АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України курсова робота виконується з метою закріплення

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. II. Прикінцеві та перехідні положення
  11. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  12. IX. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах України курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання, та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Курсова робота з дисципліни „Стратегія підприємства” це навчально-наукове дослідження студента, яке виконується самостійно і базується на знаннях, уміннях і навичках, здобутих під час вивчення основного і попередніх курсів. Підготовка і написання курсової роботи передбачають: систематизацію, закріплення, розширення теоретичних знань і практичних умінь зі спеціальності та застосування їх при вирішенні конкретних завдань, пов'язаних з питаннями наукового тлумачення теоретичних основ, прикладному використанню методологічного інструментарію та практичними рекомендаціями і обґрунтуванням оптимального стратегічного набору для досліджуваного підприємства. У курсовій роботі обов'язково мають бути нові дані, нові спостереження в обраній проблемі або оригінальне висвітлення й узагальнення уже відомих фактів. Курсова робота студента повинна засвідчити високий рівень загальнонаукової та спеціальної його підготовки, вміння проводити науково-дослідну роботу. Рекомендації щодо написання і оформлення курсових робіт розроблені відповідно до державного стандарту України ДСТУ 3008-95 і міжнародного стандарту ISO 5966:1982. З огляду на необхідність дотримання єдиних загальноприйнятих стандартів в Україні це методичне видання має на меті пояснити й установити єдині норми щодо написання курсових робіт з дисципліни „Стратегія підприємства” Житомирського національного агроекологічного університету. Необхідно неухильно дотримуватися порядку подання окремих видів текстового матеріалу, таблиць, формул та ілюстрацій.

Теми робіт пропонуються студентам відповідно до провідної тематики кафедри, з урахуванням наукових зацікавлень майбутніх дослідників. Передбачається, що студент уже з першого курсу займається науковою роботою – бере участь у гуртках кафедри, готує доповіді на студентські наукові конференції тощо – і має власні наукові інтереси. Бажано, щоб проблеми, розглянуті в курсових роботах дали поштовх до їх майбутнього дослідження в дипломній, а в майбутньому, можливо, й у магістерській роботі. Студенти також мають право запропонувати власну тему дослідження, обґрунтувавши доцільність її розробки.

Теоретичний та практичний рівень курсової роботи повинен свідчити про вміння студента самостійно вивчати, аналізувати та узагальнювати навчальний, статистичний, нормативний та практичний матеріал. Тобто, результатом виконання роботи є самостійна праця автора з глибокого вивчення та аналізу законодавства, методичних та літературних джерел за темою, з теоретичного обґрунтування основних положень розглянутої проблеми та практичного вміння вирішувати проблеми, які виникають під час діяльності підприємства. Для цього у процесі виконання курсової роботи студент повинен використати усі види матеріалів: навчальних, науково-теоретичних, інформаційно-практичних, нормативних та статистичних видань (підручники, навчальні посібники, періодичні видання, відповідну нормативно-правову базу, статистичні дані, матеріали досліджуваного підприємства: статут підприємства, фінансово-облікову звітність, форму №1 (ф.1) „Баланс підприємства”, форму №2 (ф.2) „Звіт про фінансові результати”, форму №5 (ф.5), з посиланням у тексті на використані ним джерела.

Раціональніше організувати роботу над курсовою роботою, правильно розподілити свій час, спланувати його, глибоко і своєчасно розробити вибрану тему допоможе алгоритм написання курсової роботи (рис. 1). Він дисциплінує виконавця, лімітує термін, відведений на вибір теми, підбір та аналіз літератури з теми дослідження, написання, оформлення і захист курсової роботи.

 

 


Рис. 1. Алгоритм написання курсової роботи з дисципліни

„Стратегія підприємства”


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)