АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Робота з Інтернетом

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. V. Практична робота.

Лабораторна робота №5

Обмін графічною інформацією з

Мережею Інтернет в системі AutoCAD

Теоретичні відомості.

Робота з Інтернетом.

Система AutoCAD 2004 має у своєму розпорядженні засоби взаємодії з Інтернетом як для читання файлів, так і для їхнього висновку. Фірма Autodesk через свій сайт www.autodesk.com робить різні послуги користувачам системи AutoCAD (доступ до бібліотек символів, відповіді на питання і т.п.).

1.1. Перегляд Web-сторінок

1 Команда BROWSER (БРАУЗЕР) забезпечує виклик системного браузера через автоматичне з'єднання з Інтернетом. За замовчуванням користувача пропонується відкрити Web-сторінку, розташовану за адресою, яка збережена в системній перемінний INETLOCATION (звичайно www.autodesk.com.)

 

 

Рис 1.1. Панель інструментів Web

На панелі інструментів Web (рис. 1.1.) розташовані випливаючі кнопки, які використовуються при навігації по Інтернету:

• дозволяє переміститися по гіперпосиланню на попередню країн!

• дозволяє перейти по гіперпосиланню на наступну сторінку;

• припиняє завантаження сторінки;

• викликає системний браузер. 1. Публікація в Інтернеті

Публікація файлів малюнків в Інтернету виконується за допомогою команди PUBLISHTOWEB (ОПУБЛІКУВАТИ).

Команда викликає Майстер публікації в Інтернеті, що працює з вікнами у формі сторінок. На першій сторінці Майстра Begin (Початок) і для роботи потрібно включити один із двох перемикачів:

Create New Web Page (Створення нової Web-сторінки);

Edit Existing Web Page (Редагування існуючої Web-сторінки).

 

 

Рис 1.2. Сторінка Begin Майстра публікації в Інтернеті

В першому випадку ви одержуєте можливість створення файлів нової Web-сторінки, у другому - редагування раніше сформованої сторінки.

Якщо обраний режим створення нової Web-сторінки, то натисніть по кнопці Далі (Next) переводить вас на наступну сторінку - Create Web Page (Створення Web-сторінки) (рис. 1.3).

На сторінці Create Web Page (Створення Web-сторінки) потрібно заповнити поле включення. У верхньому рядку вводиться ім'я вашої Web-сторінки (наприклад, Steel). В другому полі необхідно вказати шлях до папки, у якій будуть збережені файли Web-сторінки. За замовчуванням система AutoCAD пропонує шлях до папки Autodesk, у якій зберігаються настройки поточного користувача. Головна папка розташована усередині папки Documents and Settings поточного Користувача. За допомогою щиглика по кнопці Г-П можна відкрити вікно пошуку й у цьому вікні вибрати іншу існуючу на комп'ютері папку (наприклад, d:\Temp), до якої система додасть ім'я папки, що збігається з ім'ям сторінки (d:\Temp\Steel). У нижнім полі рекомендується опис до створюваної Web-сторінки.

 

 

Рис 1.3. Сторінка Create Web Page Create Web Page

Майстра публікації в Інтернеті

Наступна сторінка Майстра - Select Image Type (Вибір типу зображення) призначена для вказівки формату графічних файлів.

 

 

Рис 1.4. Сторінка Select Image Type Майстра публікації в

Інтернеті

 

До першого зі списків, що розкриваються, необхідно вибрати один із трьох форматів, у якому ви хочете розмістити свій малюнок:

PDF;

JPEG;

PNG;

Формат PNG використовується для формування растрових зразків малюнків AutoCAD. Для двох останніх форматів (JPEG і PNG) стає доступним і другий список - Image size (Розмір зображення).

Наступна сторінка Майстра - Select Drawings (Вибір малюнків) має область Image settings (Параметри малюнків), що дозволяє вибрати файл (розкриваючийся список Drawing (Малюнок)), укажіть ім'я потрібної вкладки (розкриваючийся список Layout (Вкладка)), поставте мітку зображення (поле Label (Мітка)) і коментар (поле Description (Опис)). Мітки обраних малюнків містяться в результуючий список (область Image list (Список зображень)) за допомогою кнопки Add (Додати).

1.2. Служба Communication Center.

З мережі Інтернет можна одержувати повідомлення служби Communication Center (Центр зв'язку) про відновлення продуктів фірми Autodesk. Для цього до правої частини рядка стану повинний бути присутнім значок Q. Тоді Система AutoCAD з інтервалом часу, заданим у діалоговому вікні Tray Bettings (Настроювання лотка), намагається з'єднатися із сайтом фірми Autodesk і одержати інформацію про відновлення.

2. ВІКНО Проекційний центр AutoCAD (AutoCAD Today)

У вікні Проекційний центр AutoCAD пропонується три могутні інструментальні засоби:

• варіанти діалогових вікон Початок роботи (Startup) і Відкриття малюнка (Open File);

• спеціальна електронна дошка оголошень (bulletin board) для внутріофісному і поза офісному зв'язку;

• портал до Web-сайту за назвою Autodesk Point А, що підтримується компанією Autodesk.

Ми розглянемо зараз кожну з цих програм. Діалогове вікно Проекційний центр AUTOCAD відкривається при запуску AutoCAD за замовчуванням. Якщо ваша робоча станція настроєна таким чином, що це вікно при завантаженні програми не з'являється, ви все рівно можете викликати його в будь-який час, натиснувши на кнопці Проекційний центр (Today) панелі інструментів Стандартна (Standard). Зробивши це, розглянемо вікно.

1. Щигликом на кнопці Проектний центр (Today) панелі інструментів Стандартна (Standard) відкрийте вікно Проекційний центр AutoCAD 2002.

Вікно розділене на три частини, що відповідають трьом засобам, перерахованим вище.

Верхні дві третини вікна занижує область Робоче місце (My Workplace). У цій області ліворуч розташований розділ за назвою Мої малюнки (Му Drawings), а праворуч - Дошка оголошень (Bulletin Board). Нижня третина вікна являє собою Інтернет-портал для підключення до Web-call.

 

 

Рис 2.1. Вікно Проекційний центр AutoCAD

 

2. Якщо ви у верхньому лівому куті вікна Проекційний центр AutoCAD (AutoCAD Today) натисните на кнопці, „Що таке проектний центр" із зображенням знака питання (?), розташованому на стрілці з лівої сторони вікна, то AutoCAD відобразить вікно Добро пожаловать в Проекційний центр (Welcome), де представлені основні елементи вікна Проекційний центр


 

Спочатку розглянемо групу Мої малюнки (My Drawings).

2. Якщо ви у верхньому лівому куті вікна Проекційний центр AutoCAD (AutoCAD Today) натисните на кнопці, „Що таке проектний центр" із зображенням знака питання (?), розташованому на стрілці з лівої сторони вікна, то AutoCAD відобразить вікно Добро пожаловать в Проекційний центр (Welcome), де представлені основні елементи вікна Проекційний центр AutoCAD (AutoCAD Today), що ми будемо розглядати далі.

2.1 Мої малюнки (My Drawings)

Ця група являє собою варіант традиційного діалогового вікна (Startup). Вона містить усі функціональні опції і більш того.

1. Перейдіть на середню вкладку за назвою створення малюнка (Create Drawings) і групі Робоче місце (My Workplace).

2. Відкрийте список, що розкривається, розташований на цій вкладці (рис. 2.2).

 

 

Рис 2.2 Група Робоче місце (My Workplace) із закладкою Створення рисунку (Create Drawings).

Три опціі з списке, що розкривається, відповідають трьом з чотирьох опції діалогового вікна Початок роботи (Startup). При виборі однієї з трьох опцій відображення вкладки Створення малюнка (Create Drawings) змінюється з відповідності з нашим вибором.

3. Виберіть зі списку рядок По шаблону (Template). Вкладка Створення малюнка (Create Drawings) тепер відображає список dwt файлів із шаблонами в папці Template (рис. 2.3).

 

 

Рис 2.3. Вкладка Створення малюнка (Create Drawings) з вибраною опцією По шаблону (Template)

4. Перейдіть на вкладку Відкриття малюнка (Open Drawings), що містить трохи інструментів для визначення місця розташування потрібного вам файлу. Що розкривається список пропонує чотири способи сортування файлів, що раніше відкриваються, (мал. 2.4).

 

 

Рис.4.4. Розкриваючий список на вкладці Відкриття малюнка

(Open Drawings)

5. Клацніть на кнопці Огляд (Browse) вкладки Відкриття малюнків (Open Drawings). Появиться діалогове вікно Вибір файлу (Select File) (рис. 2.5). Тут розташовані інструменти навігації по папках для пошуку місця розташування вашого файлу, а ліворуч - ряд піктограм, які є ярликами до особливих,

 

 

Рис 2.5. Діалогове вікно Вибір файлу (Select File)

 

 

Рис 2.6. Вкладка Бібліотеки (Symbol Libraries) в полі Мої рисунки (My Drawings).

 

 

Рис 2.7. Діалогове вікно Бібліотеки компонентів в Центрі керування (Edit DesignCenter Symbol Libraries)

 

3. Гіперпосилання (Hyperlinks)

Гіперпосилання являє собою механізм підключення до об'єкта в малюнку Autcol чого-небудь іще. Наприклад, до блоку в малюнку можна підключити Web-сайт з Інтернету, чи малюнок документ Word.

Для створення нового з'єднання клацніть на кнопці Вставити гіперпосилання (Insert Hyperlink) Панелі інструментів Стандартна (Standard). Після того як ви виберете ці об'єкти, до яких підключається гіперпосилання, з'явиться діалогове вікно Вставка гіперпосилання (Insert Hyperlink). Для задання файлу клацніть на кнопці Web-сторінка (Web Page щоб ввійти в Інтернет і знайти сайт для підключення. Як тільки гіперпосилання створене, то працює зі зв'язком як гаряча клавіша (hot button). Коли ви наводите курсор на такий об'єкт, AutoCAD відображає значок гіперпосилання і спливаючу підказку.

У даному прикладі слово Балкон у малюнку AutoCAD зв'язано з головним Web-сайтом; таким чином, у підменю відображається адреса Web-сайта. Коли ви клацнете на ньому, то ввійдете в Інтернет і підключитеся до зазначеного Web-сайту.

 

 

Виберіть об'єкт, потім щигликом правою кнопкою миші викличте контекстне меню. Виберіть в меню рядок Гіперпосилання (Hyperlink). Відображається підменю, що включає адресу Web-сайту чи місця розташування файлу документа, що зв'язаний з об'єктом AutoCAD.

 

 

4. Buzzsaw i RedSpark

Buzzsaw і RedSpark - два безпечних комерційних Web-сайта, доступні з AutoCAD забезпечуючі масив ресурсів його користувачам. RedSpark надає ряд сервісів професіоналам у промисловому виробництві, а Buzzsaw надає те ж саме, індустрії проектування і конструювання. Як згадувалося раніше в розділі Проекційний центр AutoCAD (AutoCAD Today), ви можете звернутися до RedSpark чи Buzzsaw з Діалового вікна Вибрати файл (Select File). Обидві послуги представляються на пробу безкоштовно терміном в ЗО днів, таким чином, ви можете підписатися і побачити, чи підходить одна з них для вашого бізнесу.

Деякі зі згаданих у цій главі функцій Інтернету, такі як Спільний доступ (meeting online) і розміщення, web-файлів на Web-сторінці, пропонуються і Buzzsaw. Якщо ви працюєте над проектом, у якому вам необхідно чи розподілити розділити документи між зв'язаними компаніями, розгляньте використання послуг Buzzsaw чи RedSparc. Та переглянути на www.buzzsaw.com і www.redspark.com.

5. Спільний доступ (Meet Now).

Засіб Спільний доступ (Meet Now) являє собою функцію AutoCAD, засновану на програмному забезпеченні Microsoft Net Meeting. 3 її допомогою ви можете організувати зустріч в Інтернеті, у якій учасники можуть бачити і редагувати той самий малюнок AutoCAD. У якості ведучого ви керуєте зустріччю шляхом вибору учасників, вибору відображуваного. dwg-файлу і рішенням того, як довго дозволено іншим учасникам використовувати AutoCAD для внесення змін у ваш малюнок.

Програма Спільний доступ (Meet Now) підтримує інтерактивне вікно обміну інформацією, у якому учасники вводять і бачать текстові коментарі інших учасників у реальному часі, і електронну лекційну дошку (whiteboard), на якій учасники колективно малюють і бачать малюнки один одного, також у реальному часі. Якщо доступні мікрофони і відео камери, програма Спільний доступ (Meet Now) буде підтримувати також f і ці засоби. Для використання Спільного доступу (Meet Now) необхідний постійно і функціонуючий високошвидкісний доступ в Інтернет.

Ми розглянемо етапи, необхідні для настроювання зустрічі.

1. Відкрийте малюнок AutoCAD, що буде об'єктом зустрічі в

реальному часі. (Як приклад ми будемо використовувати малюнок Cabinlla. dwg).

2. Натисніть на кнопці Спільний доступ (Meet Now) панелі

інструментів Стандартна (Standard). При першому використанні цієї І, f* програм вам буде необхідно ввести персональну інформацію, відповісти на деякі питання про конфігурацію настроювань і глобальних параметрів і, якщо ви використовуєте мікрофони, виконати деякі тести калібрування звуку. Виберіть meetncw. autodesk. com для глобальних настроювань сервера. Попросите ваших учасників Meet Now зареєструватися на цьому чи сервері за допомогою Net. Meeting, чи. якщо в них є AutoCAD. Meet Now, коли це буде зроблено, AutoCAD використовує вашого провайдера Інтернет для сполуки і відкриття в області креслення панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting) (рис. 5.1).

 

 

Рис. 5.1. Область рисування з панеллю інструментів Спільний доступ (Meet Now) і рисунка Cabinlla. dwg

3. Клацніть на стрільці вниз, розташованої праворуч від кнопки Викликати учасника (Participants) панелі інструментів І*Щ*;а Спільний доступ (Online Meeting).

Відкриється дві можливості для визначення способу виклику учасника зустрічі Використовувати сервер каталогів (Use Directory Server) чи Встановити прямий зв'язок (Call Someone Direct).

 

 

Якщо обрана опція Використовувати сервер каталогів (Use Directory Server), а в якості вашого сервера обраний meetnow.autodesk.com, відкрийте вікно Find Someone. Воно відобразить список підключених у даний момент до сервера користувачів, включаючи учасників, яких передбачається підключити до вашої зустрічі.

Примітка Компанія Autodesk робить сайт сервера meetnow.autodesk.com доступним для усіх, хто використовує AutoCAD 2002.

Опція Прямий зв'язок (Call Someone Direct) відкриває діалогове вікно, у якому ви можете ввести з клавіатури електронна адреса (e-mail address) індивідуального користувача, що може бути відсутня у списку вашого стандартного сервера.

Учасники зустрічі під час виклику повинні знаходитися в інтерактивному режимі. їм не потрібно наявності на своїх комп'ютерах AutoCAD чи Meet Now але в них повинна - бути запушена програма Net Meeting, і вони повинні бути підключені до сервера meetnow.autodesk.corn.

4. Якщо ви використовуєте каталог, виділите ім'я першого учасника і клацніть на кнопці Виклик (Call). Якщо ви використовуєте діалогове вікно Прямий зв'язок (Call Someone Direct), введіть у текстовому полі адресу (Enter The Address) електронну адресу учасника (чи виберіть його зі списку, якщо ви вже користалися цією послугою раніш), і клацніть на кнопці Викликати (Call). При підключенні екранні імена учасників з'являться в розкрила ваюшемся списку на панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting).

5. Закрийте вікні Find Someone чи діалогове вікно Прямий зв'язок (Call Someone Direct). Ваш екран буде виглядати, як на рис. 5.1 з тією лише різницею, що тепер доступні всі піктограми панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting), а список, що розкривається, буде відображати імена учасників.

6. Натисніть на піктограмі Вікно розмови (Display Chat Window) панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting). ~J З'явиться вікно зі змінюваним розміром Chat. Записані тут переговори можуть бути збережені як. htm файли і роздруковані. Вікно розмови Chat зберігає запису кожного коментарю.

7. Введіть із клавіатури повідомлення в текстовому полі Message і клацніть на кнопці Send Message Now, щоб відправити повідомлення. Повідомлення з'явиться у верхньому текстовому полі вікна розмови Chat і на екрані учасника. (Якщо ви маєте мікрофони для всіх учасників, і ця функція є надлишкової, ви можете закрити вікно розмови Chat).

 

 

8. Клацніть на кнопці Дошка для ілюстрацій (Display Whiteboard) панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting). Відкриється дошка для ілюстрацій Whiteboard (рис. 5.2), де учасники одночасно можуть малювати (чи використовувати інші інструменти) у реальному часі.

 

 

Рис. 5.2. Вікно дошки для ілюстрацій Whiteboard програми Meet Now

Результати можуть бути виведені або на друк, або збережені як wht-файли. Один файл може складатися з декількох екранів і зображення можуть оброблятися в автономному режимі. Тому учасники програми Meet

Now могли б добудовувати послідовності екранів і представляти їх у вигляді wht-файлів.

9. Закрийте дошку для ілюстрацій Whiteboard і клацніть на кнопці Дозволити іншим редагування (Allow Others to Edit) панелі інструментів Спільний доступий (Online Meeting). Це перемикач, і, коли функція активна, кнопка віджата.

Тепер учасник може керувати екраном AutoCAD і редагувати поточний малюнок. Ведучий зустрічі може перехопити керування AutoCAD у будь-який година натисканням Esc чи натиском на кнопці Дозволу іншим редагувати (Allow Others to Edit).

10. Щоб видалити учасника, що веде зустріч, необхідно вибрати його ім'я в списку панелі, що розкривається, і інструментів Спільний доступ (Online Meeting) з наступним натисканням на кнопці Виключити учасників (Remove Participants). Інші можуть залишити зустріч за допомогою інструмента роз'єднання програми Net Meeting.

11. Для закінчення зустрічі ведучий натискає на кнопці Завершити спільну роботу (End Meeting) панелі інструментів Спільний доступ (Online Meeting).

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.016 сек.)