АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Первісна капіталізація компаній, що входять до бази

Читайте также:
  1. II. Визнання та первісна оцінка запасів
  2. II. Визнання та первісна оцінка нематеріальних активів
  3. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  4. Витрати, що не входять до собівартості реалізованої продукції
  5. До складу яких харчових продуктів не входять незамінні амінокислоти
  6. Капіталізація фінансових витрат
  7. Необхідно ознайомитися з переліком НПА, що входять до кожної групи.
  8. Непластичні матеріали, що входять до складу шихти керамічних виробів і їх роль в забезпеченні якості, експлуатаційних властивостей керамічної цегли, плитки, санітарних виробів.
  9. Первісна оцінка фінансових інвестицій
  10. Первісна та інтеграл
  11. Розрахунок параметрів і вибір гідроагрегатів, що входять до складу ВК

 

Первісне значення індексу, зафіксоване у момент першої публікації 13.06.97, становить 1000. База індексу – 15 компаній, що займають перші місця на українському фондовому ринку за величиною ринкової капіталізації. База поновлюється щомісяця, і для внесення до неї нових компаній-претендентів їх капіталізація повинна перевищити ринкову капіталізацію останньої у списку компанії на 5%. Перерахунок індексу здійснюється останнього дня кожного місяця.

Індекс ProU-50 був розроблений спеціалістами інвестиційної компанії “Проспект Інвестментс”. Він базується на стандартній методиці індексів, які розраховуються на основі капіталізації. Для розрахунку бази індексу і його підтримки було відібрано 50 великих емітентів, чиї акції стійко котируються на вторинному ринку. Капіталізація індексу становить приблизно 60 % капіталізації українського вторинного ринку.

В основу розрахунку індексу покладена зміна капіталізації компаній, які входять до вибірки. Індекс на поточну дату – кожна п’ятниця – розраховується у такий спосіб: індекс станом на 01.01.97 збільшується на сумарну капіталізацію 50 емітентів на 01.01.97р.:

In = Ib × (MCn / MCb),

де In – індекс на поточну дату; Ib – індекс на 01.01.97; МCn – сумарна капіталізація 50 емітентів на поточну дату; МCb – сумарна капіталізація 50 емітентів на 01.01.97.

Капіталізація кожного емітента визначається множенням загальної кількості акцій даного емітента на ціну, розраховану як середньозважена ціна попиту учасників ринку. Ціна визначається як середня зважена за котируванням попиту учасників ПФТС, фондових бірж та «телефонного ринку» у поточний та базовий періоди, відповідно. Початкове значення індексу – 100.

Індекс ПФТС – це офіційний показник позабіржової фондової торговельної системи. Розраховується на основі простих акцій підприємств, що пройшли лістинг у ПФТС. Індекс розраховується у режимі реального часу на таких основах: щогодинній (наприкінці кожної години протягом торговельної сесії), щоденній (кожного робочого дня наприкінці торговельної сесії), щотижневій (наприкінці кожного робочого тижня). Зазвичай, індекс розраховується щотижнево у гривнях і доларах на основі реальних і твердих котирувань у ПФТС.

До переліку акцій підприємств, які входять до індексу, включаються акції, що мають найкращі показники ліквідності. Цей перелік переглядається щомісяця.

У поточному періоді індекс розраховується на основі списку підприємств, складеного у попередньому місяці. Для того, щоб потрапити до списку індексу, підприємства-емітенти повинні пройти лістинг ПФТС і належати до першого або другого рівнів Списку ПФТС. До переліку акцій підприємств, що входять до індексу, включаються акції, щодо яких у ПФТС було зареєстровано найбільшу кількість двостороніх угод. Крім того загальна капіталізація або статутний фонд компанії повинен перевищувати 10 млн. грн., а кількість акціонерів – 1 тис.

Індекс розраховується за принципом ринкового зважування, в основу якого покладено метод арифметичної середньої:

Ipfts = Ipftsb × ,

де Ipftsb – базове (початкове) значення індексу, яке дорівнює 100; МСі,t – ринкова капіталізація всіх акцій і-тої компанії зі списку ПФТС у поточному періоді; МСі,b – ринкова капіталізація всіх акцій і-тої компанії зі Списку ПФТС у базовому періоді.

Капіталізація розраховується за такою формулою:

MCi,t = Qi × PIi,t,

де Qi – кількість звичайних акцій, випущених даним емітентом; Pii,t – ціна останньої угоди та акції у поточному періоді. Ціна ж, у свою чергу, визначається як ціна останньої угоди в поточний період, яка потрапляє у коридор: найкраща ціна покупки – найкраща ціна продажу у момент закриття торгової сесії. Якщо ж такої угоди немає, то за ціну акції приймається значення середини цього коридору.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)