АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Ця інструкція визначає систему заходів, спрямованих на забезпечення особистої безпеки особового складу ОВС

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги
  11. Виберіть неправильне положення.
  12. Вимоги до виробів, загальні принципи і порядок конструювання.

Ця інструкція визначає систему заходів, спрямованих на забезпечення особистої безпеки особового складу ОВС, запобігання загибелі, поранення та травмування працівників та інших осіб під час поводження з табельною вогнепальною зброєю.

Табельна вогнепальна зброя закріплюється за працівниками ОВС, які прийняли Присягу, закінчили навчальний заклад МВС України або пройшли початкову підготовку і допущені до самостійного несення служби, а такж склали заліки із знання матеріальної частини зброї, порядку і правил її застосування, заходів безпеки при поводженні з нею, виконали практичну вправу із стрільби і отримали посвідчення про кваліфікацію в поводженні з табельною зброєю.

Працівник міліції, за яким закріплена табельна вогнепальна зброя, зобов”язаний:

1. Забезпечити зберігання зброї і постійно підтримувати її у справному стані.

2. Точно виконувати встановлені цією Інструкцією правила безпеки при поводженні з табельною вогнепальною зброєю.

3. Отримавши табельну вогнепальну зброю, перевірити чи вона не заряджена, оглянути її в зібраному стані та патрони. Вважати зброю зарядженою доти, доки вона не буде перевірена і розряджена.

4. Розрядивши вогнепальну зброю, поводитися з нею як із зарядженою.

5. Під час виконання службових обов”язків, проведення навчальних стрільб, змагань пістолет носити в кобурі на ремені, який має бути надійно застебнутим.

6. Здати вогнепальну зброю до чергової частини ОВС негайно після виконання службових обов”язків. У разі неможливості своєчасно прибути до ОВС повідомити про це безпосереднього начальника і далі діяти за його вказівкою.

1.9. Категорично забороняється:

1.9.1. При поводженні з табельною вогнепальною зброєю безпідставно спрямовувати ствол зброї у бік людей, транспорту, будиків, інших будівель та споруд. За необхідності вогнепальна зброя має бути спрямована на поверхню, яка зможе прийняти кулю (землю, стовбур дерева, або вгору під кутом 45-60 градусів).

1.9.2. Залишати зброю без нагляду, де б це не було, а також предавати її іншим особам.

1.9.3. Користуватися без необхідності чужою зброєю та зброєю, навички поводження з якою відсутні.

1.9.4. Виймати вогнепальну зброю з кобури без потреби.

1.9.5. Тримати палець на спусквому гачку без потерби.

1.9.6. Знімати запобіжник з положення “запобігання” у всих випадках, не пов”язаних зі стрільбою.

1.9.7. Проводити чищення вогнепальної зброї у невідведених для цього місцях.

1.9.8. Закривати або затикати сторонніми предметами канал ствола, що при пострілі може призвести до його роздуття чи розриву.

1.9.9. Проводити чищення зброї бензином чи іншими легкозаймистими речовинами, а також абразивними матеріалами, палити будь-що під час її чищення.

1.9.10. При поводженні з патронами не допускати пошкоджень, берегти від вологи, ударів тощо.

 

2. Інструктажі з питань заходів безпеки при поводженні з табельною вогнепальною зброєю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)