АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна будова та принципи роботи автомата АКС – 74 У

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  3. I. ПРИНЦИПИАЛЬНЫЕ СООБРАЖЕНИЯ
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  8. III. Основний зміст роботи
  9. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  11. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  12. VІІ. Оформлення роботи

 

5,45 мм АК складається з таких частин і механізмів:

10. Ствол за ствольною коробкою і кришкою ствольної коробки, з ударно-спусковим механізмом, прицільним застосуванням, прикладом, який складається і пістолетною рукояткою.

11. Полум”ягасник.

12. Затворна рама з газовим поршнем.

13. Затвор.

14. Зворотній механізм.

15. Газова трубка зі ствольною накладкою.

16. Цівка.

17. Магазин.

18. Ремінь.

 

В автомата є дульний тормоз-компенсатор і штик-ніж.

В комплект входять: чехол, належність, 3 запасних магазина, 4 обойми, перехідник і сумка.

 

Ствол – для направлення польоту кулі (канал ствола має 4 нарізи, які йдуть зліва направо).

Дульний тормоз-компенсатор – служить для підвищення кучності бою і зменшення енергії віддачі.

Основа мушки – має упор з виїмкою для шомпола, отвір для полозка мушки, запобіжник і фіксатор пружини.

Газова камера – для направлення порохових газів зі ствола на газовий поршень затворної рами. Вона має газовідвідний отвір, птрубок з каналом для газового поршня та з отворами для виходу порохових газів, пази, в яік вставляється накидка мушки пристрою для стрільби вночі.

З”єднувальна муфта – служить для приєднання цівки до автомата.

Ствольна коробка – служить для приєднання частин та механізмів автомата, для забезпечення закриття каналу ствола затвором та для замикання затвора. У ствольну коробку вміщується ударно-спусковий механізм.

Прицілювальний пристрій – для наведення автомата при стрільбі по цілях на різних відстанях.

Кришка ствольної коробки – захищає від забруднення частин та механізмів, які розташовані в ствольній коробці.

Приклад та пістолетна рукоятка – для зручності при діях з автоматом при стрільбі.

Затворна рама з газовим поршнем – для приведення в дію затвора та ударно-спускового механізма.

Затвор – для досилання патрона в патронник, закриття каналу ствола, розбивання капсуля та викидання з патронника гільзи.

Зворотній механізм – для повернення затворної рами із затвором у переднє положення.

Газова трубка – для направлення руху газового поршня.

Ствольна накладка – охороняє руки автоматника від опіків при стрільбі.

Ударно-спусковий механізм – для спуску курка з бойового взводу, завдання удару по ударнику, забезпечення ведення автоматичного або одиночного воню, припинення стрільби, для запобігання пострілів при незакритому затворі, для установлення автомата на запобіжник.

Куро з бойовою пружиною – завдає удару по ударнику. Затримувач курка затримує рух курка вперед для підвищення кучності бою при веденні автоматичного воню.

Спусковий гачок – для утримання курка на бойовому взводі та для спуска курка.

Шептало – для утримання курка після потсрілу в крайньому задньому положенні, якщо при ведені одиночного вогню спусковий гачок був відпущений.

Цівка – для зручності дій та для захисту рук від опіків при стрільбі.

Магазин – для розміщення патронів та подачі їх у ствольну коробку.

 

Затрмки при стрільбі

Затримки та їхні характеристики Причини затримок Способи усунення
Неподача патрона.Затвор у передньому положенні, але постріл не відбувся, немає патрона в патроннику 1. Забруднення, несправність магазина. 2. Несправність засувки магазина - Перезарядити і продовжити стрільбу. Замінити магазин.   - АК у майстерню.  
Втикання патрона.Патронкулею втикається в казенний зріз ствола, рухомі частини зупинились у середньому положенні. Несправність магазина. - Утримуючи рукоятку затворної рами, вийняти патрон та продовжити стрільбу. - Замінити магазин.
Осічка.Затвор в передньому положенні, патрон у патроннику, курок спущено, але постріл не відбувся. 1. Неспрвність патрона. 2. Нестправність ударника або ударно-спускового механізму, забруднення або захолодження мастила. 3. Заклинення ударника в затворі. - Перезарядити. - Оглянути, почистити дарно-спусковий механізм, при поломці відправити в майстерню.   - Відділити ударник від затвора та прочистити канал у затворі.
Невитягання гільзи.Гільза в патроннику, рухомі частини зупинилися в середньому положенні. 1. Зтбрудений патрон.     2. Несправність викидача чи його пружини. - Відвести рукоятку затворної рами назад і, утримуючи у задньому положенні, відділити магазин та вийняти патрон. - Вийняти гільзу з патронника. - Прочистити патрон та патронник. - Прочистити викидач. - АК в майстерню.
Прихват або невідбиття гільзи.Гільза не викинута із ствольної коробки, а залишилась у ній спереду затвора, дослана затвором у патронник. 1. Забруднення частин газових шляхів або патронника.     2. Несправність викидача. - Відвести рукоятку затворної рами назад, викинути гільзу. - Прочистити газові шляхи, частини та патронник. - АК у майстерню.
Непрохід затворної рами в переднє положення. Несправність затворної пружини.   - Замінити пружину (передню частину повернути заправленим кінцем назад).  

 

Тема № 5 “ Положення курсу стрільб з стрілецької


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)