АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні технічні характеристики МП-1, МП-2, МП-3

Читайте также:
  1. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  2. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  3. PR-текст, его сущностные характеристики
  4. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  5. Адаптація. Характеристика адаптацій. Основні концепції адаптаційних пристосувань
  6. Биографические характеристики
  7. БУДОВА М'ЯЗІВ. ОСНОВНІ ВИДИ СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗІВ
  8. В) Екзистенціалізм та його основні напрями.
  9. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  10. Виды и характеристики воздействий на природную среду
  11. ВИРОБНИЧІ ПІДРОЗДІЛИ АРХІВУ ТА ОСНОВНІ АРХІВНІ ТЕХНОЛОГІЇ
  12. ВИТЯГ З ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Назва пристрою Габаритні розміри, мм Маса, кг Вага піднятих предметів, кг Примітка
МП-1 300х82х50 1,2   –  
МП-2 300х300х40 1,5   У комплекті зі штангою
МП-3 105х65х25 0,2   –  

Завдяки малим габаритам ці пристрої часто використовують для комплектування спеціальних уніфікованих і криміналістичних наборів для огляду місця події.

Кожний з приведених магнітів комплектується капроновим шнуром довжиною до 25 м, що використовується при пошуку предметів в рідких середовищах (водоймища, колодязі і т.п.). Більшість магнітів конструктивно придатні для приєднання штанги.

Штангою підіймач не комплектується, виготовлення її передбачається з підручних засобів перед проведенням пошуку.

Підготовка магнітного підіймача до роботи і техніка роботи з ним залежить від того, де і в яких умовах передбачається проведення пошукових робіт.

Для підготовки приладу до роботи необхідно за допомогою пристрою кріплення магніту приєднати до нього кінець капронового шнура (або штангу), розмотати шнур з шпулі на потрібну довжину і закріпити його кінець за який-небудь нерухомий предмет з метою виключення втрати магніту у випадку випадання шнура з рук.

Шляхом зміщення в сторону пластини-замикача обережно, без ударів, зняти його з полюсів магніту.

Пошук здійснюється розташуванням магніту в зоні ймовірного знаходження предмета пошуку.

В рідкі середовища магніт опускають на шнурі і проводять обстеження шляхом волочіння його по дну, наприклад, водоймища, колодязя, резервуара. Достатньо на 8–10 см наблизити магніт до об’єкта, щоб останній притягнувся до нього.

Пошук металевих предметів у водоймищах може виконуватися як з берега, так і з човна або плота.

Рекомендується перед початком пошукових робіт розбити ділянку обстеження водоймища на смуги або квадрати за допомогою поплавків або стрижнів (кілків, палиць).

У сипучих середовищах (зерно, пісок, сніг і т.п.) магніт переміщують за допомогою штанги по всьому об’єму зони пошуку. Якщо магніт притягнувся до предмета, який неможливо зразу ж виявити, то зусилля, необхідне для звільнення магніту, вкаже на присутність в зоні пошуку важкого або міцно закріпленого предмета. Пошук дрібних предметів (уламків леза ножа, пилки, металевих ошурків, стружки і ін.), що знаходяться в піску, попелу та у подібних їм середовищах, доцільно проводити обсипанням такими матеріалами полюсів магніту.

Пошук на відкритій місцевості (у траві, кущах, дрібних калюжах, у неглибокому снігу і т.п.) виконується шляхом переміщення магніту за допомогою штанги вправо і вліво з поступовим рухом за обраним напрямком так, щоб полюси магніту "гладили" поверхню грунту на ділянці, що обстежується. Підіймач дозволяє протягом однієї години обстежити площу біля 250 м2. Але швидкість переміщення значною мірою залежить від ступеня забрудненості обстежуваної дільниці твердими предметами (камінням, шматками бетону, битої цегли і т.п.) і металевим сміттям.

Рекомендується частіше звільняти магніт від притягнених до нього металевих предметів, особливо тих, які замикають обидва полюси підковоподібної форми, що призводить до зниження напруженості магнітного поля і зменшення підіймальної сили магніту.

Для роботи з підіймачем у забруднених середовищах (стічні ями, туалети, покинуті колодязі, інші місця) магніт поміщають у поліетиленовий пакет. Це захищає прилад від забруднення. Після закінчення роботи шнур і мішечок (пакет) утилізують, а магніт і деталі кріплення ретельно промиваються та протираються до повного висихання. З метою очищення магніту не варто застосовувати ацетон і розчинники для запобігання пошкодження емалевого покриття.

Крім основного призначення, в окремих випадках магніт може застосовуватися при виконанні особистого обшуку з метою виявлення прихованих в одязі, головному уборі, взутті дрібних металевих предметів (лез, голок, пилочок, надфілів і т. ін.). Під час роботи та при транспортуванні необхідно оберігати магніт від випадкових ударів і дії високих температур. Удари і нагрівання, як правило, призводять до часткового розмагнічування магніту і послаблення його підіймальної сили. При втраті початкових підіймальних даних магніт може бути знову намагніченим у лабораторних умовах.

Зберігатися магнітний підіймач повинен із замкнутими полюсами магніту в спеціальному (транспортувальному) ящику.

Пошуковий магнітний пристрій ПМП-1 (виробник – ПКФ "Інжен", м. Ніжин, Чернігівська обл.) призначений для обстеження великої площі території місця події, а також на пересіченій місцевості, якщо це пов’язане з вибухом. Це система постійних магнітів, розміщених в корпусі (рис. 8).

8. Магнітний пристрій ПМП-1

Пристрій дозволяє швидко, ефективно обстежити місце вибуху і зібрати осколки оболонки та інші металеві деталі вибухового пристрою (ВП), що розкидано на площі.

ПМП-1 керується вручну, має вигляд платформи, що пересувається (котиться) на двох колесах. Між колесами знаходиться вісь, на якій змонтовано пластини, що обертаються з магнітами на кінцях. Магніти захищені металевими кожухами, що знімаються, які дають змогу швидко зібрати знайдені осколки та одночасно оберігають їх від механічних пошкоджень (ударів, подряпин і т.д.). У середній частині вісі прикріплено розкладну штангу-ручку для переміщення (протягання) пристрою по поверхні території обстеження.

Для транспортування і перенесення пристрій легко розбирається і складається у футляр типу "дипломат" з фіксованими місцями кріплення елементів. Габаритні розміри пристрою у зібраному вигляді (для роботи) – 140х460х1400 мм, маса – 7,5 кг.

Як показала практика, прилад успішно використовується експертами-криміналістами вибухо-технічних лабораторій ОВС, пошуковими групами при виконанні пошукових заходів.

Пристрій запатентований в Україні.

Серед інших магнітних пристроїв заслуговує уваги пошуковий магніт МГ-1 (виробник – ПКФ "Інжен", м. Ніжин, Чернігівська обл.). Пристрій призначено для пошуку дрібних предметів, що знаходяться у схованках, щілинах та інших важкодоступних місцях (рис. 9). Магніт, що розташований на кінці гнучкої пружинної штанги, має змогу обстеження важкодоступних місць. На іншому кінці штанги розташовано зручну ручку для утримання та керування. Штанга магніту достатня для піднімання металевого предмета вагою 1,2 кг. Довжина гнучкої штанги – 300 мм. Діаметр магнітного наконечника – 12 мм.

Рис. 9. Магнітний пристрій МГ-1

Найбільш ефективним є застосування пристрою під час проведення обшуку камер у місцях позбавлення волі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)