АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка приладу до роботи. Попереднє встановлення параметрів настройки

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  3. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  4. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  5. Визначення параметрів зон радіаційного забруднення.
  6. Визначення параметрів зон хз під час аварійного прогнозування.
  7. Визначення параметрів зон хімічногозабруднення.
  8. ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ МІКРОКЛІМАТУ
  9. Вимоги безпеки під час виконання роботи.
  10. Вимоги до оформлення дипломної(бакалаврської) та курсової роботи.
  11. Вимоги до працівників певних категорій і порядок допуску їх до роботи.
  12. Вимоги охорони праці після закінчення роботи.

1. Розмістити датчик приладу на рівні поясу і ввімкнути прилад. Детектор переходить до режиму тестування внутрішніх електронних вузлів і виконує компенсацію неінформативної частини датчика. Потім на дисплеї з’являється короткочасне повідомлення про фірму-виробника і версії програмного забезпечення, детектор переходить в один з селективних робочих режимів пошуку.

При вимиканні детектор входить в останній режим селективного пошуку, що використовувався в останній пошуковій операції з встановленими раніше параметрами настройок. Натисненням кнопки "Все металлы/сектор" увійти до режиму "Все металлы". Користуючись пультом управління, встановити бажану гучність звукового сигналу (1 сторінка меню) і звукового порогу детектування. При цьому повинен прослуховуватись слабкий звуковий тон (при максимальній чутливості).

Установка рівня чутливості (підсилення). Попередньо встановити масштаб дисплея 1: 8, максимальне значення чутливості, максимальне значення струму збудження і повільну автопідстройку. Рівень чутливості рекомендується пов’язати зі ступенем мінералізації грунта. Якщо при періодичних коливаннях датчика поблизу грунту (за відсутності металевих предметів) з амплітудою 3–4 см не проходить вихід годографа за межі дисплея, то можна працювати при максимальній чутливості. В іншому випадку – підібрати значення параметру до зникнення ефекту.

Під час регулювання чутливості прилад знаходиться в режимі пошуку, тому після установки значення цього параметру немає необхідності у натискуванні кнопки "Ввод". Після цього необхідно провести компенсацію впливу грунта (друга сторінка меню). Її можна здійснювати автоматично і вручну. При входженні в цю підпрограму детектор зразу ж переходить до режиму автоматичної компенсації, про що свідчить символ "А" у вікні. Після завершення компенсації грунту слід натиснути кнопку "Ввод" і детектор почне працювати в одному з режимів пошуку.

Режим пошуку "Все металлы". Після вирішення задачі по компенсації впливу грунту пошук бажано розпочати в режимі "Все металлы". Використовуючи кнопку "Все металлы/сектор", необхідно увійти в режим. Пошук слід почати в режимі управління "Автомат".

Режим "Все металлы" необхідний для оглядового пошуку. Дискримінаційні (селективні) режими пошуку. У програмі пошуку "Черные металлы" прилад не відгукується ні звуком, ні візуально на будь-які неферомагнітні об’єкти. У програмі "Цветные металлы" все відбувається навпаки. Якщо феромагнітний об’єкт значний за розмірами і має листоподібний вигляд (люк колодязя, труба великих розмірів, велика консервна банка), можливо, що годограф сигналу від таких об’єктів буде знаходитися в секторі кольорових металів, тобто там, де можуть знаходитися годографи сигналів від фольги, монет і т.п. Ідентифікація такого роду об’єктів в основному досягається через практичні навички.

Програма користувача задається оператором. Якщо, наприклад, потрібно шукати тільки монети, то варто скористатися другою сторінкою меню, де знаходяться підпрограми, що дозволяють встановити параметри сектора пошуку. Задавши параметри і натиснувши кнопку "Ввод", отримаємо селективну програму (програму користувача), яку можна активізувати в будь-який момент, використавши кнопку "Все металлы/сектор".

Робота в селективних режимах потребує високої кваліфікації оператора та підвищеної уваги.

Техніка пошуку. Після коригування приладу на вплив грунту і визначення основних параметрів настройок режиму селекції, можна розпочати пошук. Основний режим управління –

"Автомат". Необхідно розташувати датчик приладу на відстані 3–4 см над грунтом і поступово сканувати грунт, переміщуючи датчик зі швидкістю 0,4–0,5 м/с та прислуховуватися до чітких сигналів від об’єктів.

Щоб запобігти хибним спрацюванням, не потрібно різко переміщувати датчик по горизонталі і вертикалі. В ході пошуку витримувати задану відстань між датчиком і поверхнею грунту та перекривати кожний прохід датчика. В ході навчання роботи з детектором необхідно викопувати всі предмети, при цьому запам’ятовуючи їх дисплейні зразки (годографи). Це допоможе уникнути непотрібних розкопок і за допомогою звуку і дисплея ідентифікувати об’єкти.

Магнітні шукачі-підіймачі. Магнітні шукачі-підіймачі призначені для пошуку та підняття предметів, виготовлених з феромагнітних металів, що можуть знаходитись у воді, траві, снігу й інших негустих (рідких, напіврідких і сипучих) середовищах у важкодоступних місцях та в умовах відсутності прямої видимості.

Предметами пошуку можуть бути вогнепальна та холодна зброя, боєприпаси, ВП та інші предмети, що становлять оперативний інтерес у практиці роботи ОВС та можуть стати доказами у кримінальній справі.

На кольорові (мідь, латунь, срібло, свинець, олово, алюміній і т. ін.) та благородні (золото, срібло, платина) метали підіймачі не реагують, тому що їх відносять до групи антимагнітних. До цієї групи відносять і деякі види нержавіючої сталі, аустенітну нікелеву сталь, спеціальні антимагнітні чавуни.

Магнітний пристрій успішно може застосовуватися для обстеження водоймищ, колодязів, вигрібних ям, стічних каналів, зерносховищ і т. ін.

Магнітні шукачі-підіймачі мають різні конструктивні особливості, виготовляються зразки підковоподібної, циліндричної, квадратної або прямокутної форми.

Підковоподібний магніт МИП (виробник – Росія) експлуатується в ОВС з 70–80-х рр. і поставлявся з Росії. Виготовлено зі спеціального сплаву ЮНДК-24 "Магніко" (нікель – 13,5%, алюміній – 8%, кобальт – 24%, мідь – 3%, титан – 0,3%, залізо – залишок) має сильні магнітні властивості. Маса магніту – 1,5 кг. Підіймальна сила магніту при повному контакті обома полюсами предмета складає 45 кг. У верхній частині магніту знаходиться пристосування для кріплення шнура та цанговий затискач для кріплення штанги (остання використовується для пошуку в напіврідкому або сипучому середовищі).

Магнітний підіймач циліндричної форми ПМК-1 (виробник – НВП "Арвел", м. Київ) має вигляд обертаючого диска (валика або циліндра, що котиться), охопленого металевою скобою (дужкою) для закріплення шнура зі шпулею (рис. 7). Пристрій має набір кільцевих магнітів (2–3 шт.), що захищені від зовнішньої дії та механічних пошкоджень кожухом і двома сталевими шайбами, котрі одночасно виконують роль магнітопроводів і безпосередньо контактують з предметами, які підіймають. Вага піднятих предметів – до 20 кг.

Рис. 7. Магнітний пристрій ПМК-1

Для перенесення та зберігання пристрій розташовується в металевому ящику для зменшення дії напруженості розсіяного магнітного поля на зовнішнє середовище. Магнітні полюси пристрою перемикаються шунтом (металевою пластиною).

Для зменшення часу пошуку металевих предметів можливе застосування декількох пристроїв, нанизаних на одну сталеву вісь. При цьому підіймач використовується як трал і дає змогу обстежити широку смугу ділянки пошуку за один прохід. За своїми технічними характеристиками не поступається підковоподібному магніту МИП, а за деякими – навіть перевищує його (наприклад, швидкість обстеження). Пристій запатентовано в Україні.

Пошукові магніти прямокутної форми МП-1, МП-2 і МП-3 (виробник – ПКФ "Інжен", м. Ніжин, Чернігівська область) порівняно з попередніми пристроями мають незначну власну масу і малі габарити, піднімаючи предмети відносно великої ваги (табл. 1). Для виконання пошукових робіт пристрої мають кріплення для капронового шнура або штанги.

Таблиця 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)