АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  3. II Завдання додому
  4. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  5. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. III. Основні правила та обов’язки працівників
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу

П О Л О Ж Е Н Н Я

Про управління праці та соціального захисту населення

Новозаводської районної у м. Чернігові ради

I. Загальні положення

1. Управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради (далі управління) є виконавчим органом районної у місті ради. Управління утворюється районною у місті радою, підзвітне і підконтрольне районній у місті раді, підпорядковується виконавчому комітету районної у місті ради, голові районної у місті ради, заступнику районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючому справами виконкому та підзвітне головному управлінню праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

 

2. Управління забезпечує реалізацію державної політики у сфері соціально-трудових відносин, у тому числі оплати, охорони та умов праці, соціального обслуговування та соціального захистунаселення, у тому числі пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, дітей-сиріт, одиноких матерів, багатодітних, малозабезпечених сімей з дітьми, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших соціально незахищених громадян, які потребують допомоги і соціальної підтримки з боку держави.

 

3. Управління у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства праці та соціальної політики України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, актами відповідних органів та посадових осіб місцевого самоврядування з питань, віднесених до їх компетенції, наказами головного управління праці та соціального захисту обласної державної адміністрації, а також цим положенням.

 

4. Управління утримується за рахунок коштів районного у місті бюджету.

 

5. Управління є юридичною особою, має самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Державного казначейства, установах банків, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням, власний бланк.

II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління

1. Основними завданнями управління є:

 

- забезпечення у межах своїх повноважень додержання законодавства про працю, охорону праці, зайнятість та соціальний захист працюючих на підприємствах, в установах, організаціях району;

 

- участь у межах своєї компетенції у розробленні та забезпеченні реалізації соціальних програм;

 

- здійснення нагляду за додержанням законодавства під час призначення та виплати пенсій органами Пенсійного фонду України, призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною;

 

- призначення та виплата встановлених законодавством соціальної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

 

- забезпечення виплати передбачених законодавством компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

 

- ведення Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, впорядкування надання пільг різним категоріям населення;

 

- контроль за цільовим використанням коштів, передбачених для вирішення соціальних питань;

 

- виконання функції головного розпорядника коштів місцевого бюджету, здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенції з державного бюджету.

 

 

2. Управлінні відповідно до покладених на нього завдань:

 

2.1. Забезпечує здійснення заходів, спрямованих на удосконалення організації, оплати та нормування праці, поліпшення стану охорони і умов праці.

 

2.2. Аналізує ситуацію в соціально-трудовій сфері, стан укладення колективних договорів на підприємствах, в установах, організаціях району, приймає участь у їх реєстрації, веде облік і забезпечує зберігання колективних договорів, змін та доповнень до них, дотримання у межах своїх повноважень законодавства з питань колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, розв’язання колективних трудових спорів (конфліктів).

 

2.3. Сприяє реалізації заходів регіональних програм з питань охорони та умов праці.

2.4. Вивчає стан використання трудових ресурсів, аналізує розвиток процесів, які відбувається на ринку праці, готує відповідні пропозиції та прогнози, бере участь у здійсненні міської програми зайнятості населення, заходів, спрямованих на реалізацію довгострокової державної політики розвитку трудового потенціалу.

 

2.5. Здійснює контроль за додержанням законодавства про працю, оплату та охорону праці, за наданням працівникам пільг і компенсацій, передбачених законодавством.

 

2.6. Забезпечує соціальний захист працюючих, зайнятих на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, вживає заходів щодо якісного проведення атестації робочих місць у відповідності з нормативно-правовими актами про охорону праці.

 

2.7. Бере участь відповідно до законодавства в розслідуваннях нещасних випадків, професійних захворювань і аварій, веде їх облік та аналіз.

 

2.8. Надає методичну допомогу з питань охорони праці суб’єктам господарської діяльності району.

 

2.9. Організовує роботу, пов’язану з вирішенням питань соціального захисту громадян, наданням пільг ветеранам війни та праці, інвалідам, особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

2.10. Аналізує стан здійснення комплексних програм, заходів щодо соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, та вносить на розгляд районної у місті ради, виконавчого комітету пропозиції з цих питань.

 

2.11. Веде облік осіб, в тому числі дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Готує матеріали щодо встановлення статусу учасникам ліквідації аварії та потерпілим від Чорнобильської катастрофи для розгляду обласною комісією.

 

2.12. Здійснює фінансування підприємств, організацій і установ району за рахунок коштів державного бюджету для оплати громадянам, які мають статус постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи за роботу на радіоактивно-забруднених територіях, додаткових відпусток, стипендій.

 

2.13. Організовує оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

2.14. Здійснює нагляд за додержанням вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій органами Пенсійного фонду України.

 

2.15. Приймає документи та готує матеріали для призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною.

 

2.16. Забезпечує надання відповідно до законодавства державної допомоги сім’ям з дітьми, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, а також інших видів допомоги.

 

2.17. Сприяє громадянам в одержанні документів, необхідних для призначення окремих видів допомоги.

 

2.18. Забезпечує цільове використання бюджетних коштів, передбачених на соціальний захист населення.

 

2.19. Проводить інвентаризацію особових справ і особових рахунків осіб, які одержують допомогу та компенсації, в установленому законодавством порядку.

 

2.20. Проводить організаційну роботу по веденню Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги.

 

2.21. Здійснює контроль за правильністю надання пільг підприємствами-надавачами послуг окремим категоріям громадян.

 

2.22. Веде розрахунки з підприємствами-надавачами комунальних послуг за надані пільги за рахунок субвенцій з Державного бюджету.

 

2.23. Організовує матеріально-побутове обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, їх санаторно-курортне лікування, надання протезно-ортопедичної допомоги, в установленому порядку забезпечує інвалідів засобами пересування та реабілітації, готує документи для забезпечення транспортними засобами.

 

2.24. Здійснює компенсаційні виплати інвалідам на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування, а також за невикористане санаторно-курортне лікування.

 

2.25. Подає пропозиції міському центру зайнятості щодо встановлення нормативів робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів. Організовує роботу щодо направлення інвалідів на навчання до учбових закладів Міністерства праці та соціальної політики України.

 

2.26. Вносить в установленому чинним законодавством України порядку подання щодо призначення опікуна, піклувальника особам, які визнані в установленому порядку недієздатними, обмежено дієздатними і над якими призначено опіку, або піклування та щодо призначення помічника повнолітнім особам, які за станом здоров'я потребують догляду.

 

2.27. Забезпечує, у разі потреби, влаштування до будинків-інтернатів (пансіонатів) громадян похилого віку, інвалідів та дітей-інвалідів.

 

2.28. Вживає заходи щодо соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

 

2.29. Забезпечує формування Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

 

2.30. Видає посвідчення ветеранів війни та праці, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів, іншим категоріям громадян.

 

2.31. Проводить нарахування та здійснення соціальних виплат громадянам.

 

2.32. Забезпечує діяльність комісії з розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, комісії з питань надання населенню субсидій та соціальних допомог, комісії зі встановлення статусу громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, комісії з питань забезпечення заборгованості із заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів.

 

2.33. Здійснює координаційне та організаційно-методичне забезпечення діяльності територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

 

2.34. Залучає підприємства, громадські, релігійні організації, благодійні фонди, окремих громадян для надання соціальної допомоги ветеранам війни та праці, інвалідам, громадянам похилого віку.

 

2.35. Здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ, організацій з питань, що належать до компетенції управління, вживає заходів до усунення причин, які викликають скарги.

 

2.36. Надає консультативно-правову допомогу підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності у підготовці документів, необхідних для призначення соціальної допомоги.

 

2.37. Проводить роз’яснення нормативно-правових актів та інформування населення з питань, що належать до компетенції управління, через засоби масової інформації, на зустрічах з трудовими колективами району.

 

2.38. Здійснює обробку документації засобами типових інформаційних технологій, підтримує функціонування апаратно-програмних засобів управління у складі єдиної інформаційної мережі Міністерства праці та соціальної політики України.

 

2.39. Сприяє підготовці, перепідготовці та підвищенню рівня кваліфікації працівників управління.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)