АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір теми роботи та обґрунтовування її актуальності

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  6. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  7. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Алгоритм виконання курсової роботи
  10. Алгоритм виконання роботи
  11. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

Вибір теми – це серйозний та відповідальний етап у процесі наукової роботи. Викладач пропонує кожному студенту обрати тему дослідження, виходячи із орієнтовної тематики курсових робіт із дисципліни “Стратегія підприємства”, наведеної у цих методичних рекомендаціях. Тема курсової роботи може бути запропонована самим студентом, але вона має бути пов'язана з тематикою наукової та методичної роботи кафедри і обов'язково бути погодженою із науковим керівником. Також доцільно врахувати особливості досліджуваного підприємства (групи підприємств) з метою встановлення зв'язку між науковими інтересами дослідника і сучасними проблемами об'єкта дослідження. Якщо студент раніше вже виконував науково-дослідну роботу і бажає продовжити даний напрям, він повинен обов’язково узгодити це із викладачем. Слід пам'ятати, що основним критерієм вибору теми курсової роботи є науковий інтерес студента, його бажання розвинути свої знання у конкретній галузі економіки, цей вибір повинен бути результатом власних роздумів та ідей, які виникли в результаті особистих спостережень, вивчення теорії та читання періодичних видань професійної спрямованості.

Назва курсової повинна бути якомога більш лаконічною, відповідати суті вирішуваної наукової проблеми, вказувати на мету курсового дослідження та його завершеність. Іноді для більшої конкретизації до назви варто в дужках додати кілька слів, що конкретизують матеріал, який було взято для вивчення певної проблеми.

Наприклад:

“СТРАТЕГІЯ МАРКЕТИНГУ У ВИРОБНИЧІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА “ назва підприємства ” (товарна стратегія)”,

або “СТРАТЕГІЯ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ назва підприємства ” (КОНГЛОМЕРАТИВНА)”.

У назві бажано не використовувати ускладнену термінологію псевдонаукового характеру. Зокрема, необхідно уникати назв, що починаються зі слів “Дослідження питання…”, “Дослідження деяких шляхів…”, “Деякі питання…”, “Матеріали до вивчення…”, “До питання…” та ін., у яких не відбито достатньою мірою суть проблеми.

Студент, який виконує курсову роботу, повинен, насамперед, ознайомитися з вимогами до таких досліджень. Оскільки курсові роботи повинні мати ознаки наукового дослідження, то, особлива увага в них звертається на глибоке теоретичне висвітлення проблеми як у цілому, так і окремих її складових. При написанні курсової роботи студент повинен обов’язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати для своєї роботи. У разі виявлення використаного запозиченого матеріалу без посилання на автора або джерело викладач має право не допустити курсову роботу до захисту або, в окремих випадках, знизити оцінку до мінімальної. У курсовій роботі потрібно стисло, логічно й аргументовано викладати зміст і результати дослідження, уникати загальних слів, бездоказових тверджень і тавтології.

Обрана тема затверджується науковим керівником. Подальша її зміна, або коригування можливе лише з дозволу наукового керівника при достатньому обґрунтуванні доцільності змін студентом. Курсові роботи, виконані студентами на інші теми, які не були узгоджені із науковим керівником, не розглядаються і не допускаються до захисту.

2.2. Складання плану курсової роботи

Після вибору теми, насамперед, необхідно визначити певні економічні інститути, які будуть розглянуті, подумати над робочою гіпотезою дослідження, ознайомитись з відповідною літературою (тобто вивчити стан проблеми, що розроблятиметься за темою дослідження), а потім визначити напрями, задачі та зміст роботи, на основі чого скласти план дослідження.

План дослідження складається студентом, а потім (за бажанням) узгодити його із науковим керівником. Робота над планом – це важливий творчий і організуючий процес. Велике значення має не тільки сам план, а й процес роботи над ним. Залежно від успіху розробки окремих питань у процесі виконання теми, план уточнюється, стають більш розробленими його окремі частини.

Складений план дослідження дозволяє систематизувати завдання та зміст дослідження, що виконується студентом, логічно і послідовно викласти основні положення роботи, визначає її структуру і показує зв'язок між усіма розглянутими в ній елементами та окремими проблемами.

Рекомендується скласти розгорнутий план, який складається з розділів та підрозділів. План дослідження на остаточних стадіях (під час оформлення роботи) трансформується у "Зміст" роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)