АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок профілактичної та фізіологічної УФ опромінення

Читайте также:
  1. I. Розрахунок опору опускних труб
  2. III. Розрахунок корисного напору циркуляції відвідних труб
  3. V. Розрахунок немеханічного обладнання.
  4. VII. Розрахунок площі цеху
  5. Аеродинамічний розрахунок повітропроводів
  6. Аналітичний розрахунок параметрів пускових газліфтних клапанів
  7. ВИБІР І РОЗРАХУНОК КІЛЬКОСТІ УСТАТКУВАННЯ І ЙОГО ГАБАРИТНИХ РОЗМІРІВ
  8. ВИБІР УСТАТКУВАННЯ І РОЗРАХУНОК ТЕПЛОВИХ СХЕМ ТЕС
  9. Види електровибухових мереж та їх розрахунок
  10. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК НАФТОПРОВОДУ. ВИЗНАЧЕННЯ НЕОБХІДНОЇ КІЛЬКОСТІ НАФТОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИХ СТАНЦІЙ
  11. Гранично допустимі дози опромінення.
  12. Графоаналітичний розрахунок газліфтної експлуатації свердловин

Штучні джерела УФ-радіації для профілактичного опромінення - різних конструкцій опромінювачі та фотарії - обладнуються еритемними лампами ЛE-15, ЛЕ-30 та іншими, які не генерують небажаного короткохвильового УФ випромінювання, коротшого за 285 нм.прямі ртутно-кварцові лампи (ПРК) повинні екранувати для цього спеціальними фільтрами.Перед опроміненням спочатку визначають еритемну дозу (біодозу), а потім, користуючись таблицею, визначають відстань і термін профілактичного опромінення.

Визначення мікробного забруднення повітря аспірацій ним методом(з використанням приладу Кротова), оцінка ефективності санації повітря.

Для оцінки ефективності санації повітря необхідно провести посів повітря на чашкиПетрі з м’ясопептонним чи спеціальним середовищем за допомогою приладу Кротова (рис. 3.3) до опромінення приміщення. Опромінення виконують за допомогою бак­терицидних ламп ЛБ-30 чи ртутно-кварцових типу ПРК з урахуванням розрахованої експозиції. Після опромінен­ня проводять повторний посів повітря на чашки Петрі. Після інкубації чашок в термостаті на протязі 24 годин при температурі 37 °С підраховують кількість колоній, які виросли на обох чашках, засіяних повітрям до і після опромінення.Оцінка мікробного забруднення повітря проводиться шляхом визначення показника мікробного забруднення повітря - мікробного числа (загальна кількість мікро­організмів у 1 м3 повітря) та кількості гемолітичного стафілокока.Мікробне число розраховують за формулою:

М.ч. = (А х 1000) / (Т х V)

де: М.ч. - кількість мікробних тіл у 1 м3 повітря;

А - кількість колоній на чашці Петрі;

Т-тривалість забору проби повітря, хв.;

V - швидкість пропускання повітря через прилад

Кротова, л/хв.

Бактерицидна дія УФР характеризується ступенем ефективності, який показує, на скільки % зменшилась кількість мікроорганізмів, та коефіцієнтом ефективності, який показує, у скільки разів зменшилось число мікро-організмів у тому ж об’ємі повітря (різниця у кількості колоній, які проросли на чашках Петрі, засіяних повітрям до і після опромінення).Санація вважається ефективною, якщо ступінь ефективності становить 80 %, а коефіцієнт ефективності - не менше 5. (Ступінь ефективності - виражене у відсотках відношення різниці між кількістю колоній до санації і після санації до кількості колоній до санації. Коефіцієнт ефективності - число, яке показує, у скільки разів в результаті санації зменшилось число колоній).Отримане після санації повітря мікробне число порівнюють також з рекомендаціями до­пустимого бактеріального забруднення повітря закритих приміщень.

Визначення та оцінка рівня штучного освітлення приміщення за допомогою люксметра

Якщо вимірювання проводять вдень, то спочатку слід визначити освітленість, створену змішаним освітленням, потім при вимкненому штучному освітленні.Різниця між отриманими даними і буде величина освітленості, створена штучним освітленням.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)