АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Предмет, мета і завдання курсу «Міжнародний менеджмент»

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Предмет курсу «Міжнародний менеджмент» — це система управлінських відносин у сфері міжнародного бізнесу, а також притаманна ним система методів і інструментів управління зовнішньоекономічною діяльністю на всіх рівнях управління: загальнокорпоративному, функціональному, регіональному, локальному і внутрішньовиробничому.

Управління міжнародним бізнесом - лише частина менеджменту, хоча і важлива. Тому практика і теорія цього управління повинні враховувати закономірності розвитку всієї сфери міжнародних відносин, наприклад, правил і традицій міжнародної торгівлі, міжнародні нормативні акти відносно інтелектуальної (промисловою) власності, вирішення міжнародних організацій і так далі.

Звичайно, всі функції міжнародного менеджменту мають важливі особливості. Так, в процесі планерування слід враховувати міждержавні відносини, які впливають на вибір партнерів. Міжнародний маркетинг базується на вивченні міжнародних ринків, особливостей запитів іноземних клієнтів; просування товарів і послуг на закордонні ринки здійснюється з врахуванням місцевих традицій і багаточисельних обмежень і так далі. Інакше виглядає і Функція організації в міжнародному менеджменті. Наприклад, перед підприємством, яке виходить на закордонні ринки, відразу ж виникає питання: створювати за кордоном свої підрозділи або шукати там закордонних посередників? Це специфіка функції організації в міжнародному менеджменті, оскільки внутрішні ділові операції організовувати набагато простіше і менш кований для рису. Крім того, менеджерам підприємств при здійсненні міжнародних операцій доводиться частіше приймати дуже відповідальні рішення стратегічного і оперативного характеру.

Опанування сучасного досвіду управління ТНК, сфера діяльності яких в Україні розширюється, сприяє підвищенню ефективності управління зовнішньоекономічною діяльністю українських підприємств, прискореній інтеграції економіки України в світову економіку. Цим і викликана до життя необхідність підготовки кваліфікованих фахівців в області управління міжнародним бізнесом, на що і націлений наш курс «міжнародний менеджмент».

Предметом курсу є сукупність управлінських відносин, що виникають у сфері міжнародного бізнесу, а також властива ним система інструментів і методів управління міжнародним бізнесом взагалі і ТНК зокрема.

Слід враховувати, що виділити в чистому вигляді міжнародний менеджмент із загального функціонування підприємства неможливо, оскільки плани зовнішньоекономічної діяльності органічно пов'язані з планами випуску і реалізації продукції на внутрішньому ринку. Тому міжнародний менеджмент має відносну самостійність. Крім того, він тісно пов'язаний з багатьма загальними і спеціальними дисциплінами, про що вже говорилося.

Метою курсу є оволодіння теоретичними знаннями, а також придбання практичних умінь і навиків прийняття й виконання управлінських рішень у сфері міжнародного менеджменту, а саме:

• формування системи знань в області міжнародного менеджменту, його понятійного апарату, функцій, методів і основного інструментарію;

• вивчення нормативної бази регулювання міжнародного менеджменту;

• придбання практичних навиків використання сучасних методів та інструментів вирішення ключових фінансових, торгівельних, технологічних, інвестиційних та ін. проблем міжнародного менеджменту;

• придбання навиків аналізу ефективності міжнародних ділових операцій.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)