АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗБІР ЗА ЗАБРУДНЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА СТАЦІОНАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ

Читайте также:
  1. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  2. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  3. А. Про інтенсивне загальне забруднення води органічними речовинами
  4. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  5. Автомобiльний транспорт – як джерело забруднення довкiлля
  6. Аерозольне забруднення атмосфери
  7. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  8. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства
  9. Аналіз зовнішнього середовища
  10. Аналіз макросередовища підприємства
  11. Аналіз середовища підприємств з виробництва пива України
  12. Аналіз факторів макросередовища на ринку пива України

В п.6 Інструкції №162 «Порядок обчислення збору» йдеться про наступне:
«6.1. Суми збору, який справляється за викиди стаціонарними джерелами забруднення (Пвс), обчислюються платниками збору самостійно щокварталу наростаючим підсумком з початку року, виходячи з фактичних обсягів викидів, нормативів збору та визначених за місцезнаходженням цих джерел коригуючих коефіцієнтів, наведених у таблицях 2.1,2.2 додатка 2 до Порядку, і визначаються за формулою

n
П вс = E (Мі x Нпі x Кнас x Кф),
і = 1;

де:

Мі - фактичний обсяг викиду і-тої забруднюючої речовини в тоннах (т);
Н пі - норматив збору за тонну і-тої забруднюючої речовини, у гривнях (грн. /т) з урахуванням індексації за формулою, наведеною у пункті 4.5 цієї Інструкції (в разі її проведення);
К нас - коригуючий коефіцієнт, який встановлюється залежно від чисельності жителів населеного пункту (наведено в табл. 2.1 додатка 2 до Порядку);
К ф - коригуючий коефіцієнт, який встановлюється залежно від народно - господарського значення населеного пункту (наведено в табл. 2.2 додатка 2 до Порядку).»

 

Тобто для визначення суми збору за наведеною формулою підприємству необхідно звернутись до п.4.5 Інструкції №162, яким встановлюється індексація базового нормативу збору та до Таблиць 2.1 та 2.2 додатку 2 Порядку.

Наведемо їх:
Пункт 4.5 Інструкції №162:

«Платники збору за забруднення навколишнього природного середовища проводять індексацію його нормативів за формулою

Ні = Н п х І / 100,

 

де Ні - проіндексований норматив збору у поточному році, гривень за 1 тонну (1 одиницю);
Н п - базовий норматив збору, гривень за 1 тонну (1 одиницю);
І - індекс споживчих цін (індекс інфляції) за попередній рік, відсотків.
У разі, коли індекс споживчих цін (індекс інфляції) за попередній рік не перевищує 100 відсотків, індексація нормативів збору не проводиться.»

Таким чином, показники про інвентаризованих та пропаспортованих (висновки СЕС, управлінь екології) стаціонарних джерел забруднення будуть підставою, але з урахуванням фактичних викидів, заповнення першого розділу Розрахунку Збору за забруднення навколишнього середовища.


ЗБІР ЗА ЗАБРУДНЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ПЕРЕСУВНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ

Відповідно до п. 3.2 Інструкції №162 об'єктом обчислення збору є:

«для пересувних джерел забруднення - обсяги фактично використаних видів пального, в результаті спалення яких утворюються забруднюючі речовини».

Це, мабуть, один із розділів даного Розрахунку, який не повинен викликати великих труднощів. Обсяги палива, які в результаті використання пересувними джерелами забруднюють навколишнє середовище є підставою для нарахування цієї різновидності збору.

Хоча і тут не обійшлось без підводних течій податківців. До недавнього часу, за їхніми ж роз'ясненнями, до даного розрахунку включались лише обсяги використаного пального при експлуатації автотранспорту, які і являють собою «пересувні джерела» забруднення. Навіть дозволялось обсяги палива, використаного сільськогосподарською технікою (в тому числі тракторами та комбайнами) не включати до Розрахунку, так як, зазначалось, що с/г техніка не є автотранспортом. У 2007-2008 роках думка податківців різко змінилась, і у використаних обсягах палива їм забажалось бачити пальне використане при експлуатації кусторізів, навантажувачів, генераторів, тощо. І хоча, Інструкцією №162 передбачається включення до Розрахунку обсягів палива та газу, використаного при експлуатації пересувними джерелами, а технологічне обладнання не є таким, проте бухгалтеру варто їх мінливі думки взяти до уваги.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)