АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. до виконання розрахункової роботи

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. II. Прикінцеві та перехідні положення
  11. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  12. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

ОРГАНІЗАЦІЯ БІРЖОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання розрахункової роботи

для студентів базового напряму

6.0502 «Менеджмент»

 

Затверджено

на засіданні кафедри

менеджменту організацій

Протоколом № від 2008 р.

 

 

Львів-2008

 

Організація біржової діяльності: методичні вказівки до виконання розрахункової роботи для студентів базового напряму 6.0502 «Менеджмент» / Укл.: О. В. Юринець, Л. С. Лісовські, Й. С. Ситник, М. Я. Хамуляк – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2008. – 16 с. …………………………………………………………

 

 

Укладачі Юринець О. В., к. е. н., асист.

Лісовська Л.С., к. е. н.., доц..

Ситник Й.С., к. е. н.., доц..

Хамуляк М. Я., асист.……………..

 

Відповідальний за випуск Захарчин Г.М., к. е. н., доцент

 

 

Рецензенти: Мороз Л.І., к. е. н., доцент

Мельник О.Г., к. е. н., доцент

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Біржовики - могутня еліта вільної ринкової економіки. Пояснення цього феномену просте: біржовики управляють та контролюють кругообіг крові капіталістичної системи - капіталу. Впливовість та значення для ринкової економіки біржовиків підтверджується тим, що їх професія є однією з найбільш високооплачуваних у світі.

Важливість біржовика зумовлена його фінансовим посередництвом між тими, у кого з'явилися вільні капітали, та тими, кому вони гостро необхідні. Цей простий факт не завжди враховувався в процесі становлення біржового будівництва в Україні, де за всі роки реформ не відбулося відновлення ринкової біржової культури та практично відсутня підготовка нового покоління біржовиків, здатних працювати не лише на національних, але й, в першу чергу, на міжнародних біржових ринках.

Радимо пам'ятати добру пораду знаменитого біржового трейдера О. Елдера: "... успіху у біржовій грі можна досягти лише тоді, коли займатися нею як серйозною справою". Хочеться вірити, що у найближчий час в Україні з'являться успішні та освічені біржовики, за допомогою яких в нашу країну прийдуть так необхідні їй інвестиції, буде розбудовано сучасний ринок капіталів та його ф'ючерсний сегмент, що, в свою чергу, дасть можливість успішно розвивати нові напрями економіки та суттєво покращити добробут населення.

У сучасних умовах велика увага приділяється біржам та біржовій торгівлі. Біржі посідають особливе місце в інфраструктурі сучасної ринкової економіки. Підвищення ефективності біржової торгівлі динамізує національні й міжнародні товарні, фондові й валютні ринки; уніфікує, робить доступними й надійними складні виробничо-фінансові операції великої кількості підприємств і організацій.

В умовах ринкової трансформації економіки України біржі виконують важливу роль: сприяють швидкому й організованому переходу від централізованої системи розподілу факторів і результатів виробництва до їх відносно вільного обміну на національному й міжнародних ринках.

Для забезпечення ефективного функціонування вітчизняних бірж і опанування методів кваліфікованого біржового посередництва необхідно засвоїти економічні основи біржової торгівлі, які й розглядаються у дисципліні "Біржова та брокерська діяльність". Вивчення цієї дисципліни дозволяє глибоко і всебічно зрозуміти сутність ринкової економіки, механізми її функціонування.

Головна мета вивчення дисципліни "Організація біржової діяльності" – надбання студентами знань про функції та місце біржової торгівлі в ринковій економіці, особливості та тенденції її розвитку в Україні, а також ґрунтовних навичок щодо оволодіння технікою здійснення біржових угод; формування знань, вмінь та навичок наукового пошуку оптимальних рішень господарських завдань у біржовому середовищі, розвиток творчих здібностей майбутніх операторів організованого ринку, формування професійних підходів до біржової справи. Розширення світогляду студентів у оцінці принципів і методів функціонування біржової діяльності, вивчення взаємозв'язків фінансових підсистем; ознайомлення студентів із основами біржової діяльності, пріоритетами та перспективами розвитку торгової діяльності організованого ринку.

 

Основні завдання дисципліни: сформувати внутрішню готовність і фахову здатність майбутнього менеджера до використання біржових операцій в повсякденній господарській діяльності підприємства та в стратегічному плануванні можливих траєкторій розвитку фірми.

 

Методичні вказівки складаються із двох частин:

I – формування портфеля акцій для клієнта;

II – сформулювати індивідуальне завдання та розрахувати витрати за послуги Західно-Української регіональної агропромислової біржі, користуючись додатком Б

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)