АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організаційно-економічна характеристика підприємства. ВІДКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПЛЕМІННИЙ ЗАВОД ІМЕНІ ЛІТВІНОВА" створено відповідно до рішення Регіонального відділення Фонду державного майна

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  10. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти
  11. III.5.1.Становление судебной власти в России. Общая характеристика судебной системы
  12. III.6.1.Общая характеристика государственного устройства России

ВІДКРИТЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПЛЕМІННИЙ ЗАВОД ІМЕНІ ЛІТВІНОВА" створено відповідно до рішення Регіонального відділення Фонду державного майна України в Луганській області за № 253 від 25.02.1998р. шляхом перетворення Державного підприємства „Племінного заводу імені Літвінова".

Засновником Товариства є держава в особі регіонального відділення Фонду державного майна України по Луганській області.

Юридична адреса підприємства - Україна, Луганська область, 93706, Слов'яносербський р-н, с. Сміле, вул. Первомайська, 29.

Територія, на якій знаходиться господарство, розташована в степовій зоні України.

Ліси на території займають меншу площу, ніж степова рослинність. Розміщені вони в основному на схилах річкових долин, балок, ярів. Найпоширеніші ліси байрачного типу. У складі рослинних асоціацій переважають злаки і посухостійкі представники різнотрав'я.

Клімат - помірно-континентальний: сухий і спекотне літо, холодна малосніжна зима.

Ґрунти району відрізняються значною різноманітністю. Зональними ґрунтами тут є чорноземи звичайні на льосовидних породах. Ґрунти даної групи займають вершини і схили водорозділів. Це найродючіші ґрунти району.

ВАТ «Племзавод імені Літвінова» розташоване в центрі Луганської області в південній частині Слов’яносербського району, у 42 км від м. Луганська - обласного центру, у 10 км від ст. Зимогір’я Донецької залізниці і у 10 км від районного центра с Слов’яносербськ.

Природнокліматичні умови, якість земель, близькість ринків збуту продукції дають перспективи для успішного розвитку сільського господарства в умовах повного реформування власності і залучення інвестицій із зовні.

Товариство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий і інші рахунки, статут, печатку зі своїм найменуванням, штампи, бланки, а також інші реквізити. Воно може здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність, яка не суперечить законодавству.

Метою діяльності ВАТ «Племзавод імені Літвінова» є отримання прибутків, які забезпечують реалізацію економічних та соціальних інтересів акціонерів та працівників товариства за результатами його виробничо-господарської та комерційної діяльності.

Предметом діяльності ВАТ «Племзавод імені Літвінова» є:

· вирощування зернових та технічних культур;

· овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції россадників;

· розведення великої рогатої худоби;

· розведення свиней;

· розведення птиці;

· розведення інших тварин;

· змішане сільське господарство;

· надання послуг у рослинництві і тваринництві, облаштування ландшафту;

· надання послуг у тваринництві;

· виробництво м'яса;

· виробництво м'ясних продуктів;

· перероблення молока та виробництво сиру;

· виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах;

· розбирання та знесення будівель, земляні роботи;

· будівництво будівель та споруд;

· штукатурні роботи;

· столярні та теслярні роботи;

· покриття підлог та облицювання стін;

· малярні роботи та скляні;

· будівництво інших споруд;

· технічне обслуговування та ремонт автомобілів;

· оптова торгівля живими тваринами;

· оптова торгівля шкурами та шкірою;

· оптова торгівля фруктами та овочами;

· оптова торгівля м'ясом та м'ясопродуктами;

· оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, олією, тваринним м'ясом та жиром;

· оптова торгівля іншими продуктами харчування;

· виробництво нерафінованих олії та жирів;

· виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості;

· виробництво готових кормів для домашніх тварин;

· виробництво хліба та хлібобулочних виробів;

· ремонт та технічне обслуговування електродвигунів, генераторів і трансформаторів;

· монтаж електродвигунів, генераторів і трансформаторів;

· ремонт та технічне обслуговування іншого електричного устаткування;

· ізоляційні роботи;

· монтаж системи опалення, вентиляцій та кондиціонування повітря;

· водопровідні, каналізаційні та протипожежні роботи;

· інші монтажні роботи;

· роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах;

· роздрібна торгівля фруктами та овочами включаючи картоплю.

Організаційна та виробнича структура управління підприємством

На ВАТ «Племзавод імені Літвінова» застосовується лінійна організаційна структура управління (мал. 2.1.1)

 


 

Мал. 2.1.1

З малюнку видно, що на підприємстві застосовується структура між елементами якої існують лише одноканальні взаємодії. За такої організаційної структури управління кожний підлеглий має лише одного керівника, який виконує всі адміністративні та спеціальні функції у відповідному структурному підрозділі. Перевагами такої організаційної структури є встановлення чітких і простих зв’язків між підрозділами, єдність і чіткість розпорядництва, узгодженість дій виконавців, підвищення відповідальності керівника за результати діяльності очолюваного підрозділу, оперативність у прийнятті рішень, отримання виконавцями пов’я­заних між собою розпоряджень і завдань, забезпечених ресурсами, особиста відповідальність керівника за кінцеві результати діяльності свого підрозділу.

Але й певні недоліки - високі вимоги до керівника, який повинен мати різнобічні знання і досвід з усіх функцій управління та сфер діяльності, що, в свою чергу, обмежує можливості керівника ефективно управляти організацією, перевантаження інформацією, великий потік документації, безліч контактів з підлеглими, вищими та суміжними організаціями, відсутність спеціалістів з окре­мих функцій управління, невідповідність до зростаючим вимог сучасного виробництва.

ВАТ «Племзавод імені Літвінова» має можливість здійснювати два основні види підприємницької діяльності - виробництво та посередництво. Виробнича підприємницька діяльність вважається визначальною, оскільки вона найбільше впливає на ефективність системи господарювання та якість суспільного життя.

Виробнича структура ВАТ «Племзавод імені Літвінова» відображена на мал. 2.1.2. З якої видно, підприємство має переважно один напрямок розвитку – тваринництво.

Підприємницька діяльність у сфері безпосереднього виробництва товарів має орієнтуватися на просування на ринок традиційних або інноваційних видів товарів. Така діяльність ефективніша, якщо здійснюється з використанням техніко-технологічних товарів, більш якісних характеристик продукції праці, нових елементів організації виробничих процесів тощо.

 

 


Мал. 2.1.2

Аналіз управління земельними ресурсами та ефективністю їх використання

Сільськогосподарське виробництво є дуже залежним від землі. Земля - головний незамінний засіб виробництва продукції рослинництва.

Від характеру і рівня ефективності використання землі залежить розвиток продуктивних сил, масштаби виробництва і матеріальне благополуччя. Земельні ресурси необхідні всім галузям народного господарства, однак їхня роль у різних сферах суспільного виробництва не однакова. Якщо у промисловості, крім добувної землі є лише просторовим базисом, то в сільському господарстві вона є головним засобом виробництва. Роль землі в сільському виробництві визначається тим, що їй притаманна специфічна унікальна властивість - родючість. Раціональне використання землі і підвищення родючості є основною умовою успішного розвитку сільськогосподарських підприємств.

На сучасному етапі функціонування ринкової економіки в Україні особливої актуальності набувають питання підвищення ефективності використання і відтворення продуктивного потенціалу сільськогосподарських земель.

ВАТ «Племзавод імені Літвінова» всі земельні паї, складові його земельний фонд, орендує. Завдання аналізу сільськогосподарських угідь полягає у вивченні їх динаміки структури, пошуку резервів, залученні додаткових земель в господарський оборот, здійснення заходів направлених на підвищення родючості ґрунту. Забезпеченість земельними ресурсами ВАТ «Племзавод імені Літвінова» показана в таблиці 2.1.1

Таблиця 2.1.1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)