АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інструменти фінансових інвестицій

Читайте также:
  1. Аналіз інвестиційної діяльності підприємства за даними фінансової звітності.
  2. Аналіз обсягів інвестиційної діяльності
  3. Аналіз ризику та ефективності управління портфелем фінансових інвестицій.
  4. Аналіз рівня, динаміки і структури фінансових результатів.
  5. Аналіз та оцінка ефективності фінансових інвестицій
  6. Аналіз фінансових інвестицій у системі прийняття управлінських рішень.
  7. Аналіз фінансових результатів діяльності та рентабельності
  8. Аудит доходів та фінансових результатів.
  9. Бухгалтерський облік іноземних інвестицій.
  10. В чому полягає особливість інвестиційно-правових норм.
  11. В якому з наведених випадків надходження основних засобів у банк не є здійсненням капітальних інвестицій?
  12. Вагові коефіцієнти показників оцінки інвестиційної привабливості галузі (ВЕД) 1 (2, 3) _________

 

4.1. Короткострокові інструменти - це ощадні інструменти із строком до 1 року і рік. Найважливішими з них є:

1. Ощадні депозити в банках.

2. Депозитні рахунки грошового ринку - це один з видів термінових рахунків, що відкривається на строк до 90 днів, по якому власник може вилучати гроші, виписуючи чеки, особисто або через поштові відправлення. Закон регулює мінімальну суму цього рахунку.

3. Цінні папери взаємних фондів.

4. Депозитні сертифікати.

5. Короткострокові комерційні папери - це короткострокові незабезпечені векселі, як прості, так і перевідні, які випускаються в звернення тільки найбільш стійкими компаніями, що володіють точною репутацією і високим кредитним рейтингом. Як правило, емітенти продають векселі ділерам, а ті поширюють їх на фінансових ринках.

6. Боргові зобов'язання центральних агентів або урядових установ - це облігації, що випускаються державними агентствами з метою мобілізації грошові кошти для урядових програм. Це ліквідні і високонадійні інструменти. Прибутковість висока.

7. Ощадні облігації - це державні боргові цінні папери.

 

Короткострокові інструменти здатні понизити ризик всього портфеля інвестора, оскільки можуть стати в нагоді при терміновій потребі в грошових коштах.

Фахівці з фінансового планування зазвичай радять індивідуальному інвесторові тримати в короткострокових інструментах суму, еквівалентну чистому доходу за останні 3-6 місяців, щоб мати можливість оплачувати непередбачені витрати.

 

4.2. Довгострокові інструменти:

1. Звичайні акції - це пайові інструменти інвестування. Кожна акція дає право на володіння частиною власного капіталу корпорації. Дохід на звичайну акцію буває двох видів: дивіденд і курсовий дохід.

2. Цінні папери з фіксованим доходом. До них відносять групу фінансових інструментів, що приносять періодичний дохід по твердій ставці, тому вони особливо популярні в період високих ставок позикового відсотка.

Головні види цінних паперів:

а) облігації - це довгострокові цінні папери, що приносять дохід у вигляді відсотків по наперед певній ставці плюс сума номінальної вартості при настанні терміну погашення.

б) привілейовані акції - це цінні папери, що дають право власності на долю капіталу фірми і приносять твердий дохід у вигляді дивідендів, які виплачуються перш ніж дивіденди по звичайних акціях. У них немає встановленого терміну погашення.

в) конвертовані цінні папери - це особливий вид паперу з фіксованим доходом (облігація і привілейована акція), який інвесторові дозволяється обміняти на певну кількість звичайних акцій того ж емітента. Вони привабливі для інвестора, оскільки поєднують фіксований дохід з потенційною можливістю отримання курсових доходів, характерних для звичайних акцій.

3. Спекулятивні інвестиційні інструменти характеризуються, в цілому, високим рівнем ризику, зазвичай випускаються під неіснуючі або недостовірні проекти, сумнівні доходи. Тому очікувана прибутковість по ним висока.

Головні види:

а) опціони - це цінні папери, що дають інвесторові особливе право купити або продати інший цінний папір (або актив) по певному курсу в межах встановленого терміну.

б) товарні і фінансові ф'ючерси - це зобов'язання, що мають юридичну силу і що полягають в тому, що продавці таких контрактів поставлять, а покупці придбають певний товар, іноземну валюту або фінансовий інструмент на певну дату в майбутньому. Це ризикова діяльність, оскільки отримання прибутку залежить від багатьох чинників міжнародного життя і загальноекономічних.

в) реальні речовинні активи - речовинне майно, окрім нерухомості (наприклад, золото, дорогоцінні метали, колекційні предмети і антикваріат). У ці спекулятивні інструменти гроші вкладаються з метою підвищення цін, а так само психологічного задоволення.

4. Інші поширені інвестиційні інструменти:

а) акції взаємних фондів. Взаємний фонд - це компанія, що вкладає свій капітал в диверсифікований портфель цінних паперів і продає свої акції інвесторам, які таким чином набувають частки в цьому портфелі.

б) нерухомість - позначає такі об'єкти вкладення грошей, як індивідуальні будинки, в яких живуть їх власники, порожні земельні ділянки, а так само інше майно, що приносить дохід власникам (склади, багатоквартирні житлові будинки, кооперативні будинки і магазини, котеджи на декілька сімей).

в) інструменти, що захищають від податку, - це форми інвестицій, розраховані на витягання переваг з чинного податкового законодавства і що забезпечують економію податкових виплат.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)