АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІІ. Гігієнічна оцінка організації уроку

Читайте также:
  1. II. Визнання та оцінка запасів
  2. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  3. II. Визнання та первісна оцінка нематеріальних активів
  4. II. Оголошення теми й мети уроку
  5. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  7. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  8. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  9. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  10. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  11. III. Оцінка після первісного визнання та переоцінка нематеріальних активів
  12. IV. Оцінка вибуття запасів

Міністерство освіти й науки України

Полтавський національний педагогічний університет

Ім. В. Г. Короленка

 

 

Практичне завдання з

Шкільної гігієни

Розробила:

Природничого ф-ту

Студентка гр. П-41

Кравченко Ксенія

Михайлівна

 

 

Полтава – 2010

І. Рівень теоретичної готовності до виконання завдань практики

1. б)

2. б)

3. б)

4. в)

5. б), в), г)

6. -

7. б),в)

8. в)

9. в)

10. б)

ІІ. Загальна гігієнічна характеристика школи.

Полтавська гімназія №28 знаходиться на вул. Калініна 53, за 35 - 40 м від проїжджої частини й обгороджена парканом. Будівля гімназії має чотири поверхи, П-подібну форму, велику кількість широких вікон, два парадних виходи. Перед школою розташований спортивний майданчик, а по всій території – зелені насадження. На першому поверсі розміщені класні кімнати молодших школярів, спортивний комплекс для фізичного виховання, трудова майстерня, їдальня (приблизно на 60 чоловік), роздягальня для учнів, кабінет директора. На 2–3 поверхах навчаються старші класи, а також знаходяться хімічні та фізичні лабораторії з лаборантськими, різні кафедри гімназії (історико-правова, природничо-математична та ін.), бібліотека, учительська, Інтернет-кафе, медпункт актова зала. Всі класні кімнати досить просторі та світлі, естетично оформлені. Коридори приміщення підтримуються в належному санітарно-гігієнічному стані: вологе прибирання підлоги здійснюється двічі на день техпрацівниками. На вікнах розвішані штори білого кольору, на підвіконнях знаходяться кімнатні рослини. Стіни пофарбовані у блакитний колір, на яких часто можна побачити шкільні стінгазети на різноманітну тематику, а також фотокартки шкільних об’єднань, гуртків, навчальних досягнень учнів. З упевненістю можна сказати про чистоту та свіжість повітря в приміщенні, належний температурний режим тощо.

Кожного дня по школі чергує певний клас і закріплений черговий вчитель, який контролює порядок на перервах.

У гімназії спостерігається позитивна емоційна атмосфера, добрі стосунки між учнями та вчителями.

Учителями проводяться як класні так і загальношкільні заходи з основ гігієни та охорони здоров’я («Безпека в Інтернеті», шкільний клуб «За здоровий спосіб життя», який працює над проектом акції «Школа проти СНІДу» та ін.).

 

 

ІІІ. Гігієнічна оцінка організації уроку

У 7-Б класі навчається двадцять шість учнів, частина з них (8 чол.) дуже активно поводить себе на уроках, часто не слухаються вчителя і навіть заважають іншим працювати на занятті. Такі учні сидять під час уроків не правильно: Тимошенко М. полюбляє гратися мобільним телефоном під партою, тому ховає руки під парту, спину згинає, а голову нахиляє низько над колінами. На зауваження вчителя він реагує, але не відразу, у правильному положенні сидить не довго. Часто можна помітити як Журов О. відмовляючись писати конспект спускається на край стільця, ноги витягує, а руки звішує донизу. Таке не вірне розміщення за партою може призвести до викривлення хребта, тому вчитель повинен слідкувати за тим як учні сидять за своїми партами на уроці, виправляти, включати дітей у роботу для того, щоб вони не відволікались і не нудьгували.

Учні, які добре навчаються, уважно слухають вчителя часто сидять правильно за партами, але не всі. Полонська Н., Курило А., Михайлик А. дуже сутуляться, низько нахиляються над робочими зошитами під час писання та читання. Вчителі, у більшості випадків, реагують, змушують дітей сісти рівно.

Такі учні як Таран Є., Жильченко І. мають високий зріст в порівнянні з іншими, але сидять не за останніми партами. Їхньому класному керівнику необхідно звернути на це увагу. Я б порекомендувала пересадити таких учнів на інші місця, або запропонувала підібрати нижчі стільці.

На початку уроку дітям важко включитися в роботу, особливо на першому уроці, їхня увага розсіюється, вони виглядають незібраними, неконцентрованими, вчителю важко їх заспокоїти та зацікавити. Приблизно на середньому етапі уроку учні активно працюють з учителем: ведуть бесіду, дають відповіді на запитання, пояснюють, запитують, виявляють бажання самостійно вирішувати завдання. У другій половині уроку діти починають втомлюватися. Велика кількість учнів відмовляється писати, мотивуючи це втомленістю рук, деякі починають порушувати дисципліну в класі та заважати іншим. У такому разі необхідно проводити фізкультурні хвилинки, чергувати вид діяльності на уроці, розприділяти навантаження, включати у навчальний матеріал цікавинки, які б привертали увагу дітей і не дали їм зовсім розслабитись.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)