АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції, що містить хімічні препарати понад гранично допустимі рівні регулюється ст. 42-1 КУАП України

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  5. V – вектор, що містить коефіцієнти полінома.
  6. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  7. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  8. VII. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
  9. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  10. Агальна характеристика конституційного права України.
  11. Адаптація до змін на організаційному рівні
  12. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення

Сільськогосподарська продукція – це продукти рослинництва і тваринництва (зерно, овочі, фрукти, картопля, м'ясо, молоко, яйця, мед та ін.). Ненормоване і некваліфіковане застосування хімічних засо­бів під час виробництва сільськогосподарської продукції завдає шкоди здоров'ю людей, тягне негативні екологічні наслідки. Тому законо­давством установлюються регламенти раціонального і безпечного застосування таких препаратів, а також організований контроль за рівнями їх вмісту в зазначеній продукції під час її виробництва, заготівлі, реалізації, який здійснюють органи санітарного нагляду і ветеринарного нагляду (Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України), а також Держкомітет України із стандартизації, метрології та сертифікації, лабораторії санітарно-ветеринарної експертизи, лабораторії хіміко-токсикологічного і фізико-хімічного контролю, інспекції заготівлі та якості сільгосппродукції.

Гранично припустимі рівні концентрації хімічних препаратів у сільськогосподарській продукції, реалізованій населенню, затвер­джуються: Головним державним санітарним лікарем і Державною ветфітослужбою України. Ці норми доводять до санепідемстанцій і зазначених вище лабораторій.

Об'єкт правопорушення — здоров'я населення.

Об'єктивна сторона правопорушення проступку виражається у виробництві, заготівлі або реалізації сільськогосподарської продук­ції, що містить хімічні препарати понад гранично припустимі рівні концентрації. При цьому заготівля продукції може здійснюватися державними заготівельними організаціями, організаціями спожив­чої кооперації, приватними підприємствами чи підприємцями як в особистих підсобних господарствах населення, так і у фермерському й іншому господарствах.

Продукція може реалізовуватися в різних формах: продаж на ринку громадянам, іншим споживачам, обмін, постачання за до­говорами тощо. Слід мати на увазі, що до реалізації на ринках до­пускається лише доброякісна продукція тваринного і рослинного походження, що пройшла у встановленому порядку контроль у лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, а під час реалізації с.-г. продукції заготівельної або торговельної організації виробник (фермерське або інше господарство) повинен представити сертифікат, що видається хіміко-токсикологічною лабораторією. В цьому сертифікаті вказується вміст хімічних, біо­логічних, фізичних факторів у продукції.

Суб'єктивна сторона правопорушення. Із суб'єктивної сторони правопорушення може бути вчинене як умисно, так і з необережності.

Суб'єкт правопорушення. Суб'єктом правопорушення можуть бути громадяни і по­садові особи сільськогосподарських, заготівельних і торговельних організацій.

Санкції: накладення штрафу з конфіска­цією зазначеної продукції або без такої.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)