АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підгодовування дитини

Читайте также:
  1. Анатомо-фізіологічні особливості доношеної новонародженої дитини
  2. Вигодовування грудної дитини. Харчування дітей, старших однорічного віку
  3. Види змінних: (експеримент з плачемо дитини)
  4. Відповідь: У віці 7-10років у дитини процеси збудження переважають над гальмівними , а отже спостерігається легка виснажливість і швидка втомлюваність ЦНС.
  5. Діагностика дезадаптованості дитини
  6. Експрес-оцінка функціональної готовності дитини до вступу в школу
  7. Загальна характеристика розвитку молодшого школяра (зрілої дитини)
  8. Заняття по догляду з метою розвитку дитини від 6 місяців до 1 року
  9. Заняття по догляду з метою розвитку дитини віком до 6 місяців
  10. Значення мінеральних солей в процесі росту і розвитку дитини.
  11. Значення художньої літератури у формуванні особистості та мовленнєвому розвитку дитини. Особливості сприймання художніх творів дітьми
  12. Кожне медичне втручання, яке проводиться дитині, у т.ч. огляд лікарем-спеціалістом, має бути обґрунтованим та безпечним для дитини.

Після 4-5-ти місяців потреба в поживних речовинах у дитини збільшується і материнське молоко вже не задовольняє організм в поживних речовинах. Починають вводити підгодовування. Існують наступні правила:

1). Перше підгодовування дитина не повинна одержувати в повному обсязі. Спочатку дають 1-2 ложки прикорму і поступово збільшують його кількість, додаючи по 3-4 чайних ложки. Через 7-10 днів дитина може одержувати повну порцію додаткової їжі, тобто 150-180 г.

2). Прикорм дають перед годуванням грудьми. Зі збільшенням порції прикорму поступово вилучається одне годування груддю.

3). Найліпше перший прикорм давати вранці, на друге годування

4). Якщо на момент призначення підгодовування дитина захворіла, то з введенням його треба почекати.

5). До будь-якого нового введення їжі дитину треба привчати поступово.

6). Другий прикорм можна давати через 2-3 тижні після першого. Коли організм дитини призвичається до підгодовування. Не можна одночасно вводити дві нові страви.

В якості першої страви прикорму ліпше використовувати овочеве пюре, а не манну кашу, оскільки манна підсолоджена каша перебиває апетит і немовля після неї не хоче їсти овочеві страви. Овочеве пюре повинно бути старанно протертим, щоб не утруднювати ковтання не викликати блювоту. На перший прикорм роблять пюре з овочів, у яких не має грубої клітковини (морква, картопля, молода цвітна капуста, кабачки) Гарбузи, зелений горошок і буряк вводять до раціону немовляти пізніше, в другому півріччі. Овочі або варять у щільно закритій каструлі або тушкують у невеликій кількості води, яку потім використовують для приготування інших страв. Готові овочі протирають через волосяне або капронове сито і готують пюре згідно з рецептом.

Другий прикорм вводять після 5-го місяці життя або наприкінці першого півріччя. Якщо першим прикормом була каша, то другим має бути овочева страва і, навпаки. Якщо дитині дають каші, то їх добре чергувати: манну, гречану, вівсяну, рисову. Дуже поживні каші з мішаного борошна. Манну і рисову каші можна готувати з додаванням овочевих і фруктових пюре. Для цього застосовують тушковану, старанно протерту моркву, протерті печені або свіжі яблука, додаючи їх по 1-2 столових ложки.

Коли грудного молока не вистачає, одразу за другим прикормом вводять третій, яким може бути одна з адаптованих молочних сумішей: «Віталакт», «Детолакт», «Малиш», «Ладушка». Склад молочних сумішей наближається до складу жіночого молока. Також для третього підгодовування можна використовувати кисломолочні суміші: кефір, ацидофільне, ацидофільно-дріжджове або незбиране молоко. З кисломолочних сумішей найкорисніший «Віталакт». Ці суміші покращують процеси травлення і затримують розвиток шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.

У віці 7-7,5 місяців до молока і кисломолочної суміші можна додавати нежирне печиво.

Цінним компонентом дитячого харчування є кисломолочний сир. Свіжий сир є джерелом високопоживних білків, його необхідно давати дітям регулярно. Строк введення його до складу їжі залежить не від віку дитини, а від потреби її організму в білках і від вмісту


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)