АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАВДАННЯ. За картою в підручнику (мал

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

За картою в підручнику (мал. 83) та картами атласу нанесіть на контурну карту: а) назви островів Японії; б)корисні копалини.

Населення. Японію можна назвати однонаціональною країною, оскільки 99,4 % її населення — японці. До національних меншин належать корейці (0,5 %) і китайці (0,1 %). Нащадками стародавнього населення країни є айни. Більшість населення живе в містах. У країні понад 200 великих міст.

Панівними релігіями в країні є синтоїзм і буддизм. їх сповідують понад 80 % населення.

В Японії вищий, ніж в інших розвинених країнах, відсоток зайнятих у виробничому секторі економіки.

ЗАВДАННЯ

Нанесіть на контурну карту найбільші міста Японії, використавши для цього підручник (мал. 85) та карту атласу.

Господарство. Промисловість. Другу світову війну Японія програла, і її господарство було зруйноване. Але пра­цьовитий, грамотний, дисциплінований і підприємливий на­род за короткий історичний проміжок часу зумів відродити країну, а згодом змусив світ заговорити про «японське диво», тобто про надзвичайно високі темпи економічного розвитку

Японці зуміли ефективно використати досягнення не ли­ше національної науки й технології, а й здобутки всього світу-Вони інтенсивно запозичували чужі винаходи та використовували їх в економіці. Нині Японіявисокорозвинена постіндустріальна країна. Понад 50 % енергобалансу припадає на імпортовану нафту. Зростає значення гідро та атомної енергетики (діє понад 40 атомних реакторів).

За обсягом промислового виробництва країна посідає одне з перших місць у світі. В Японії є і велетенські, і дрібні підприємства. Особливо багато останніх у легкій та харчовій га­лузях. Широкого розвитку набули машинобудування (зокре­ма, кораблебудування), текстильна та хімічна промисловість.

Японія є світовим лідером у виробництві продукції радіо­електронної промисловості (мал. 86) та автомобілів і морських суден. Японські автомобілі можна побачити на дорогах усього світу, а кораблі — на всіх океанах і морях планети. Японці що­року будують кораблі загальною місткістю понад 7 млн брутто-реєстрових тонн. Це означає, що річний випуск японських су­ден перевершує весь торговельний флот багатьох провідних держав світу.

Сільське господарство розвивається на інтенсивній основі, тобто в нього вкладається багато праці й ресурсів. Не­велика за площею країна з численним населенням свої потре­би в продовольстві задовольняє більш як на дві третини за ра­хунок власного виробництва. Зокрема, потреби в рисі та м'ясі птиці Японія задовольняє на 99 %, у свинині — на 80 %, теля­тині — на 64 %, фруктах — на 75 %, молоці — на 78 %.

У сільському господарстві використовується приблизно шоста частина земельного фонду, при цьому жодний клаптик землі не марнується. Ферми в Японії невеликі за розміром — не більше 1,5 га. В аграрному секторі економіки задіяно 5,7 млн чол. Основну частину продукції забезпечує рослин­ництво. Найголовнішою культурою є рис. Японія вирощує по­над 13 млн т рису на рік. Розвинені овочівництво та садів­ництво. Розводять велику рогату худобу, свиней, птахів, шов­копрядів. Японію не можна уявити без морського рибальства та добування продуктів моря. Вона і в цій сфері господарю­вання є державою світового масштабу (перше місце в світі 12 млн т на рік). Відома Японія і своєю лісозаготівельною про­мисловістю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)