. Більшість організацій спрямована на систематичне оновлення асортименту продукції та послуг, оновлення та створення нових виробничих систем, а отже, в них постійно ініціюються інноваційні зміни.

 

Завдання 2. Тести:

1. Що дає змогу впорядкувати процес пошуку й залучення нововведень, зробити його цілеспрямованим?

5) Пошук інвесторів;

6) Класифікація інновацій;

7) Класифікація і розподіл матеріалів.

2. З якою метою створюються тимчасові науково-технічні колективи?

1) з метою розробки конкретної науково-практичної проблеми за певний період;

2) з мстою спільного проведення НДДКР;

3) з метою взаємного обміну виробничим досвідом, розподілу ризику під час проведення НДДКР.

3.Дифузія інновацій – це:

1) швидкість руху інноваційної ідеї;

4) процес за допомогою якого нововведення передається по комунікаційним каналам між членами соціальної системи у часі;

2) інформаційний процес руху інноваційної ідеї;

4. Особливості взаємодії нововведення й організації розподіляється на такі типи:

1) Організація - інкубатор інновації;" Організація - творець нововведення; Організація - розроблювач і користувач нововведення; Організація - носій нововведення; Організація – нововведення;

2) Організація - користувач інновації;" Організація - творець нововведення; Організація - розроблювач і користувач нововведення; Організація - носій нововведення; Організація – нововведення;

5) Організація - користувач інновації;" Організація - творець нововведення; Організація - інкубатор нововведення; Організація - носій нововведення; Організація – нововведення;

3) Організація - користувач інновації;" Організація - творець нововведення; Організація генератор нововведення; Організація - носій нововведення; Організація - нововведення.

5.Скільки етапів охоплює інноваційний проект, розглянутий як процес, що відбувається в часі:

1) 4

2) 5

3) 3

4) 2

6. До принципів державної науково-технічної політики в інноваційній належать:

1) Технологія, фінанси, менеджмент;

2) Фінанси, інфраструктура;

3) Технологія, інфраструктура, фінанси;

4) Маркетинг, інфраструктура, розробки.

7. До нефінансових механізмів прямого державного регулювання належать:

1) Пайова участь у фінансуванні наукових досліджень;

2) Державні гарантії;

3) Експортно-імпортні квоти;


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)