АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Усі відповіді вірні. 8. Чому сприяє організація технополісів?

Читайте также:
  1. В якій відповіді (відповідях) названі обставини, які пом’якшують покарання, що передбачені в ст.66 Кримінального Кодексу?
  2. В якій відповіді (відповідях) правильно вказані необов’язкові (факультативні) види звільнення особи від кримінальної відповідальності, передбачені чинним КК України?
  3. В якій відповіді (відповідях) правильно названо види сукупності злочинів?
  4. В якій відповіді дано визначення способу (форми) розкрадання чужого майна?
  5. В якій відповіді наведене правильне положення, що стосується відповідальності за злочини проти громадського порядку та моральності?
  6. В якій відповіді наведене правильне положення, яке характеризує взаємозв'язок Загальної та Особливої частини кримінального права України?
  7. В якій відповіді наведено правильне положення, яке стосується злочинів проти власності?
  8. В якій відповіді названа ознака кримінального покарання.
  9. В якій відповіді названа ознака множинності злочину?
  10. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?
  11. В якій відповіді названий злочин, що не відноситься до військових?
  12. В якій відповіді названий один із предметів злочину «Вимагання»?

8. Чому сприяє організація технополісів?

1) підвищенню інноваційної активності, розвитку індустрії інтелектуальних продуктів, прискоренню комерціалізації новацій;

2) розвитку технологій, розвитку інформаційної та інноваційної системи;

3) немає вірної відповіді.

9. Якого виду державних наукових і науково-технічних програм не існує:

1) регіональних;

2) місцевих;

3) галузевих.

10. Направлена на уникнення прямої конфронтації з конкурентами, що досягається завдяки аналізу їх слабих сторін з урахуванням власних сильних, пошуку тієї ніші, яку не заповнили більш сильні конкуренти:

1) захисна стратегія;

2) розбійницька;

3) проміжна стратегія;

4) локальна стратегія.


Завдання № 14

Завдання 1.

1. Економічна функція венчурного капіталу, її місце і роль в інноваційному процесі. 2. Охарактеризуйте теорію довгих хвиль Кондратьєва.

 

Завдання 2. Тести:

1. А. Пригожин усі інновації підрозділяє за охопленням очікуваної частки ринку на …..:

2) локальні,системні, стратегічні;

3) сировинні, забезпечуючі та продуктові;

4) заміщуючі, скасовуючі, новітні, відкрива­ючі та ретровведення.

2. Суб’єкти, що входять до складу технопарків надають такі види послуг:

1) інформаційні, комунікаційні, маркетингові;

2) торговельні, побутові, розважальні;

3) всі відповіді вірні.

3. Життєвий цикл інновації – це…

1) період від створення новинки до моменту її введення в експлуатацію;

2) період від створення новинки до моменту її запуску у масове виробництво;

3) період від зародження ідеї, створення новинки та її практичного використання до моменту зняття з виробництво через моральне за старіння.

4. На якому рівні управління інноваціями базується на функціональному підході, який припускає розгляд об'єкту не з погляду його внутрішньої будови, а з точки зору функціонування об'єкту (зародження, зростання, зрілість, стагнація, старіння, вибуття) у зв'язку з навколишнім середовищем:

1) На глобальному;

2) На локальному рівні;

3) На стратегічному рівні;

4) На тактичному рівні.

5. Документ, який описує аспекти майбутнього комерційного підприємства, аналізує проблеми, з якими воно може зіткнутися, а також встановлює способи їх вирішення:

1) венчурний проект;

2) інноваційний проект;

3) бізнес-план;

4) нема вірної відповіді.

6. Об'єднання підприємств, пов'язаних між собою технологічно та економічно з метою випуску високотехнологічної продукції світового рівня – це:

1) Кластер;

2) Клас;

3) Холдинг;

4) Корпорація.

7. Яка форма регулювання інноваційних процесів у США виявляється у виді прямого дотаційного фінансування?

1) Адміністративно-відомча;

2) Програмно-цільова;

3) Програмно-відомча;

4) Ресурсна.

8. Нововведення – це:

1) менеджер+інновація;

2) інноваційний процес+прогрес;

3) новація+досягнена ефективність.

9. Ефективний механізм гарантій політичних прав і свобод для підприємців, можливість їхньої активної участі у процесах державотворення є:

1) Соціально-економічні передумовами;

2) Політичними передумовами;

3) Серед організаційно-правових.

10. Інтрапренер – це…:

1) орієнтується на вирішення завдань зовнішнього характеру;

2) спеціаліст і керівник, орієнтований на вирішення внутрішніх інноваційних проблем;

3) спеціаліст з акумулювання інформації, контролює потоки науково-технічної, комерційної, спеціалізованої інформації.

 


Завдання № 15

Завдання 1.

1. Охарактеризуйте основні етапи та стадії інноваційного процесу, їх результати.

Етапи:

1. Фундаментальні дослідження – фундаментальні наукові дослідження — наукова теоретична та (або) експериментальна діяльність, спрямована на одержання нових знань про закономірності розвитку природи, суспільства, людини, їх взаємозв'язку. Фундаментальні дослідження діляться на теоретичні та пошукові.Результати теоретичних досліджень проявляються в наукові відкриття, обґрунтування нових понять і подань, створення нових теорій. До пошукових відносяться дослідження, завданням яких є відкриття нових принципів створення ідеї і технологій.

2. Прикладні наукові дослідження — наукова і науково-технічна діяльність, спрямована на одержання і використання знань для практичних цілей — розробка нових виробів, нових матеріалів, технологій та технологічного обладнання, нових методів лікування хвороб, медичних препаратів та медичного обладнання, нових сільгоспкультур, нових порід свійських тварин та промислових риб, нових технологій сільгоспвиробництва, пошук покладів корисних копалин.

3. Дослідно-конструкторські або технічні розробки - завершальний результат вдалих прикладних наукових досліджень та включають етап дослідного виробництва, на якому здійснюється перехід від лабораторних умов та експериментального виробництва до промислового виробництва. До дослідно-конструкторських робіт належать: эскізно-технічне проектування; випуск робочої проектно-конструкторської документації, в тому числі креслення на деталі, складальні з'єднання, виріб в цілому; виготовлення та випробування дослідних зразків; розробка певної конструкції інженерного об'єкта або технічної системи; розробка ідей і варіантів нового об'єкта; розробка технологічних процесів; визначення найменування продукту, товарного знаку, маркування, пакування.

4. Освоєння інновацій – тобто впровадження на ринок, це практична реалізація результатів інноваційної діяльності здійснюється на ринкової стадії, яка включає наступні етапи: впровадження на ринок, зростання виробництва, уповільнення зростання і падіння обсягів продажів.

На даному етапі підприємство-виробник виробляє пробну партію продукту. Також фірма проводить маркетингові дослідження у вигляді зондування ринку малими партіями нового товару. Якщо зондування ринку проходить успішно, починається підготовка до широкомасштабного просування товару на ринок.

5.Серійне виробництво - це зростання обсягів виробництва до об’ємів попиту ринку. На даному етапі інноваційного процесу виробництво продукту розширюється. Відбувається зменшення поточних витрат виробництва, що сприяє зниженню ціни.

6. Споживання і уповільнення зростання виробництва. Поступово темпи зростання виробництва знижуються. У витратах зростає частка витрат на рекламу і підтримку конкурентоспроможності продукції. Здійснюється пошук нових ринків. Проводиться розробка покращених модифікацій продукту, удосконалюються технологічні процеси.

7. Спад обсягів продажів - наступ даного етапу означає, що прийшов момент, коли ринок починає перенасичуватись даними товаром. Відбувається стійке падіння обсягів продажів і зниження, можливо навіть до нульової позначки, розміру отримуваного прибутку. Спад відбувається як із-за старіння товару, так із-за змін в технології, зміни смаків та уподобань споживачів, а також внаслідок появи на ринку більш досконалих товарів, пропонованих конкурентами.

 

2. Дайте оцінку ролі підприємництва в економічному розвитку України.

Економічна сутність підприємства - це основна ланка національної економіки, яка у взаємодії з іншими самостійними суб'єктами господарювання забезпечує виробництво необхідних споживчих благ (товарів та послуг) з метою привласнення прибутку.

В Україні, як і в країнах ринкової економіки, підприємницька діяльність становить основу розвитку.

Підприємництво як особливий новаторський вид господарської діяльності може успішно розвиватися лише у сприятливому конкурентно-ринковому середовищі. В Україні найважливішими передумовами безперервного відтворення підприємництва є роздержавлення і приватизація власності, демонополізація виробництва, активна підтримка державою інвестиційних процесів для всіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності, наукова правова база, сприятливий політичний клімат, виважена економічна політика держави, позитивна суспільна думка щодо підприємництва та ін.

З метою створення сприятливих умов для підприємницької діяльності можуть створюватися добровільні об'єднання підприємців — торгово-промислові палати, які є самоврядними статутними організаціями. Згідно з чинним законодавством, в Україні підприємці-роботодавці мають право на об'єднання в організації роботодавців для реалізації та захисту своїх законних інтересів. Організації роботодавців на засадах добровільності можуть об'єднуватися у спілки та інші статутні об'єднання.

Підприємницька діяльність в Україні становить фундамент для стрімкого розвитку економіки. Проаналізувавши підприємництво в нашій державі, я дійшла висновку, що Україна має потужний ресурсний потенціал, зокрема інвестиційний, нормативну-правову базу, що забезпечують умови для якісного розвитку підприємницької діяльності. Проте негативним є те, що більшість підприємств та деякі органи влади не серйозно ставляться до основних принципів здійснення підприємництва.

 

Завдання 2. Тести:

1. А. Пригожин усі інновації підрозділяє за за спадкоємністю на …..

1) локальні,системні, стратегічні;

2) сировинні, забезпечуючи та продуктові;

3) заміщуючі, скасовуючі, новітні, відкрива­ючі та ретровведення.

2. До джерел фінансування діяльності технопарків належить:

1) Кредитів фінансових установ;

2) Соціальних відрахувань;

Немає правильної відповіді.

3. Скільки існує етапів життєвого циклу інновацій?

1) 4;

2) 5;

3) 7.

4. Інноваційні стратегії бувають:

1) наступальні, захисні, поглинаючі, проміжні, загарбницькі;

2) наступальні, захисні, локальні, глобальні, розбійницькі;

3) захисні,інтенсивні, поглинаючі, проміжні, розбійницькі;


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)