АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення технічного обслуговування № 1

Читайте также:
  1. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  2. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  3. VIII. Регламент проведення змагань з окремих видів спорту
  4. VІ. Організація і проведення конкурсу
  5. Алгоритм проведення
  6. Алгоритм проведення
  7. Алгоритм проведення
  8. Алгоритм проведення
  9. Алгоритм проведення санобробки при зараженні БЗ
  10. Аналіз витрат на обслуговування виробництва
  11. Аналіз складу, структури і технічного стану основних фондів
  12. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва

Технічне обслуговування № 1 зброї здійснюється не менше одного разу у рік, а також:

- після тривалих навчань та бойової стрільби;

- після тривалого знаходження під дощем, у воді або снігу;

- після сильного забруднення;

- при поставленні зброї на короткочасне зберігання.

Технічне обслуговування № 1 зброї виконуються особовим складом підрозділу у спеціально відведеному місці із залученням у необхідних випадках спеціалістів ремонтного органу.

При технічному обслуговуванні № 1 здійснюється контрольний огляд і роботи, які передбачені щоденним обслуговуванням; за необхідністю окремі механізми та частини розбираються в об’ємі повного розбирання.

В ході обслуговування спеціаліст ремонтного органу оглядає та перевіряє зброю з використанням військових калібрів, а також усуває виявлені несправності, які не потребують направленню у ремонтний орган.

За необхідністю здійснюється перевірка бою (приведення зброї до нормального бою).

Організацію технічного обслуговування, керівництво та контроль за технічним обслуговуванням № 1 здійснює командир роти (батареї), він також проводить контрольний огляд зброї після технічного обслуговування.

Технічне обслуговування №1 проводиться у наступному порядку:

- Провести всі роботи щоденного технічного обслуговування;

- У разі необхідності (відказі у роботі, велике забруднення) окремі частини та механізми розібрати у повному обсязі;

- Замінити зношені або зламані деталі, провести необхідні регулювання;

- Представити зразок зброї фахівцю ремонтного органа для контролю головних технічних характеристик за допомогою комплекту військових калібрів;

- Зібрати, змастити зразок та перевірити дію його частин та механізмів.

При виконанні технічного обслуговування №1 у разі необхідності перевіряється бій озброєння (проводиться приведення зброї до нормального бою).

Результати проведення технічного обслуговування №1 (ТО-1) записується у формуляр зброї (запис закріплюється печаткою військової частини).

Під час огляду автомата у розібраному стані перевірити номери на його частинах і ретельно оглянути кожну частину і механізм, щоб переконатися, що на металевих частинах немає кришень, забоїн, вм'ятин, погнутостей, зірваної різьби, сипу, слідів іржі і бруду, на дерев'яних частинах – розколин і забитостей, а на пластмасових – розколин і відколів.

1. Під час огляду ствола особливу увагу звертати на стан каналу ствола. Канал ствола оглядається з дульної частини. Для цього в ствольну коробку вкладається білий папірець, стволу надається таке положення, щоб світло відбивалося від папірця і освітлювало канал ствола. Патронник оглядається з казенної частини.

У каналі ствола можуть спостерігатися такі недоліки:

сітка розгару у вигляді тонких ліній, що перетинаються, як правило, з казенної частини; в подальшому під час стрільби в місцях сітки розгару утворюються розколини і починається викришування хрому у вигляді окремих крапок, потім викришення збільшується і переходить у відколи хрому; при недостатньо ретельному чищенні в місцях відколу хрому може з'явитися іржа;

раковини – значні поглиблення в металі, які утворилися в результаті великої кількості пострілів зі ствола (розжар ствола) або в результаті довготривалої дії іржі в місцях відколу хрому; ствол, у якому утворилися відколи хрому або раковини, потрібно очистити після стрільби особливо ретельно;

утертість полів нарізів чи закруглення полів нарізів (особливо на їх лівій грані), які можна помітити під час огляду;

роздуття ствола, помітне в каналі ствола у вигляді темного (тіньового) суцільного кільця (на півкільця) або виявляється за випуклістю металу на зовнішній поверхні ствола; можливості стрільби зі ствола, який має роздуття, визначає офіцер; автомат (кулемет), який має невелике кільцеве роздуття ствола без випуклості металу на зовнішній поверхні ствола, до подальшої стрільби придатний, якщо він задовольняє умови нормального бою.

Виявлені недоліки каналу ствола повинні бути занесені в картку якісного стану автомата.

Під час огляду ствола ззовні перевірити, чи немає забоїн на зрізі патрубка газової камори, перевірити дію фіксатора – під час натискання пальцем фіксатор повинен легко вдавлюватися, а після звільнення виходити зі свого гнізда і приймати початкове положення, входячи в проточку дульного гальма-компенсатора (полум’я гасника). При вдавленому фіксаторі дульне гальмо-компенсатор (полум’ягасник) повинне скручуватися зі ствола без значних зусиль.

2.Під час огляду ствольної коробки перевірити: чи не зламаний відбивальний виступ ствольної коробки; чи немає погнутостей і забоїн на відгинах; чи немає хитання приклада і пістолетної ручки; чи працює пружина защіпки магазина.

3.Під час огляду затворної рами звернути увагу на кріплення газового поршня, який повинен мати незначне хитання.

4.Під час огляду затвора звернути увагу на справність ударника і викидача.

Для перевірки справності ударника надати затвору вертикальне положення; після цього перевернути затвор на 180° - ударник повинен переміщуватися в затворі під дією власної ваги. Змістити ударник вперед до кінця – бойок повинен виступати із отвору дна вирізу затвора. Бойок не повинен мати кришень або сильного розгару.

Для перевірки справності викидача відвести його пальцем вбік і відпустити – викидач під дією пружини повинен енергійно повернутися в попереднє положення. Вставити навчальний патрон під зачіп викидача і спробувати навчальний патрон витягти вперед – патрон повинен міцно утримуватися зачепом викидача. Зачіп викидача не повинен мати кришень.

5. Під час огляду частин зворотного і ударно-спускового механізмів перевірити, чи немає несправностей і погнутостей пружин, поломок та розколин на частинах.

­Для забезпечення справності озброєння, що знаходиться у використані та зберігається у сховищах необхідно своєчасно перевіряти його технічний стан. Одним з методів перевірки якісного стану озброєння є його періодична перевірка за допомогою комплектів військових калібрів.

Військові калібри для зразків стрілецької зброї виробляються промисловістю за замовленням органу, який постачає – ГРАУ.

Взагалі під терміном військові калібри розуміються без шкальні пристрої для перевірки (контролю) розмірів (технічних характеристик) виробів у випадках, передбачених експлуатаційною документацією.

До складу комплектів військових калібрі як правило входять:

- Калібр для перевірки діаметру каналу стволу по полям нарізів.

- Калібр для перевірки виходу бійка над дном чашечки затвору.

- Калібр-шашки для перевірки від дна чашечки затвору до зачепів викидачів. Розглянемо інші комплекти на прикладі калібрів для автомата АК-74, індекс автомата 6П20.

До складу комплекту калібрів 6П20 входять 6 калібрів це:

К-1 – калібр для перевірки примусового виходу бійка над дном чашечки замка.

Порядок використання калібру аналогічний порядку використання калібру К-1 для ПМ.

К-2 – Калібр непрохідний для перевірки діаметру каналу ствола по полям. Робочий розмір калібру 5,5мм.

Калібр призначений для визначення ступені зносу полів нарізів зразків стрілецької зброї, яка характеризується величиною входження калібру в канал ствола з дульної частини. Згідно з вимогами експлуатаційної документації не допускається входження калібру з дульного зрізу ствола або (на повоєнний час) входження повинно не перевищувати величини калібру ствола. Якщо входження калібру не перевищує вказаних величин, то ствол ще має невеликий запас живучості. Зброя з таким зносом ствола допускається до подальшого використання при умові, якщо вона задовольняє вимогам нормальної кучності бою. Таким чином стрільбі завжди належить головна роль в оцінці стану ствола.

К-3 Калібр-шашка (ПР) для перевірки вузла замикання.

К-4 Калібр-шашка (НЕ) для перевірки вузла замикання.

К-5 Калібр-шашка (БР) для перевірки вузла замикання. Ці калібри призначені для визначення відстані між дном чашечки замка та заднім зрізом ствола. Робочим розміром є довжина калібру.

Калібри-шашки за своїм призначенням поділяються на прохідні (ПР), непрохідні (НЕ) та браковані (БР).

Прохідний калібр-шашка застосовується для перевірки вузла замикання та підгонки нових деталей вузла (замка, бойової личинки); він повинен покриватись замком.

Непрохідний калібр-шашка застосовується тільки для підгонки нових деталей вузла запирання, він не повинен покриватись замком

Бракувальний калібр-шашка застосовується для перевірки вузла запирання, він не повинен покриватись замком.

У будь-якому випадку покриття чи не покриття замком відповідної калібр шашки визначається по збільшеної відстані між рухомими та нерухомими деталями зброї.

К-7 – Калібр для перевірки відстані від дна чашечки замка до зачепу викидача.

Робочими розмірами калібру є розміри 1,62мм та 2мм – товщина бокових закраїн.

Прохідний калібр 1,62мм повинен вільно проходити під зачепом викидача, а непрохідний калібр 2мм не повинен проходити під викидач.

 

Калібри 6П20 для перевірки: Робочий розмір, мм
К-1 Примусового виходу бійка над дном чашечки замка. 1.4 - 1.52
К-2 Діаметру каналу ствола по полям. (непрохідний) 5,5
К-3 Вузла замикання (прохідний) 31,7
К-4 Вузла замикання (непрохідний) 31,85
К-5 Вузла замикання (бракувальний)  
К-7 Відстані від дна чашечки замка до зачепу викидача. 1,62 - 2

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)