АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення правил торгівлі на ринках

Читайте также:
  1. A.совокупность правил и приемов использования средств измерений, позволяющая решить измерительную задачу
  2. Dress-code: правила официальных мероприятий
  3. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  4. III. Основні правила та обов’язки працівників
  5. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  6. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  7. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  8. Irregular Verbs – Список неправильных глаголов
  9. IX. Правила трансфузии (переливания) криопреципитата
  10. Partizip II слабых, сильных, неправильных и модальных глаголов
  11. Past Indefinite неправильных глаголов
  12. V. ПРАВИЛА ЗАОЧНЫХ ШАШЕЧНЫХ СОРЕВНОВАНИЙ

Порушення правил торгівлі на ринках регулюється ст. 159 КУАП України.

Об'єкт правопорушення. Об'єкт і антигромадська суть діяння, що передбачається ст. 159 КУАП, полягає в тому, що воно порушує нормальну роботу ринків — підприємств, функціональним обов'язком яких є забез­печення найбільш сприятливих умов для продажу сільськогоспо­дарської та іншої продукції, необхідних зручностей для покупки цієї продукції. Воно завдає шкоди інтересам споживача. У цьому полягає об'єкт посягання.

Правила торгівлі на ринках затверджені наказом МВЕЗ і торгівлі від 12.03.1996 р., № 157.

Ринок — це підприємство сфери торгівлі, функціональними обов'язками якого є надання послуг із забезпечення належних умов для здійснення продажу продовольчих і непродовольчих товарів за цінами, встановленими залежно від попиту та пропозиції, створення необхідних зручностей для їх покупки. На цей час існують різноманітні ринки, до яких належать спеціалізовані продуктові, речові ринки, ринки, на яких переважає оптова торгівля й ін.

Громадяни можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 159 за недотримання або порушення таких правил:

1) за недотримання порядку одержання торговельного місця на ринку. Тепер не потрібно одержувати спеціальний дозвіл. Для цього, як раніше, а досить сплатити разовий збір за надання торговельного місця. Торгівля без оплати за місце, а також передача чеків або квитанцій про сплату ринкового збору іншим громадянам забороняються;

2) за торгівлю на ринках забороненими до реалізації товарами;

3) за недодержання громадянами встановлених ви­мог до розміщення й утримання в порядку і чистоті торговельних місць; санітарних, гігієнічних, протипожежних правил, правил техніки безпеки, правил користування ваговимірювальними при­ладами тощо.

Порушення перелічених правил і вимог утворює об'єктивну сторону аналізованого проступку.

Суб'єкт правопорушення. Суб'єктами розглянутого проступку можуть бути громадяни і посадові особи. Посадові особи адміністрації ринку несуть адміністративну відповідальність, передбачену ст. 159, за невиконання своїх обов'язків з організації торгівлі на ринку. До цих обов'язків, зокрема, належать забезпечення суб'єктів тор­гівлі торговельними місцями, ваговимірювальними приладами, іншим обладнанням та інвентарем, спецодягом за встановлену плату; надання інших платних послуг; забезпечення безпеки і громадського порядку на території ринку, додержання санітарних і протипожежних правил; організація інформаційно-рекламного обслуговування продавців; вживання заходів для підтримки санітарного порядку на ринку і прилеглих до нього територіях; вживання заходів щодо благоустрою і реконструкції ринків, здій­снення контролю за додержанням продавцями правил торгівлі на ринках; виконання інших обов'язків, установлених правилами торгівлі на ринках.

Суб'єктивна сторона правопорушення може виражатися в умислі або необе­режній вині.

Санкції: накладення штрафу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)