АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  3. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  4. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  5. V. Порядок прийому заяв та документів для участі у конкурсному відборі до Ровеньківського техніко-економічного коледжу
  6. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  7. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  10. АКТ № ___ на оприбуткування приплоду тварин
  11. Аналіз документів як метод соц.аналізу

4.1. При відправленні тварин у кількості до 5 голів їх перелік із зазначенням статі, віку, ідентифікаційного номера, серії і номера паспорта, номера ветеринарної картки вноситься в графу «Особливі відмітки» ветеринарного документа.

При відправленні більше 5 голів тварин до ветеринарного документа додається опис тварин із зазначенням статі, віку, ідентифікаційного номера, серії і номера паспорта, номера ветеринарної картки, який завіряється печаткою установи, що видала ветеринарний документ.

4.2. При перевезенні тварин обов'язково зазначається кількість голів словами.

4.3. Кількість пред'явлених до відправлення тварин або продукції тваринного походження повинна відповідати кількості, зазначеній у ветеринарному документі.

Ветеринарні довідки, які видані на передзабійний огляд птиці, дійсні протягом 1 доби.

(Порядок доповнено новим розділом IV згідно з наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 07.09.2009 р. № 320, у зв'язку з цим розділ III вважати розділом V,
пункти 3.1 - 3.5 розділу III вважати відповідно пунктами 5.1. - 5.5 розділу V).

V. Прийняття рішення про видачу відповідного ветеринарного документа

5.1. За результатами розгляду та перевірки поданих документів державними інспекторами ветеринарної медицини або уповноваженими лікарями ветеринарної медицини приймається рішення про видачу відповідного ветеринарного документа або про відмову у його видачі.

Рішення про видачу або відмову у видачі ветеринарних документів приймається не пізніше ніж через місяць з дати надходження документів на розгляд.

5.2. Після видачі відповідного ветеринарного документа заявнику або уповноваженій ним особі здійснюється відповідний запис у журналах реєстрації видачі ветеринарних документів, форми яких затверджуються Головним державним інспектором ветеринарної медицини України.

5.3. Підстави для відмови у видачі та анулювання ветеринарних документів визначені у статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину».

5.4. Держкомветмедицини щокварталу інформує Держкомпідприємництво щодо кількості виданих суб'єктам господарювання ветеринарних документів та відмов у їх видачі.

5.5. Спірні питання, пов'язані з видачею ветеринарного документа, вирішуються у встановленому законодавством порядку.

VI. Правила зберігання та списання ветеринарних документів

6.1. Заповнені корінці ветеринарних документів зберігаються протягом двох років в архіві державної установи ветеринарної медицини, яка відповідає за їх облік.

Після закінчення терміну зберігання корінці виданих ветеринарних документів та бланки зіпсованих ветеринарних документів підлягають списанню та знищенню.

В актах на списання корінців виданих ветеринарних документів, термін зберігання яких закінчився, указуються їх кількість і номери.

6.2. Ветеринарні свідоцтва, видані суб'єктам господарювання, громадянам, зберігаються протягом періоду реалізації харчових продуктів.

6.3. Після доставки харчового продукту ветеринарні документи зберігаються у власника (реалізатора) або у справах офіційного лікаря ветеринарної медицини, а при реалізації на агропродовольчих ринках - у державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи.

VII. Вимоги до обліку ветеринарних документів

7.1. Видачу ветеринарних документів реєструють у журналах, пронумерованих, прошнурованих, скріплених печаткою та завірених підписом керівника установи, що відповідає за їх видачу і зберігання, із зазначенням дати видачі, кому і на який вантаж видано, кількості вантажу, суми утриманих коштів та підписом лікаря, що видав ветеринарний документ.

7.2. Спеціалісти ветеринарної медицини бланки ветеринарних документів отримують у державних установах ветеринарної медицини під підпис.

(Порядок доповнено розділом VII згідно з наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 07.09.2009 р. № 320)

VIII. Нагляд за дотриманням Порядку видачі ветеринарних документів

8.1. Нагляд за дотриманням Порядку покладається на державних інспекторів ветеринарної медицини головних управлінь ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, районів (міст), регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.

8.2. При виявленні ветеринарних документів, виданих з порушенням цього Порядку, посадова особа установи державної ветеринарної медицини, яка виявила порушення, вилучає у пред'явника цей документ, про що складає акт, який разом з вилученим документом направляє до управлінь ветеринарної медицини за місцем його видачі, регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті.

Питання для самоконтролю знань:

1. Які основні завдання держави в галузі ветеринарної медицини?

2. Структура служби ветеринарної медицини в Україні.

3. Як організована діяльність ветеринарної медицини в Україні?

4. Правовий статус органів державного управління в галузі ветеринарної медицини.

5. Компетенція, повноваження та посадові обов’язки органів державного управління в галузі ветеринарної медицини.

6. Система державної ветеринарної медицини в Україні.

7. Правовий статус управлінь, державних лікарень, державних лабораторій, науково-дослідних інститутів ветеринарної медицини, державної фармакологічної комісії.

8. Правовий статус надзвичайних протиепізоотичних комісій.

9. Правові основи карантину тварин.

6. Правовий статус фахівців ветеринарної медицини в Україні.

7. Наукове забезпечення ветеринарної медицини в Україні.

8. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення ветеринарної медицини в Україні.

9. Які вимоги ставляться щодо здійснення міжнародної торгівлі об’єктами ветеринарної медицини?

10.Загальні засади правового регулювання видачі ветеринарних документів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)