АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні розробки до виконання практичної

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. Алгоритм виконання курсової роботи
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання роботи
  9. Алгоритми виконання команд
  10. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  12. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності

Кафедра менеджменту організацій

 

 

 

ТЕОРІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ:

запитання і завдання для написання контрольної роботи

студентів III курсу заочної форми навчання

(ОКР «бакалавр» напрям підготовки 030601 «Менеджмент»)

 

 

 

Херсон 2012

 

УДК: 658 (075)

 

 

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри менеджменту організацій ДВНЗ “ХДАУ” (протокол № ___ від _________2012 року)

Рекомендовано до друку навчально-методичною комісією спеціальності “Менеджмент організацій” економічного факультету ДВНЗ “ХДАУ” (протокол № ___ від __________2012 року)

 

 

Рецензент: Самайчук С.І. - завідувач кафедри економічної теорії та статистики Херсонського державного аграрного університету, доцент, кандидат економічних наук

 

Осадчук І.В., Панкратьєва Т.Л., Федорова Т.В.

Теорія організації: запитання і завдання для написання контрольної роботи студентів III курсу заочної форми навчання (ОКР «бакалавр» напрям підготовки 030601 «Менеджмент»). – Херсон: РВВ "Колос" ХДАУ. - 2012. – 24 с.

 

 

У методичних рекомендаціях викладено вимоги і поради щодо виконання, оформлення та захисту контрольних робіт з дисципліни “Теорія організації”.

При підготовці методичних рекомендацій використано багаторічний досвід виконання студентами заочної форми навчання економічного факультету Херсонського державного аграрного університету контрольних робіт і розробки провідних вищих навчальних закладів України.

Методичні розробки призначені для використання у навчальному процесі ДВНЗ “Херсонський державний аграрний університет” при підготовці студентів економічного факультету з напряму підготовки 030601 «Менеджмент» професійного спрямування «Менеджмент організацій і адміністрування».

.

 

 

Осадчук І.В., 2012

Панкратьєва Т.Л., 2012

Федорова Т.В., 2012


Зміст

 

Вступ............................................................................................................4

Структура контрольної роботи, вимоги до її

оформлення та порядок зарахування...................................................5

Закріплення варіантів контрольної роботи..............................................6

Методичні розробки до виконання контрольної роботи.................................................................................................…8

Методичні розробки до виконання теоретичної

частини контрольної роботи...................................................8

Методичні розробки до виконання практичної

частини контрольної роботи...................................................12

Список рекомендованих джерел інформації...........................................16

 


Передмова

 

Якість практичної підготовки студентів – одна з актуальних проблем сьогодення, яка хвилює все українське суспільство.

Набуття практичних навичок висококваліфікованого фахівця-менеджера розпочинається з активної і результативної роботи студента на практичних заняттях з дисциплін, продовжується під час проходження ним цілої системи взаємопов’язаних практик - навчальних, виробничих, фахових, переддипломних, - і, головне, ніколи не завершується, оскільки, по закінченні університету фахівцю доведеться постійно вдосконалювати сформовані раніше й набувати нові уміння. Основну масу знань і умінь з менеджменту студенту доведеться отримувати самотужки: в університеті - при підготовці до практичних занять та виконанні різних видів практикуючих самостійних завдань, по його закінченні - безпосередньо при здійсненні управлінської діяльності. Те, що самоосвіта має наповнювати все життя людини (адже завтра отриманих сьогодні в університеті знань може бути замало), повинно стати для студентів аксіомою.

Однією з важливих складових практичної підготовки майбутніх менеджерів є робота над формуванням низки умінь, які студенти повинні набути в результаті вивчення дисципліни “Теорія організації”.

Сьогоднішнім студентам пощастило бути молодими і повними сил на початку нового тисячоліття. Саме вони будуть управляти організаціями ХХІ сторіччя, вести їх до процвітання. Саме від них залежатиме, чи стане Україна в майбутньому визнаною європейською державою.

“Як навчитися працювати так, щоб організація змогла не просто виживати в “бурхливому морі бізнесу”, а жити гарно, йти попереду інших?”, “Як зробити так, щоб отримувати максимальний прибуток?”, - на ці запитання студенти зможуть відповісти після прослуховування курсу лекцій з дисципліни “ Теорія організації ”. Однак, прослуховування лекцій дозволить їм відкрити для себе лише вершину айсберга – отримати невеличку кількість управлінських знань, які допоможуть у майбутньому здійснювати функцію управління організаціями.

Студенти повинні зрозуміти, що мало знати, потрібно ще й уміти. У свідомості кожного з них має викарбуватись, що уміння визначати місію та цілі організації, аналізувати й будувати різні типи організаційних структур управління організацій, налагоджувати ефективні комунікації у процесі управління, здійснювати делегування, розробляти, приймати та реалізувати управлінські рішення, здійснювати профілактику та вирішувати конфлікти, формувати організаційну культуру, здійснювати самоменеджмент, долати опір організаційним змінам, визначати та оцінювати ефективність менеджменту формуються під час самостійної роботи й роботи на практичних заняттях.

Однією з складових навчального процесу є контроль за навчально-пізнавальною діяльністю студентів. Контрольні заходи у вищій школі – це поточний, проміжний та підсумковий контроль.

Найкраще стимулює студентів заочної форми навчання наполегливо і систематично вчитись проведення контролю у наступному вигляді:

- постійний контроль відвідування занять;

- систематичний поточний контроль знань, який здійснюється під час проведення практичних занять з дисципліни і має на меті перевірку рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи;

- проведення проміжного контролю у формі контрольної роботи та семестрового заліку в кінці VII семестру;

- проведення підсумкового контролю, який є завершальним етапом вивчення дисципліни “Теорія організації”, відбувається у формі іспиту в кінці VII семестру. До іспиту допускаються лише ті студенти, які мають позитивні результати поточного контролю знань.

Контрольна робота виконується, згідно з вимогами навчального плану, після прослуховування теоретичного курсу (10 год. лекцій), виконання завдань на практичних заняттях з дисципліни (16 год), в кінці VII семестру.

Виконання контрольної роботи студентами-заочниками є одним із важливих засобів опанування навчального матеріалу у час, вільний від обов’язкових навчальних занять. Контрольна робота виконується студентами самостійно при консультуванні викладачем.

Виконання контрольної роботи передбачає засвоєння студентами теоретичного матеріалу з рекомендованих джерел інформації, збір і аналіз первинних даних (інформаційного, графічного та цифрового матеріалу), які висвітлюють виробничу діяльність підприємства, на якому працює студент, в цілому та апарату управління зокрема. Її виконання сприяє розвитку у студентів самостійності у пізнавальній діяльності, навчанню їх користуватися набутими знаннями та уміннями; забезпечує засвоєння ними навчального матеріалу, який не опрацьовувався при проведенні навчальних занять.

Метою контрольної роботи є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами при вивченні курсу “Теорія організації” та застосування цих знань до розв’язання конкретних задач в сферах менеджменту.

Об’єктом досліджень виступає господарство, в якому працює студент.

Кожен студент виконує окремий варіант контрольної роботи (див. п. 2 даних методичних розробок). Виконання контрольної роботи надає можливість студенту підтвердити своє вміння самостійно працювати з різними джерелами інформації, аналізувати стан справ у конкретній організації й на основі цього робити самостійні теоретичні та практичні висновки і вносити свої пропозиції щодо підвищення ефективності управління.


1. Структура контрольної роботи, вимоги до її оформлення та порядок зарахування

 

Контрольна робота передбачає виконання студентами теоретичного аналізу питань теорії управління й побудови організаційної структури підприємства, оцінки системи менеджменту на конкретних підприємствах, прийняття управлінського рішення з питання підвищення ефективності управління.

Контрольна робота складається з таких обов’язкових частин:

- титульна сторінка (назва університету, назва кафедри, вид роботи (“Контрольна робота з дисципліни “Теорія організації””), відомості про виконавця (студент ЕФ, курс, група, форма навчання, П.І.П.), викладач, місцезнаходження закладу освіти (м. Херсон), рік),

- номер варіанту контрольної роботи,

- теоретичний розділ,

- практичний розділ,

- перелік використаних джерел інформації.

Контрольна робота містить два окремі розділи: теоретичний та практичний. Теоретичний розділ передбачає висвітлення студентом окремих теоретичних положень навчальної дисципліни (за відповідними варіантами контрольної роботи), а практичний – поєднання теоретичних знань та практичних умінь аналізу інформаційного, графічного та цифрового матеріалу, що висвітлює виробничу діяльність підприємства, на якому працює студент, в цілому та апарату управління зокрема, оцінки системи менеджменту на цьому підприємстві та прийняття управлінського рішення з питання підвищення ефективності управління

Контрольна робота має бути літературно та технічно грамотно виконана і відповідати вимогам до її оформлення.

Контрольна робота виконується на окремих аркушах білого паперу формату А4 (297 – 210 мм). Текст пишеться на одній сторінці аркуша. Рукопис виконують машинописним текстом або чорнилом одного кольору з дотриманням таких розмірів берегів сторінок: ліве – 3 см, верхнє та нижнє – по 2 см, праве – 1 см.

Сторінки в контрольній роботі повинні бути пронумеровані (включаючи таблиці, рисунки, перелік використаних джерел інформації). Номер сторінки проставляється арабськими цифрами в правому верхньому кутку. Першою сторінкою вважається титульна сторінка, на якій номер не ставиться. При виконанні контрольної роботи слід дотримуватись відповідних індексацій, формул та категорій.

Оформлену належним чином контрольну роботу студент здає на перевірку викладачу. Студент має бути готовим відповісти на питання, які можуть виникнути у викладача стосовно змісту роботи. У разі одержання незадовільної оцінки студент повинен виконати роботу за іншим варіантом, запропонованим викладачем.

Консультації щодо виконання контрольної роботи проводяться на кафедрі менеджменту організацій ДВНЗ «ХДАУ» (корпус ЕФ, ГМФ та ПЦБ, четвертий поверх, кім. 401, 416).

Термін подання контрольної роботи на перевірку встановлюється деканатом факультету.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)