АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні розробки до виконання практичної. Частини контрольної роботи

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. Алгоритм виконання курсової роботи
  6. Алгоритм виконання маніпуляції
  7. Алгоритм виконання маніпуляції
  8. Алгоритм виконання роботи
  9. Алгоритми виконання команд
  10. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  11. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  12. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності

Частини контрольної роботи

 

Завдання 1

Побудуйте організаційну структуру підприємства. Назвіть посади управлінських працівників і зобразьте лінійні й функціональні зв’язки.

1. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.

 

 

2. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.

 

 

3. Сільськогосподарським підприємством керує засновник. Підприємство спеціалізується на виробництві продукції рослинництва і м’яса ВРХ. Воно має два відділки (№1 і №2), в яких виділено всього п’ять первинних структурних підрозділів: дві рільничі та одну тракторну бригади, ферму по відгодівлі ВРХ та молочно-товарну ферму.

На підприємстві діють служби головних спеціалістів: головного бухгалтера, якому підпорядковуються бухгалтери відділків і обліковий персонал, головного економіста, головного агронома, якому допомагає агроном, головного зоотехніка, якому підпорядковуються зоотехнік і ветлікар, інженера-будівельника, якому допомагає прораб, головного інженера, якому підпорядковуються зав. гаражем, зав. ремонтною майстернею і зав. нафтоскладом; є посада диспетчера.

Обслуговуючим підрозділом, який діє у господарстві, є склад, а культурно-побутовим об’єктом - клуб.

 

 

4. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.

 

 

5. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.

 

6. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.

 

 

7. Сформуйте організаційну структуру управління для підприємства, на якому працює 3 заступники директора, одному з яких підпорядковано 3 виробничих підрозділи. Відомо, що кожному заступнику функції управління допомагають виконувати функціональні служби. Кожна функціональна служба має функціональні зв’язки з функціональними службами підрозділів.

 

 

8. Сформуйте органіграму структури управління сільськогосподарського підприємства, яке спеціалізується на виробництві ранніх овочів, якщо відомо, що це підприємство має два відділки, в яких є різні види бригад і ферми, на яких вирощують молодняк ВРХ і виробляють молоко. Директору підприємства підпорядковані керуючі відділками, головні спеціалісти і керівники обслуговуючих підрозділів. Окрім того головному агроному підпорядковується бригадир спеціалізованої бригади, а головному зоотехніку – бригадир свиноферми.

 

 

9. Сформуйте органіграму структури управління сільськогосподарського підприємства, яке спеціалізується на виробництві ранніх овочів, якщо відомо, що це підприємство має два відділки, в яких є різні види бригад і ферми, на яких вирощують молодняк ВРХ і виробляють молоко. Директору підприємства підпорядковані керуючі відділками, головні спеціалісти і керівники обслуговуючих підрозділів. Окрім того головному агроному підпорядковується бригадир спеціалізованої бригади, а головному зоотехніку – бригадир свиноферми.

 

 

10. Сільськогосподарським підприємством керує засновник. Підприємство спеціалізується на виробництві продукції рослинництва і м’яса ВРХ. Воно має два відділки (№1 і №2), в яких виділено всього п’ять первинних структурних підрозділів: дві рільничі та одну тракторну бригади, ферму по відгодівлі ВРХ та молочно-товарну ферму.

На підприємстві діють служби головних спеціалістів: головного бухгалтера, якому підпорядковуються бухгалтери відділків і обліковий персонал, головного економіста, головного агронома, якому допомагає агроном, головного зоотехніка, якому підпорядковуються зоотехнік і ветлікар, інженера-будівельника, якому допомагає прораб, головного інженера, якому підпорядковуються зав. гаражем, зав. ремонтною майстернею і зав. нафтоскладом; є посада диспетчера.

Обслуговуючим підрозділом, який діє у господарстві, є склад, а культурно-побутовим об’єктом - клуб.

 

 

11. Сільськогосподарським підприємством керує директор, що підпорядковується дирекції, яка у свою чергу підпорядковується загальним зборам. За наведеним нижче переліком ланок управління побудуйте схему триступеневої структури управління цим підприємством: головний бухгалтер, якому допомагають зам. головного бухгалтера з економіки та зам. головного бухгалтера, у підпорядкуванні якого знаходяться п’ять бухгалтерів; інспектор ВК; інженер з ТБ; зав. господарством, якому підпорядковуються зав. складом (вагар), експедитор і комірник; зав. клубом, зав. їдальнею; начальники цехів: рослинництва, тваринництва й механізації, які є водночас головними спеціалістами: головним агрономом, головним зоотехніком і головним інженером відповідно; бригадири тракторної та рільничої бригад; два зав. фермами відгодівлі ВРХ; зав. складом паливно-мастильних матеріалів; зав. автогаражем; агроном з насінництва; ветлікар і ветфельдшер; зав. ремонтною майстернею; зав. молочнотоварною фермою; зав. свинотоварною фермою; бригадир будівельної бригади.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)