АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна швидкості розмноження бактерій за певний час

Читайте также:
  1. S. - термін, що позначає обставини, зміна яких призведе до скасування договору.
  2. Антибактерійна терапія при відомому збуднику ГКІ
  3. В потоці, що знаходиться в умовах турбулентного режиму, швидкості біля стінки змінюються за ________ законом.
  4. В. Зміна та розірвання цивільно-правового договору
  5. Валюта з високою ставкою за певний період котирується на умовах форвард до валюти з низкою ставкою за той же період із знижкою або дисконтом.
  6. Визначення охолоджуючої здатності і швидкості руху повітря, побудова рози вітрів.
  7. Вимірювання швидкості трубкою Пiто – Прандтля, мiкровертушкою, анемометром.
  8. Виникнення, зміна та припинення податкового обов’язку
  9. Відсоткова ставка – це відносна величина відсоткових платежів на позиковий капітал за певний період часу, як правило, за рік.
  10. Г) номінальна ставка за вирахуванням темпу інфляції за певний період.
  11. Г) розглядає світ у змінах та розвитку
  12. Дози основних антибактерійних препаратів, шлях, кратність та спосіб їх введення при менінгококемії
Час після введення бактерій в культуру, хв. Число бактерій в колбі 1 Число бактерій в колбі 2
     
     
     
     
     
     
     

 

1) Скільки бактерій помістив учений в кожну колбу на самому початку експерименту?

2) Як змінювалася швидкість розмноження бактерій протягом експерименту в кожній колбі?

3) Чим можна пояснити отримані результати?

Білет №13

1. Тип Кишковопорожнинні. Загальна характеристика та різноманітність.

2.Значеніе нервової регуляції в адаптації організмів до умов навколишнього середовища.

3. Подумайте і обґрунтуйте. Винищення вовків на окремих територіях призвело до різкого збільшення чисельності копитних, які знищили деякі види чагарників і підростаючих дерев. Як відновити рівновагу в даному співтоваристві?

Білет №14

1. Автотрофне харчування. Фотосинтез, його значення.

2. Скелет і м'язи, їх функції. Скелет людини, її пристосування до прямоходіння, трудової діяльності.

3. Царство Гриби, їх характерні особливості, отримання з них продуктів харчування, ліків. За якими ознаками ви відрізните їстівні гриби від отруйних? Яку першу долікарську допомогу необхідно надати при отруєнні грибами?

Білет №15

 

1.Різноманіття плазунів, їх пристосованість до наземного способу життя. Назвіть вимерлих плазунів, обґрунтуйте причини їх вимирання.

2.Ендокрінная регуляція функцій організму людини.

3. Вирішіть біологічну завдання. У лісі вирубали всі дуплисті дерева, після чого міцні молоді дерева були об'єднані шкідниками, і ліс загинув. Поясніть, чому.

 

Білет №16

1.Хімічний склад клітини. Роль води і мінеральних речовин в житті клітини і організму.

2. Особливості газообміну в легенях і тканинах, взаємозв'язок дихальної і кровоносної систем. У чому полягає долікарська допомога при зупинці дихання?

3. Хребетні тварини, їх класифікація. Ускладнення ссавців в процесі еволюції. Визначте місце виду лисиці звичайної в системі тваринного світу (тип, клас, загін, сімейство, рід).

Білет №17

 

1. Загальна характеристика царства Тварин. Роль тварин у біосфері.

2. Обмін речовин і перетворення енергії - головна ознака живих організмів. Енергетичний та пластичний обмін, їх взаємозв'язок.

3. Використовуючи знання про будову і функції скелета людини, розкрийте особливості першої долікарської допомоги при переломі ребер, хребта, травмах черепа.

Білет №18

1. Пристосованість риб до життя у воді в зовнішньому і внутрішньому будові, розмноженні. Як людина використовує знання про життєдіяльність риб для їх штучного розведення?

2. Місце людини в систематики. Докази жівотного походження людини. Основні етапи еволюціі людини. Вплив біологічних і соціальних факторів на неї.

3. Членистоногие, їх класифікація, різноманіття, роль у природі. Поясніть, чому комахи зайняли панівне становище на Землі. У колекції знайдіть комах, провідних громадський спосіб життя, розкрийте їх значення в природі та житті людини.

Мал.1. Мал.2. Мал.3. Мал.4 Мал.5. Мал.6 Мал.7 Мал.8

Білет №19

1. Загальна характеристика молюсків. Різноманітність молюсків. Роль молюсків в екосистемах, їх значення в житті людини.

2.Роль і значення вітамінів в обміні речовин.

3. Покритонасінні рослини - панівна група рослин на Землі. Класи покритонасінних. Серед гербарних екземплярів або живих рослин знайдіть покритонасінні, що належать до різних класів. За якими ознаками ви їх відрізните?

 

Білет №20

1.Роль найпростіших у природі та житті людини.

2. Аналізатори і органи чуття. Значення аналізаторов.

3. Виконайте завдання. Потомство однієї пари горобців за 10 років теоретично може скласти більше 200 млрд особин. Поясніть, чому цього не відбувається в природі.

Білет №21

 

1.Жівотние - збудники і переносники захворювань людини. Профілактика захворювань енцефалітом, малярією, дизентерією, коростою та ін.

2.Взаємозв'язок будови і функцій органів виділення.

3. Виконайте завдання. У віці 1-2 років на 1 га лісу може рости близько 20 тис. Рослин. Через 100 років на цій площі залишається 400-700 дерев. Поясніть, чому.

Білет №22

1.Беспозвоночние тварини, їх різноманіття, класифікація, роль в природі, значення в господарській діяльності людини. Розкрийте роль дощових черв'яків в освіті грунту і підвищення її родючості.

2.Терморегуляція. Будова та функції шкіри.

3. Запропонуйте досвід, що доводить необхідність наявності повітря для проростання насіння.

 

Розташуйте в правильному порядку пункти інструкції з проведення експерименту, що підтверджує дихання насіння. У відповіді запишіть відповідну послідовність цифр.

• 1) для контролю поруч поставте порожню банку з щільно закритою кришкою

• 2) помістіть на дно невеликий банки проросле насіння квасолі

• 3) через 2-3 дні перевірте наявність в банках кисню, опустивши в кожну банку палаючу лучинку (довга тонка паличка)

• 4) щільно закрийте банку кришкою і поставте в тепле, темне місце

на 2-3 дні

• 5) проростете на вологій тканині жменю насіння квасолі протягом 5-6 днів

• 6) додайте в банку трохи води

 

Білет №23

1. Різноманіття паразитичних черв'яків, їх пристосованість до життя в організмі господаря. Які заходи профілактики необхідно дотримуватися, щоб не заразитися хробаками-паразитами?

2. Зоровий аналізатор, будову і функції. Гігієна зору. Попередження очних хвороб, травм.

3. Запропонуйте досвід, що доводить необхідність наявності світла для процесу фотосинтезу.

 

Білет №24

1. Гриби-паразити, що викликають хвороби рослин (трутовик, головешка, ріжки та ін.). У чому проявляється їх шкоду для рослин? Які заходи необхідно вжити для попередження грибкових захворювань рослин?

2. Шкідливі звички, їх згубний вплив на організм людини..

3. Серед гербарних екземплярів виберіть рослини сімейства (хрестоцвітних, розоцвітих, пасльонових та ін.), Найбільш поширених в Старобешівському районі. Дайте їх систематичну характеристику.

Білет №25

1. Тип Молюски. Різноманіття, середовище проживання, спосіб життя і поведінку. Біологічні та екологічні особливості. Значення в природі та житті людини.

2. Слуховий аналізатор. Будову і функції. Значення слуху. Гігієна органів слуху.

3. Поясніть роль системи органів дихання у підтримці сталості внутрішнього середовища організму людини. Захворювання органів дихання. Які заходи профілактики дозволять вам захистити себе від захворювань на грип, ГРЗ, туберкульоз?


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)