АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Митний контроль УКРАЇНИ

Читайте также:
  1. C) Равномерный, интервальный, контрольный, круговой, переменный, повторный, соревновательный
  2. II етап. Тести контрольних моментів
  3. II. Контроль за конструкцией транспортных средств при их производстве и сертификации
  4. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  5. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  6. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  7. III. Контроль за соблюдением Кодекса этики и поведения членов Всероссийской политической партии «ПАРТИЯ ВЕЛИКОЕ ОТЕЧЕСТВО»
  8. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  9. III. Финансовый контроль государства.
  10. IV. Контроль за конструкцией и техническим состоянием транспортных средств, находящихся в эксплуатации
  11. IV. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ВЫПОЛНЕНИЮ КОНТРОЛЬНЫХ РАБОТ
  12. IV. Результаты контрольных испытаний

ПАМ’ЯТКА ПРО ПЕРЕТИН КОРДОНУ

Перетинаючи державний кордон України, громадяни проходять прикордонний, митний та інші види контролю згідно законодавства. При виїзді з України перетин кордону починається з митного контролю і закінчується прикордонним контролем. При в’їзді в Україну – у зворотному порядку.

Виконання законних вимог службових осіб прикордонної, митної та інших контрольних служб і органів у пунктах пропуску обов'язкове для усіх громадян, які перетинають державний кордон. За порушення порядку перетину державного кордону громадяни притягуються до відповідальності згідно з законодавством України та країн прямування. Під час проходження кордону виходити/заходити в автобус та пересуватися територією пункту пропуску дозволяється ТІЛЬКИ З ДОЗВОЛУ СЛУЖБОВИХ ОСІБ підрозділу охорони державного кордону (або КЕРІВНИКА ГРУПИ). Проводити фото- і відео- зйомку під час проходження кордону суворо заборонено. Камери конфіскуються прикордонниками і поверненню не підлягають.

Митний контроль УКРАЇНИ

Митному контролю підлягають всі товари і транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон. Контроль здійснюється представниками митних служб шляхом:

• перевірки документів та відомостей, необхідних для такого контролю;

• митного огляду (та переогляду товарів і транспортних засобів, особистого огляду громадян);

• обліку товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України;

• усного опитування громадян.

При вивезенні з території України не підлягають декларуванню товари на суму до 10 000 євро. Виключення складають товари, на які законом встановлено вивізне мито та/або товари, для митного контролю та оформлення яких державними органами видаються документи. Тоді такі товари підлягають письмовому декларуванню зі сплатою, при необхідності, вивізного мита та поданням відповідних документів.

Вивезення за межі України культурних цінностей здійснюється на підставі свідоцтва встановленого зразка на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей.

Всі товари, що ввозяться на територію України, підлягають декларуванню та оподаткуванню. Звільнено від оподаткування:

• особисті речі (предмети першої необхідності, що призначені виключно для власного користування, є власністю громадянина і не є товаром та не призначені для відчуження або передачі іншим особам), які вивозяться з території України, можуть декларуватися за бажанням громадян, або на вимогу працівників митниці, і не обкладаються податками;

• лікарські засоби (крім наркотичних та психотропних): не більше 5 упаковок кожного найменування на особу, або не більше кількості, що зазначена в рецепті (наявному в особи), виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або медичного закладу;

• алкогольні вироби (для громадян старше 18 років): 5 літрів пива, 2 літри вина та 1 літр міцних алкогольних напоїв;

• тютюнові вироби (для громадян старше 18 років): 200 цигарок або 50 сигар або 250г тютюну;

• товари: сумарною вартістю до 500 євро (до 1000 євро авіаційним транспортом) і загальною вагою до 50 кг;

• харчові продукти для власного споживання на суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро.

Фізична особа має право вивозити/ввозити в Україну без письмового декларування готівкову валюту в сумі, що не перевищує еквівалент 10 000 євро. Сума, що перевищує 10 000 євро, підлягає декларуванню у повному обсязі з обов’язковим зазначенням походження коштів (довідка про зняття коштів з рахунку в банку або ін. фінансовій установі).

Громадяни, які перетинають державний кордон, мають право бути присутніми при огляді багажу, який їм належить, а також отримати від працівників митних контрольних органів роз’яснення в разі тимчасової відмові у перетині державного кордону.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)