АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача 3. Обробка табличної інформації в середовищі MSExcel. (25 балів)

Читайте также:
  1. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  2. CИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА ДО БІЛЕТА № 36
  3. III. В ЧЕМ СОСТОИТ ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧА ФИЛОСОФИИ?
  4. LSB-метод (Least Significant Bits) приховування інформації
  5. А) Механічна обробка матеріалів
  6. Адаптація дітей і підлітків у соціальному середовищі
  7. Анализ чувствительности управленческих решений в задачах линейного программирования.
  8. Аналіз і компонування інформації для проекту в різному форматі. Презентації майбутнього виробу.
  9. АНАЛІЗ ТА ОБРОБКА ПЕРВИННОЇ ІНФОРМАЦІЇ
  10. Архівація інформації. Програми - архыватори WinZip I WinRaR.
  11. Багатокритеріальність у задачах прийняття рішень.
  12. БУДУЩЕЕ – ПЕРЕД ВАМИ СТОИТ НЕЛЕГКАЯ ЗАДАЧА. В ОДИНОЧКУ ВЫ С НЕЙ НЕ СПРАВИТЕСЬ.

Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Завдання ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. 23.01.2015 p.

Класи

Книги — як борги.
Їх віддавати потрібно.
М. Галустян

Модернові та стародавні, монументальні та мінімалістичні, шедевральні і надзвичайні. Все це можна сказати про бібліотеки, що розташовані у різних куточках світу. Бібліотекам (так само як і книжковому бізнесу) зараз доводиться дуже тяжко. Інтернет, електронні "читалки", чи не повсюдна доступність будь-якої інформації. Старий формат бібліотек поступово відживає своє, його змінює формат громадських центрів. Але бібліотеки старанно зберігають атмосферу храму знань.

І деякі з громадських читалень є справжніми витворами мистецтва. Від яких захоплює дух і з'являється бажання оселитися там навічно. А книга, як і багато років тому, упевнено займає своє чільне місце в нашому суспільстві, ділиться своїми знаннями, запрошуючи в чарівний і неповторний світ духовного багатства, моральної чистоти та неперевершених ідеалів.

Задача 1. Обробка текстової інформації в середовищі MS Word (20 балів).

За допомогою текстового процесора створити документ типу брошура про 6 найкращих бібліотек світу за зразком, що у папці «Задача_1». Текст для брошури знаходиться у файлі Найкрасивіші бібліотеки світу.doc.

На титульній сторінці за допомогою об’єкту WordArt, елементів векторної графіки та вставки зображення (globus.jpg) створити логотип та напис за зразком (сторiнка 1.png).

На другій сторінці створити автозміст за зразком (сторiнка 2.png). При виборі пункту змісту повинен здійснюватись перехід на відповідну статтю в брошурі. Також при виборі у статті назви бібліотеки повинна відкриватися відповідна фотографія з папки «Фото бібліотек».

У верхньому колонтитулі із зовнішньої сторони вставити зображення відкритої книжки та назву брошури, у нижньому – з внутрішньої сторони нумерацію сторінок (на титульній сторінці номер не відображається), а із зовнішньої сторони відобразити назву бібліотеки, про яку йде опис.

Всі поля по 2 см, відступ від краю сторінки до колонтитулів 1 см, основний шрифт – Times New Roman, 12 пунктів, шрифт в колонтитулах – 10 пунктів.

Створений документ збережіть під ім’ям «Задача_1.doc» («Задача_1.docx»)

 

Задача 2. Створення комп’ютерної презентації PowerPoint. (20 балів)

Для презентації бібліотеки необхідно створити анімаційний ролик. На поличці розміщено 5 книг. Якщо підвести курсор мишки до книги, то вона трішки піднімається. Якщо по книзі клацнути мишкою, то вона переміщується на стіл. Після переміщення книги на стіл завершується показ презентації. Заготовка для завдання знаходиться в файлі present.ppt та зразок (завдання 2.avi) у папці «Задача_2»

Створений документ збережіть під ім’ям «Завдання_2.ppt» («Завдання_2.pptx»)

 

Задача 3. Обробка табличної інформації в середовищі MSExcel. (25 балів)

Сільська бібліотека часто проводить для своїх шанувальників тематичні вечори, на яких читачі діляться своїми віршами. Видавництво «Самвидат» вирішило випустити збірки місцевих поетів. Оскільки видавництво завантажене замовленнями, то на випуск збірок воно виділило всього 3 години. Крім того, на складі видавництва обмежена кількість сировини для випуску книг. Дані про час, необхідний для випуску збірок, вартість збірок та кількість матеріалів для збірки подано в файлі Завдання 3.xls папки «Задача_3». Умовою, яку поставила бібліотека, є те, що кожної збірки має бути не менше трьох екземплярів.

Здійснити форматування таблиці за зразком.

Визначити:

1. Яка найбільша вартість книги.

2. На випуск якої книги необхідно затратити найменше часу.

3. Які книги і в якій кількості має випустити видавництво, щоб загальна кількість всіх книг була максимальною.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)