АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення рівня операційної активності, що забезпечує цільовий прибуток

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. IV. Порівняльна характеристика парламентів країн Західної Європи
  7. V. Порівняльна характеристика урядів держав Західної Європи
  8. А) Визначення термінології
  9. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  10. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження за критеріям витрат
  11. Аналіз рівня, динаміки і структури фінансових результатів.
  12. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України

Прибуток підприємства залежить від його операційної активності, яка на виробничих підприємствах виражається передусім обсягом виготовлення і продажу продукції. Якщо йдеться про динаміку активності, тобто темп її зміни, то на величину прибутку істотно впливає ще структура витрат, а саме: їх поділ на змінні й постійні витрати.

Під час аналізу залежності прибутку від операційної активності розглядаються два питання: який обсяг виробництва забезпечує цільовий прибуток підприємства; як реагує величина прибутку на зміну обсягу виробництва.

Цільовим у даному випадку називається прибуток, який підприємство хотіло б одержати в певному періоді, виходячи із своїх стратегічних планів. Тому виникає питання, скільки треба виготовляти і продавати продукції за певних цін і рівня витрат, щоб зазначений прибуток забезпечити. Такий обсяг продукції обчислюється за формулами:

- за натурального виразу обсягу продукції або де QH — обсяг продукції, який необхідно реалізувати для забезпечення одержання цільового прибутку в натуральних одиницях виміру; Впост — постійні витрати на весь обсяг реалізації; Пц — цільовий прибуток; Ц — ціна одиниці продукції; В’зм — змінні витрати на одиницю продукції; QKP — критичний обсяг реалізації (точка беззбитковості) у натуральних одиницях виміру.

- у грошових одиницях обсягу продукції або де QH — обсяг продукції, який необхідно реалізувати для за печення одержання цільового прибутку в грошових одиниця виміру; Кмп – коефіцієнт маржинального прибутку.

Застосовуючі певний порядок розрахунків, керівництво підприємства має можливість ухвалювати відповідні організаційні та маркетингові рішення, які мають на меті встановлення та підтримання позитивної господарської діяльності підприємства. Визначається оптимальний рівень виробництва та продажу продукції за певних цін і рівня витрат для досягнення планового прибутку.

 



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)