АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення законодавства про племінну справу у тваринництві (ст. 107-1 КУАП)

Читайте также:
  1. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  2. А. 3. 10 Алгоритм лікування та діагностики порушення ритму серця
  3. Адміністративна відповідальність за порушення податкового законодавства
  4. Адміністративна відповідальність за порушення умов розповсюдження та демонстрування фільмів, передбачених прокатним посвідченням (cm. 1647 КУпАП).
  5. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  6. Адміністративне правопорушення, його склад.
  7. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  8. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.
  9. В якій відповіді названа характерна риса Особливої частини кримінального законодавства держав, право яких належить до англосаксонської системи?
  10. В якому випадку особу можуть затримати співробітники правоохоронних органів за вчинення нею адміністративного правопорушення?
  11. Види штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, порядок їх нарахування та відображення в обліку
  12. Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення правил їх експлуатації

Порушення законодавства про племінну справу у тваринництві регулюється ст. 107-1 КУАП.

Об'єкт правопорушення. Правопорушення, передбачене статтею 107-1 КУАП, посягає на суспільні відносини, що визначають правові, економічні й орга­нізаційні основи племінної справи у тваринництві, спрямовані на поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин, підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності цієї галузі.

Правове регулювання племінної справи у тваринництві здій­снюється Законом України «Про племінне тваринництво», та іншими нормативно-правовими актами.

Племінна справа — це система зоотехнічних, селекційних і організаційно-господарських заходів, спрямованих на поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин.

Племінне посвідчення (сертифікат) — документ установленої форми про походження, продуктивність, тип та інші якості тварин, сперми, ембріонів, яйцеклітин, складений на основі даних офіційно­го обліку продуктивності, імуногенетичного контролю й офіційної класифікації (оцінки) за типом.

Племінні (генетичні ресурси) — тварини, сперма, ембріони, яйце­клітини, інкубаційні яйця, що мають племінну (генетичну) цінність.

Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 107-1, може бути виражена у формі дії або бездіяльності. Наприклад, оформлення племінних посвідчень (сертифікатів) на племінні (генетичні) ресурси без урахування даних офіційного об­ліку продуктивності тварин, без офіційної класифікації (оцінки) за типом і імуногенетичного контролю; внесення в документи по племінній справі недостовірних даних, а також використання для відтворення не атестованих і недопущених до відтворення виробни­ків можуть бути вчинені лише у формі дії.

Недодержання встановлених технологічних і ветеринарно-санітарних вимог та правил щодо одержання, зберігання і викорис­тання племінних (генетичних) ресурсів, як правило, здійснюється у формі бездіяльності.

Частина 2 статті 107-1 передбачає адміністративну від­повідальність для осіб, які протягом року вже були піддані адміні­стративному стягненню, передбаченому ч. 1 ст. 107-1 КУАП.

Суб'єктивна сторона правопорушення. Із суб'єктивної сторони правопорушення характеризується як умисною виною, так і необережністю.

Суб'єкт правопорушення. Суб'єктами правопорушення можуть бути громадяни — влас­ники племінних (генетичних) ресурсів; власники неплемінних тварин — споживачі племінних (генетичних) ресурсів і замовники послуг по племінній справі, а також громадяни, що надають відпо­відні послуги і беруть участь у створенні племінних (генетичних) Ресурсів.

Суб'єктом адміністративної відповідальності є не лише громадяни, а й посадові особи підприємств (об'єднань) по племінній справі, селекційних, селекційно-техно­логічних і селекційно-гібридних центрів, іподромів, станцій оцінки племінних тварин, а також підприємств, установ, організацій неза­лежно від форм власності, які надають відповідні послуги і беруть участь у створенні племінних (генетичних) ресурсів.

Санкції: накладення штрафу.

Порушення законодавства про захист прав споживачів (ст. 156-1 КУАП), правил торгівлі на ринках (ст. 159 КУАП). Обіг продукції, яка не відповідає вимогам стандартів (ст. 167, 170 КУАП). Неправомірне застосування національного знака відповідності (ст. 170-1 КУАП).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)