АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

для учнів 4-го класу

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів
  2. IV. ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ УЧНІВ
  3. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  4. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  5. АНКЕТА для учнів 11 класу
  6. БУДОВА ПШМ 322 КЛАСУ
  7. БУДОВА ПШМ 323 КЛАСУ
  8. БУДОВА ПШМ 378 КЛАСУ
  9. Бухгалтерські рахунки якого класу кореспондують тільки між собою, а їх залишки не враховують під час складання фінансової звітності банку?
  10. Вимоги до відповідей учнів
  11. Виховання культури самоосвіти і формування загальнонавчальних умінь – основа розвитку менталітету учнів
  12. Виховання фізичної культури учнів.

План-конспект

Інноваційного уроку фізичної культури

«Подорож по Україні»

для учнів 4-го класу

 

Виконав:

вчитель фізичної культури

Овруцької ЗОШ І-ІІІ ст..

Цмох О.В.

 

Модуль: гімнастика

Завдання уроку:

– удосконалення акробатичних вправ:

– повторення вправ в упорі на низькій перекладині;

– сприяти розвитку сили рук та сили брюшного пресу;

– сприяти розвитку координації рухів за допомогою рухливої гри.

Місце проведення: спортивний зал.

Інвентар: гімнастичні лави, гімнастичні мати(2шт.),низька перекладина,обручі (4шт.).

 

Зміст уроку Дозування Організаційно-методичні вказівки
Підготовча частина
1. Шикування. Рапорт. Привітання.   2. Повідомлення задач уроку.     3. Правила безпеки на уроці.   4.ЧСС за 6 сек.   5. Стройові вправи: – перешикування у три шеренги; – стройовий крок   6. Різновиди ходьби: – на носках, п’ятках; – на зовн. і внутр..стор. ступні; – з високим піднім. стегна; – з випадами; – у напівприсяді.   7. Різновиди стрибків: – на місці – у русі – на правій (лівій нозі)   8. Повільний біг. Перешикування у дві шеренги.     9. Загальнорозвивальні вправи на місці: 1. В. п. - о. с., руки на поясі 1-4 - нахили голови вправо, вліво, вперед, назад. 2. В. п. - те ж. 1-4 - почергове підняття плечей вгору. 3. В. п. - по парах, обличчям один до 1 хв.   2 хв.     30 сек.   20 сек.   1.5 хв. 2-3 р.     1.5хв. по 10м. по 10м.     по 10м.   1 хв. по 10р.   по 10р. Фронтальний метод.   Подорож по Україні (кліматичні зони). Станції – «степова», «річкова», «лісова», «горна», «морська». Отримати зворотну інформацію від учнів.     Самопочуття учнів.   На місці.   Слідкувати за поставою і дотримуватися дистанції.     На двох ногах вмісті; На двох ногах прямо і спиною вперед.   Біг «змійкою». Слідкувати за правильністю виконання перешикування.   Підготовка організму до основної частини уроку. Звернути увагу на учнів яких велика ЧСС (120 уд.)    
одного, узявшись за руки. 1-4 - поворот в праву сторону під руками, 1-4 - в інший бік. 4. В. п. - о. с. - руки один у іншого на плечах, стоячи у колі. 1-3 - нахил тулуба вперед, 4 - Вих. положення. 5. В. п. - руки один у одного на плечах, стоячи у колі. 1-3 - нахил тулуба назад, 4- Вих. положення. 6. В. п. - о. с., руки на плечах, стоячи у колі. 1-2 - присідання, 3-4 - Вих. положення. 7. В.п. - узявшись за руки. 1-4 - низькі підскоки вгору, 1-4 - високі підскоки вгору. 10.ЧСС за 10сек.     30 сек. 20 сек.     5хв.     Слідкувати за правильним виконанням вправ.
Основна частина
1. Станція: «Степова» – згинання та розгинання рук в упорі лежачи.     2. Станція: «Річкова» Акробатичні вправи: – перекид вперед   – стійка на лопатках – «міст»   Колове тренування.   3. Станція: «Лісова» Вправи в упорі на перекладині: – зіскок махом назад 4хв. хл. 2х8р. дів. 2х 5р.   5 хв. 5-6 р. 12 хв.     10 хв.     2 хв. Хл. Сприяти розвитку сили рук. Розподіл учнів на 2 групи (хлопці і дівчата)   Річки України. Виконувати як комбінацію вправ: перекид вперед-перекотом назад стійка на лопатках - «міст» - о. с. Страховка.     Працюємо на двох станціях.     Тваринний світ лісу. Вправи на низькій перекладині.
– прогнувшись; – зіскок махом назад з поворотом на 90 градусів.   4. Станція горна: Вправи для розвитку сили брюшного пресу. ЧСС за 6 сек.   5. Станція «Ігрова» Рухлива гра Третій зайвий 2х10 Дів. 2х8 р. 30 сек.   5хв. Страховка учнів. Вправу виконувати в парах. Один виконує, другий тримає ноги, потім міняються місцями. Прибрати гімнастичне обладнання. Звернути увагу на ЧСС більше 20 ударів.     Гра з гімнастичними обручами. У обручі може перебувати тільки два учні – третій зайвий. За сигналом вчителя учні біжать до обручів і стають по два, а учень якому не вистачило місця отримує штрафний бал і гра розпочинається з початку. Перемагають учні у яких немає жодного штрафного балу.
Заключна частина
1. Шикування.   2. Станція «Морська». Підведення підсумків уроку у (колі). Релаксація: – Що нового я сьогодні узнав на уроці – Мені було цікаво…….. – Я хочу на наступному уроці навчитися…….. – Як я себе почуваю після уроку(які емоції)…..   3. ЧСС за 6 сек.   4. Домашнє завдання.   5. Організований вихід зі спортивного залу. 30 сек.   3 хв.     10 сек.   30 сек. Ходьба у повільному темпі.   Моря України. Шикування у коло. Вправа виконується на гімнастичних матах. Вправа сприяє відновленню дихання, уваги. Отримати інформацію від учнів. Звернути увагу на помилки та способи їх усунення. Виставити оцінки за урок.   Увага на велике ЧСС!!!   Комплекс вправ ранкової гімнастики.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)