АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проаналізувати організаційну структуру персоналу

Читайте также:
  1. D. структуру объекта и взаимоотношения его составляющих частей
  2. А)задолженность персоналу по оплате труда
  3. Адаптація персоналу.
  4. Аналіз рольової структури персоналу
  5. Банкрутство безвідповідальна поведінка персоналу
  6. В) охарактеризувати соціальну структуру й становище різних верств населення УРСР у 1930х рр..
  7. В) проаналізувати політику більшовиків щодо релігії та церкви в Україні.
  8. Вимоги, що пред'являються до зовнішнього вигляду й особистої гігієни персоналу готелів
  9. Витрати на навчання персоналу
  10. Вкажіть цільове призначення методики “Прогресивні матриці Равена”. Проаналізуйте структуру та змістовні компоненти методики, складіть програму діагностики інтелекту.
  11. Влияние химического состава на структуру и свойства СЧ 20
  12. Влияние химического состава на структуру и свойства СЧ 25

Організаційна структура персоналу – це склад, підпорядкованість та взаємозалежність ланок управління, яка характеризується через такі поняття як ланка управління, апарат (орган) управління, структурний підрозділ, функціональні структурні підрозділи, виробничий структурний підрозділ.

Все вище перераховане об’єднується в організаційну структуру управління. На кожному рівні управління органи управління, поділяються на лінійні та функціональні, і організаційна структура будується по рівнях управління.

Для того, щоб проаналізувати організаційну структуру персоналу, необхідно скласти схему організаційної структури підприємства і зробити висновки, щодо типу структури, типу влади та взаємозв’язків між управлінським та виробничим персоналом, визначити переваги та недоліки організаційної структури персоналу, а також визначити кількість рівнів управління та розподілити персонал організації за рівнями управління та за функціональним та лінійним призначенням (Таблиця 3).

Таблиця 3 - Функціональна та лінійна характеристика рівнів управління в (вказати назву організації) станом на 01.01. 200__ р.

№№ Рівень управління Посади, що передбачають, функціональний характер діяльності Посади, що передбачають лінійний характер діяльності
       

Проаналізувати функціональну структуру персоналу

Функціональна структура відображає розподіл управлінських функцій між різними рівнями управління, між керівництвом і окремими підрозділами, між функціональним та лінійним рівнями управління і характеризується через такі поняття: Функції управління, Комплекс завдань, - Завдання управління, Операції управління(робота).

Для того, щоб проаналізувати функціональну структуру персоналу організації необхідно скориставшись організаційною структурою підприємства, Посадовими інструкціями працівників, Положеннями про структурні підрозділи з’ясувати яким чином організовано реалізацію як основних (планування, організація, мотивація і контроль) так і специфічних функцій управління (управління стратегією розвитку підприємства, організація системи і процесів управління, управління персоналом, управління соціальним розвитком, управління економічним розвитком, управління фінансами і бухгалтерським обліком, управління технічним розвитком, управління капітальним будівництвом і ремонтом, управління виробництвом, управління торгівлею та послугами, управління якістю продукції та послуг, управління працею і заробітною платою, управління охороною праці і технікою безпеки, управління МТЗ, управління транспортом, управління маркетингом та збутом, управління зовнішньоекономічною діяльністю тощо) як по рівнях організації так і між лінійними та функціональними підрозділами, визначити недоліки існуючого функціонального розподілу.

.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)