АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Профілактика травм у процесі швидкісно–силової підготовки

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. RSC-H(рефері зупинив бій із-за сильного удару в голову), Травми.
  3. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  4. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  5. VІ. Основна нормативно-правова і навчальна література для підготовки до заліку (іспиту) з Кримінально-виконавчого права.
  6. Алкалоид опия пациенту с политравмой для профилактики болевого шока
  7. Анализ производственного травматизма
  8. Аналіз фактів травматизму підтверджує вирішальну роль людини у створенні передумов формування травмонебезпечних ситуацій.
  9. Б) предотвращение травмы позвоночника медсестры в процессе работы
  10. Базовий рівень підготовки
  11. Базовий рівень підготовки
  12. Базовий рівень підготовки

Перед силовим тренуванням ретельно розминайтесь і зберігайте організм у теплі протягом усього заняття.

Величини обтяжень та загальний обсяг силових навантажень збільшуйте поступово, особливо на початковому етапі занять силовими вправами.

Обачливо визначайте величину обтяжень у кожній новій вправі. Спочатку добре засвойте її техніку з легкими та помірними обтяженнями.

Гармонійно розвивайте усі скелетні м'язи, особливо на початковому етапі силової підготовки. Для цього використовуйте різноманітні швидкісно–силові вправи і виконуйте їх з різних вихідних положень.

Не затримуйте дихання при виконанні силових вправ з не максимальними обтяженнями.

Уникайте надмірних навантажень на хребет. В інтервалах відпочинку розвантажуйте хребет шляхом виконання висів.

Систематично зміцнюйте м'язи живота та тулуба.

Систематично зміцнюйте м'язи підошв. Це сприятиме зростанню пружності ступні й уникненню значної кількості травм та плоскостопості.

У вправах з предметами застосовуйте різноманітні хвати. Це допоможе уникнути травм рук.

Розвивайте швидкісну силу м'язів ніг у положенні сидячи та лежачи на спеціальних тренажерах.

Вправи з максимальними і субмаксимальними обтяженнями виконуйте тільки на жорсткій опорі та у взутті, яке міцно фіксує гомілково–стопні суглоби.

Не робіть глибокий вдих перед натужуванням. Оптимальним є напіввдих або на 60–70 % від глибокого вдиху.

Уникайте тривалих натужувань.

При максимальному напруженні з натужуванням закривайте очі, щоб уникнути пошкодження ніжних судин очей.

Вправи на розтягування при активному відпочинку виконуйте з амплітудою рухів, яка на 10–15% менша за максимальну у відповідному суглобі.

При відчутті болю або поколюванні у м'язах, зв'язках, сухожиллях чи суглобах негайно припиняйте виконання вправ [22].

Вікова динаміка природного розвитку швидкісної сили

Розвиток швидкісно–силових якостей людини, як і інших якостей, носить гетерохронний характер. Сенситивні періоди приросту швидкісної сили у хлопчиків та дівчаток не збігаються, що слід враховувати в практиці фізичного виховання. Найвищі темпи приросту швидкісно–силових можливостей спостерігаються у дівчат від 10 до 11, а у хлопців від 10 до 11 та від 13 до 15 років [19].


РОЗДІЛ 2

ЗАВДАННЯ, МЕТОДИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ДОСЛІДЖЕНЬ

Методи досліджень

Вирішення висунутих завдань і досягнення таким чином поставленої мети здійснювалось на теоретичному рівні з використанням відповідних методів отримання ретроспективної інформації.

Під час їх вибору користувались вказівками та рекомендаціями відповідної науково–методичної літератури.

Методи отримання ретроспективної інформації включали теоретичний аналіз літературних джерел, щопередбачав вивчення, аналіз, систематизацію та узагальнення даних наукової, науково–методичної літератури.

Результати проведеного теоретичного аналізу дозволили визначити проблематику, встановити коло завдань та намітити шляхи їх вирішення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)