АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА: Система оцінки персоналу в організації

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  11. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  12. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.

Вступ

Розділ 1. Системний підхід до оцінки персоналу в організації

Цілі і завдання оцінки персоналу в організації

Методологічні та організаційні аспекти створення системи оцінки персоналу організації

Розділ 2. Аналіз персоналу........ як об’єкту управління

2.1. Персонал організації...... як об’єкт управління

2.2. Характеристика та аналіз системи оцінки персоналу в....

Розділ 3. Шляхи удосконалення системи оцінки персоналу в ї....

3.1. Удосконалення організації оцінки персоналу...

3.2. Сучасні методи ділової оцінки персоналу і можливість їх використання в діяльності....

Висновки

Рекомендації

 

 

Основні проблеми, які необхідно розгянути при виконанні курсових робіт з курсу “Менеджмент персоналу” по темах:

  1. Менеджмент персоналу – ключова ланка внутріорганізаційного управління: еволюція розвитку та сучасний стан

Роль і місце менеджменту персоналу в загальній системі менеджменту організації. Завдання, функції та процес менеджменту персоналу. Концептуальний підхід до управління персоналом та особливості застосування. Напрями роботи з персоналом у сучасній організації. Особливості управління персоналом у пострадянський період.

  1. Людський фактор трудової діяльності і система управління людськими ресурсами

Сутність та зміст людського фактору трудової діяльності. Людські ресурси, трудові ресурси, робоча сила, персонал та кадри як складові елементи людського фактору. Їх зміст. Система управління людськими ресурсами в суспільстві і в організації.

  1. Трудові ресурси і проблеми управління зайнятістю в Україні

Трудові ресурси як економічна і планово-облікова категорія. Трудовий потенціал організації та суспільства. Проблеми управління зайнятістю в Україні. Місце персоналу підприємства в загальній системі управління зайнятістю. Державна система управління трудовими ресурсами і її вплив на процес управління персоналом організації.

  1. Методологія формування системи управління персоналом організації: еволюція і сучасний стан

Концептуальний системний та комплексний підхід до управління персоналом. Принципи і методи побудови системи управління персоналом організації, склад її функціональних підсистем. Система методів управління персоналом та їх вплив на формування ефективного процесу управління організації в цілому.

  1. Організаційне проектування системи управління персоналом сучасної організації

Системний підхід до розробки проекту системи управління персоналом. Склад підсистем. Етапи організаційного проектування, їх зміст і документаційне забезпечення. Місце процесу проектування системи управління персоналом в загальній системі управління організацією та процесі її проектування.

  1. Цільовий та функціональний характер системи управління персоналом

Взаємозв’язок цілей організації з цілями управління персоналом. Система цілей управління персоналом організації. Об’єкти та носії функцій управління персоналом. Склад функціональних блоків по управлінню персоналом. Процес їх формування, правове та документацій не забезпечення.

  1. Організаційна структура системи управління персоналом

Сутність та особливості створення організаційної структури служби управління персоналом. Варіанти включення служби в загально організаційну структуру. Формування і варіанти внутрішньої оргструктури системи управління персоналом. Світовий досвід та можливості його використання в процесі створення системи управління персоналом вітчизняного підприємства.

  1. Кадрове забезпечення системи управління персоналом та його вплив на ефективність діяльності органазції

Сутність кадрового забезпечення системи управління персоналом. Кількісний і якісний склад працівників кадрової служби організації. Методи розрахунку чисельності працівників кадрової служби. Професійна і кваліфікаційна характеристика працівників кадрової служби. Особливості підготовки менеджерів з персоналу в Україні. Світовий досвід.

  1. Документаційне забезпечення системи управління персоналом та його вплив на ефективність діяльності органазції

Діловиробництво сучасної організації: зміст, принципи та організаційні аспекти. Мета, функції та організація кадрового діловиробництва. Класифікація документів кадрового діло виробництва, їх форми і порядок роботи з ними. Нормативне, методичне та правове забезпечення системи управління персоналом.

  1. Інформаційне та технічне забезпечення системи управління персоналом організації та їх вплив на ефективність діяльності органазції

Інформаційне забезпечення системи управління персоналом, його зміст і принципи утворення. Технічне забезпечення системи управління персоналом, особливості його формування і характеристика технічних засобів. Використання комп’ютерної техніки. Світовий досвід та можливості його використання в процесі управління персоналом вітчизняного підприємства.

  1. Стратегія та тактика управління персоналом організації

Стратегічне управління підприємством як обов,язкова умова його функціонування. Складові елементи персонал-стратегії. Процес її формування і взаємозв’язок з загальною стратегією розвитку організації. Об’єкт, суб’єкт і функції персонал-стратегії, управління нею. Тактичні аспекти реалізації стратегії управління персоналом організації.

  1. Кадрове планування в системі управління персоналом організації

Сутність, цілі, завдання і місце кадрового планування в системі управління персоналом в організації. Система внутріорганізаційних планів і місце в ній планів по управлінню персоналом. Структура і процес розробки оперативного плану роботи з персоналом. Особливості його реалізації.

  1. Маркетинг персоналу як вид управлінської діяльності організації

Задачі і принципи персонал-маркетингу. Система маркетингової діяльності в галузі управління персоналом. Маркетингові дослідження робочої сили. Функції маркетингу персоналу в загальній системі управління персоналом організації. Особливості і принципи здійснення маркетингу персоналу в організації. Світовий досвід.

  1. Планування потреби в персоналі як основа процесу управління ним

Якісна та кількісна потреба в персоналі організації, зміст та методологія визначення. Документаційне забезпечення, форми та їх характеристика. Аналіз роботи, нормування та облік чисельності персоналу. Психологічні та організаційні аспекти. Світовий досвід.

  1. Теорія та практика організації та здійснення трудової адаптація персоналу

Зміст трудової адаптації. Типи, форми та методи. Процес управління трудовою адаптацією персоналу в організації. Особливості та методи управління адаптацією управлінського та виробничого персоналу організації. Світовий досвід.

  1. Формування та функціонування ефективної система оцінки персоналу в організації

Цілі створення системи оцінки персоналу в організації. Види та процес оцінки персоналу. Методи первинної та ділової оцінки персоналу. Документацій не забезпечення системи оцінки персоналу організації. Світовий досвід та можливості його впровадження в практичну діяльність сучасної вітчизняної організації.

  1. Кадрові технології процесу управління персоналом організації та їх вплив на ефективність діяльності організації

Сутність поняття “кадрові технології”. Зміст та складові елементи технологічного процесу управління персоналом організації, їх взаємозв’язок. Сучасні кадрові технології, їх характеристика, процес формування та роль в системі управління персоналом. Світовий досвід.

  1. Джерела та методи формування персоналу організації та їх вплив на ефективність діяльності організації

Роль різних джерел формування персоналу організації в створенні ефективної системи управління персоналом. Внутрішні та зовнішні джерела формування персоналу організації. Кадрові агенції та служби зайнятості, їх функції та особливості взаємодії з організацією. Світовий досвід.

  1. Системний підхід до процесу найму персоналу в організацію

Процес найму персоналу в організацію, його місце в загальній системі управління персоналом. Методи первинної оцінки і співбесіда з претендентами на посаду, тестування, їх форми та процес проведення. Світовий досвід.

  1. Умови та принципи використання та раціонального розміщення персоналу в організації

Система та умови використання персоналу в організації. Принципи та напрями раціонального використання та розміщення персоналу. Світовий досвід.

  1. Системний підхід до розвитку персоналу організації

Сутність та складові елементи системи розвитку персоналу та його значення для розвитку організації. Створення системи розвитку персоналу в організації та управління ним. Світовий досвід та можливості його використання в практичній діяльності вітчизняних підприємств.

  1. Управління кар’єрою персоналу сучасної організації

Сутність поняття, види та етапи кар’єри персоналу. Система управління кар’єрою. Система службово-професійного просунення персоналу організації, робота з кадровим резервом. Світовий досвід.

  1. Управління процесом вивільнення персоналу з організації

Зміст та сутність процесу звільнення персоналу організації. Види звільнення та організація роботи кадрових служб при цьому, система заходів, організаційно-психологічні аспекти. Світовий досвід та можливості його використання в процесі управління персоналом вітчизняного підприємства.

  1. Управління соціальним розвитком організації та її персоналу

Соціальний розвиток організації як об’єкт управління. Соціальна інфраструктура організації та основні фактори соціального середовища організації. Соціально-психологічний клімат організації. Особливості створення та діяльність соціальних служб. Соціальне партнерство. Світовий досвід.

  1. Формування та управління кадровою політикою організації

Сутність та основні елементи кадрової політики. Порядок та процес її розробки. Документацій не забезпечення кадрової політики організації. Особливості формування кадрової політики на підприємствах України та закордоном.

  1. Персонал сучасної організації як об’єкт управління: методологія дослідження, аналізу та управління

Зміст поняття персонал організації. Його класифікація та структура. Статистика персоналу. Методи дослідження та аналізу структури персоналу. Система та процес управління персоналом. Персонал організації як трудовий колектив.

  1. Формування ефективної системи методів управління персоналом

Система методів управління персоналом організації. Організаційно-розпорядчі, економічні та соціально-психологічні методи управління персоналом, їх характеристика та взаємозв’язок. Місце методів управління персоналом в загальній системі методів управління організацією.

  1. Ефективність роботи персоналу та управління нею

Підходи до оцінки ефективності роботи персоналу організації. Методики оцінки ефективності роботи персоналу, основні критерії та показники. Світовий досвід та можливості його впровадження в процесі управління вітчизняним підприємством.

  1. Адміністративні методи управління персоналом та їх вплив на ефективність діяльності організації

Характеристика адміністративних методів управління персоналом, їх класифікація та зміст. Інформативне та документаційне забезпечення адміністративних методів управління персоналом, позитивний та негативний вплив та особливості управління ним.

  1. Економічні методи управління персоналом організації та їх вплив на ефективність діяльності організації

Характеристика економічних методів управління персоналом, їх класифікація та зміст. Інформативне та документацій не забезпечення економічних методів управління персоналом, позитивний та негативний вплив та особливості управління ним.

  1. Соціальні методи управління персоналом організації та їх вплив на ефективність діяльності організації

Характеристика соціальних методів управління персоналом, їх класифікація та зміст. Інформативне та документацій не забезпечення соціальних методів управління персоналом, позитивний та негативний вплив та особливості управління ним.

  1. Психологічні методи управління персоналом організації та їх вплив на ефективність діяльності організації

Характеристика психологічних методів управління персоналом, їх класифікація та зміст. Інформативне та документацій не забезпечення психологічних методів управління персоналом, позитивний та негативний вплив та особливості управління ним.

  1. Атестація персоналу організації як метод його оцінки

Зміст, форми та види атестації персоналу. Організація процесу атестації персоналу та його документацій не забезпечення. Місце атестації персоналу в загальній системі оцінки. Світовий досвід та можливості його впровадження в процес управління персоналом вітчизняного підприємства.

  1. Організація роботи з резервом персоналу, як форма його професійного розвитку

Сутність, види резерву персоналу, їх характеристика. Процес роботи з резервом персоналу в організації, документацій не забезпечення. Місце та роль роботи з резервом персоналу в загальній системи розвитку персоналу та організації. Світовий досвід та можливості його використання в процесі управління персоналом вітчизняного підприємства.

  1. Організація кадрового діловиробництва та його вплив на ефективність функціонування системи управління персоналом

Система кадрового діловиробництва в організації, її сутність та особливості формування і функціонування. Види, форми документів, порядок їх складання і руху в організації. Вплив кадрового діловиробництва на ефективність функціонування системи управління персоналом.

  1. Рух персоналу в організації і процес управління ним

Зміст поняття “рух персоналу”, його складові елементи і принципи здійснення. Взаємозв’язок з іншими етапами процесу управління персоналом. Документаційне забезпечення процесу руху персоналу в організації. Види і форми руху. Процес управління рухом персоналу. Світовий досвід і досвід України.

  1. Управління робочим часом працівників організації

Поняття “робочий час” працівника в організації, його складові елементи. Правове забезпечення даної категорії. Процес управління робочим часом працівників в організації: планування, організація, контроль і мотивація. Вплив процесу управління робочим часом працівника на загальну ефективність діяльності організації. Світовий досвід і досвід підприємств України з цих питань.

  1. Система та особливості управління персоналом в акціонерних товариствах

Особливості системи управління в акціонерних товариствах. Учасники корпоративного управління, їх взаємодія і роль персоналу в акціонерному товаристві. Особливості утворення системи управління персоналом акціонерного товариства. Суб’єкт та об’єкт системи управління персоналом. Особливості створення служби управління персоналом. Світовий досвід і можливості його впровадження в практичну діяльність вітчизняних акціонерних товариств.

  1. Система та особливості управління персоналом в спільних підприємствах

Особливості системи управління в спільних підприємствах. Учасники системи управління, їх взаємодія і роль персоналу в спільному підприємстві. Особливості утворення системи управління персоналом спільного підприємства. Суб’єкт та об’єкт системи управління персоналом. Особливості створення служби управління персоналом. Світовий досвід і можливості його впровадження в практичну діяльність вітчизняних акціонерних товариств.

  1. Система та особливості управління персоналом на підприємствах малого та середнього бізнесу

Особливості системи управління на підприємствах малого та середнього бізнесу. Учасники системи управління, їх взаємодія і роль персоналу. Особливості утворення системи управління персоналом приватним підприємством, товариством. Суб’єкт та об’єкт системи управління персоналом. Особливості функціонального розподілу обов’язків, щодо управління персоналом. Світовий досвід і можливості його впровадження в практичну діяльність вітчизняних підприємств малого та середнього бізнесу.

 

  1. Система та особливості управління персоналом виробничого підприємства

Особливості системи управління на виробничих підприємствах. Учасники системи управління, їх взаємодія і роль персоналу. Особливості утворення системи управління персоналом виробничого підприємства. Суб’єкт та об’єкт системи управління персоналом. Особливості функціонального розподілу обов’язків, щодо управління персоналом. Світовий досвід і можливості його впровадження в практичну діяльність вітчизняних виробничих підприємств.

  1. Система та особливості управління персоналом підприємства у сфері послуг

Особливості системи управління на підприємствах у сфері послуг. Учасники системи управління, їх взаємодія і роль персоналу. Особливості утворення системи управління персоналом підприємства у сфері послуг. Суб’єкт та об’єкт системи управління персоналом. Особливості функціонального розподілу обов’язків, щодо управління персоналом. Світовий досвід і можливості його впровадження в практичну діяльність вітчизняних підприємств у сфері послуг.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)