АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів

Читайте также:
  1. A.совокупность правил и приемов использования средств измерений, позволяющая решить измерительную задачу
  2. Dress-code: правила официальных мероприятий
  3. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  4. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  5. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  6. III. Основні правила та обов’язки працівників
  7. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  8. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  9. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  10. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  11. Irregular Verbs – Список неправильных глаголов
  12. IX. Правила трансфузии (переливания) криопреципитата

Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів регулюється ст. 189-2 КУАП України.

Об'єкт правопорушення встановлений порядок управління у сфері дотримання правил виготовлення, порядку об­ліку і зберігання, виготовлення, ввезення і використання печаток та штампів.

Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 189-2 КУАП, може бути виражена в таких діях: порушення правил виготовлення печаток та штампів; порушення порядку обліку і зберігання печаток та штампів; дії, спрямовані на виготов­лення, ввезення, реалізацію і використання самонабірних печаток.

Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого ч. 2 статті 189-2, характеризується наявністю протиправних наслідків у формі втрати печаток та штампів у результаті порушення порядку їх об­ліку і зберігання.

Суб'єкт правопорушення — посадова особа або громадянин-підприємець.

Суб'єктивна сторона — наявність умисної форми вини.

Санкції: накладення штрафу.

Питання для самоконтролю знань:

1. Порушення санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідеміологічних правил і норм (ст. 42 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушення. В чому полягають санкції?

2. Обіг сільськогосподарської продукції, що містить хімічні препарати (ст. 42-1 КУАП), радіонукліди (ст. 42-2 КУАП), мікроорганізми та інші біологічні агентами понад гранично допустимі рівні (ст. 42-3 КУАП)): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

3. Порушення правил державної власності на тваринний світ (ст. 50 КУАП) та використання об’єктів полювання, і рибальства (ст. 85, 85-1 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

4. Порушення вимог щодо охорони диких тварин (ст. 87, 88-1 КУАП), охорони тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, зоологічних та ботанічних колекцій (88-2, 90 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

5. Незаконний експорт та імпорт об’єктів тваринного і рослинного світу (ст. 88 КУАП). Порушення правил охорони та використання природно-заповідного фонду (ст. 91 КУАП). Жорстоке поводження з тваринами (ст. 89 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

6. Порушення порядку обігу мікроорганізмів, біологічно активних речовин та інших продуктів біотехнологій (ст. 90-1 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

7. Порушення ветеринарно-санітарних правил, правил щодо карантину тварин (ст. 107 КУАП), правил тримання собак і котів (ст. 154 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

8. Порушення законодавства про племінну справу у тваринництві (ст. 107-1 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушення. В чому полягають санкції?

9. Порушення законодавства про захист прав споживачів (ст. 156-1 КУАП), правил торгівлі на ринках (ст. 159 КУАП). Обіг продукції, яка не відповідає вимогам стандартів (ст. 167, 170 КУАП). Неправомірне застосування національного знака відповідності (ст. 170-1 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

10. Порушення встановленого порядку видачі сертифіката відповідності, правил застосування засобів вимірювальної техніки (ст. 172-1 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушення. В чому полягають санкції?

11. Злісне ухиляння експерта ветеринарної медицини від явки до органів досудового слідства або дізнання (ст. 185-4 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушення. В чому полягають санкції?

12. Самоуправство (ст. 186 КУАП). Одержання неправомірної винагороди працівником ветеринарної медицини (ст. 172-2, 172-5 КУАП). Підкуп: об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

13. Порушення правил адміністративного нагляду. Невиконання законних вимог посадових осіб органів державного контролю якості лікарських засобів, державної санітарно-епідеміологічної служби та державної служби ветеринарної медицини (ст. 188-10, 188-11, 188-22 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушень. В чому полягають санкції?

14. Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів (ст. 189-2 КУАП): об’єктивна та суб’єктивна сторони правопорушення. В чому полягають санкції?

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)